Dadaşlardan Vali Memiş'e Büyük Tepki

Sinan AYDIN'ın haberi 

RADARHABER / ERZURUM
Erzurum'da gece başlayan ve aralıksız devam eden kar yağışı hayatı felç etti. Kar ve fırtınaya rağmen okulları tatil etmeyen Vali Okay memişe Erzurumlular, '' Bizim çocuklarımız kutup ayısı mı sayın Valim?'' diye sorarak tepki gösterdi. Erzurum'da dün başlayan kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı ile tipi, şehir içi ulaşımı durma noktasına getirdi.  Bir çok semte okul servisleri yollarda kaldı. 
 
 
OKUL SERVİSLERİ YOLLARDA KALDI, ÖĞRENCİLER PERİŞAN OLDU...
 
 
Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, bu gece saat 00.00'dan 18.00'e kadar Erzurum merkez, Tekman, Karayazı, Hınıs, Karaçoban ve Çat ilçelerinde kuvvetli, yer yer yoğun kar yağışı ve tipi bekleniyordu. Beklenen oldu. Erzurum'un birçok yerleşkeyle ilişkisi kesildi.Şehir içinde ulaşım güçlükle yapılırken, okul servisleri birçok yerde yolda kaldı. Yoğun Kar yağışı ve tipiye rağmen okullar tatil edilmedi. 
 
 
 
 
''BİZİM ÇOCUKLARIMIZ KUTUP AYISI MI SAYIN VALİM?''
 
Gerek Radar Haber'i arayan gerek se sosyal medyadan ulaşan çok sayıda öğrenci velisi, çocuklarını okulla göndermeyeçeklerini açıkladılar. Erzurum Valiliğine de çağrıda bulunan öğrenci velileri, yetkililerin dışarıya çıkarak bakmalarını istediler. Erzurum'da okullar tatil mi oldu sorusuna yanıt bulacak hiçbir açıklama gelmedi. Erzurum Valiliği'nden hiç bir yetkilinin açıklama yapmaması datepkileri iki katına çıkardı. Sosyal medyada 'Bizim çocuklarımız kutup ayısı mı sayın Valim?' ,'Karpuz da yata yata büyüyor' gibi ifadelerle tepkilerini gösteren vatandaşlar,   Vali Memiş'in geldiği ilk günlerde hava şartlarına göre tatil kararı aldığını ancak şimdilerde gerek Valilik gerek se Milli Eğitim'de bazı makamından dışarı çıkmayan, dışarıdan bihaber amirlerin 'Sayın Valim Erzurum çocuğu dayanıklıdır. Çığ düşmeden ya da insan ölmeden tatil kararı almayınız' gibi benzeri söylemlerle Vali beyi etkilediği görüşünde hemfikir. Benzer söylemler daha önce görev yapan Valilere de söylendiği için çetin kış şartlarına rağmen Erzurum'da okullar tatil edilmiyordu...Bu arada Erzurum merkezde olmasa da bazı ilçelerde ilçe ve köyler ile bazı bölgelerde taşımalı eğitim yapılan yerlerde okulların geç te olsa tatil edildiği öğrenildi. 
 
 


Kaynak : http://www.radarhaber.com/haberler/34/dadaslardan-vali-memise-buyuk-tepki_17618.html