Hasta kızın dramı: Vali amca bana okul bul

Sinan AYDIN'ın haberi...

 

RADARHABER / ERZURUM  

Erzurum’da çift cinsiyetli olduğu için zor günler geçiren 13 yaşındaki A., kendisi ile ilgili yapılan haberler sonrası tedavi görmeye başlamıştı. Tedavisi devam eden A.A.’nın yapılan tetkik ve tedavileri sonrası bundan sonraki hayatını kız olarak devam ettirmesine karar verildi. Bir ameliyat geçiren A.A.’ya, yaşı küçük olduğu için ikinci bir ameliyatın ileriki yaşlarda yapılmasına karar verildi. A.A., oturduğu mahalledeki arkadaşlarının ve okuldaki arkadaşlarının kendisi ile dalga geçip alay etmesi nedeniyle okulu bırakmıştı. Başka bir okulda yeniden eğitimine devam eden A.A., burada da sağlık sorununun duyulması nedeniyle çevresinden aynı tepkileri aldı. Şimdilerde çoğu gün okula gitmeyen ve gitmek te istemeyen A.A., okumak istediğini belirterek Vali Okay Memiş’ten kendisine Mahalleden çok uzakta bir okul bulmasını istiyor.

 

OKUYUP KADERİNİ DEĞİŞTİRMEK İSTİYOR

 

Erzurum’un Yakutiye ilçesinde ……. Mahallesinde bir gecekonduda yaşamını sürdüren N. ve  O. A. çifti, çocukları 13 yaşındaki A.A.’nın hem kadın hem de erkek özellikleri taşıması nedeniyle zor günler geçiriyor. At arabası ile kâğıt toplayarak ailesinin geçimini sağlayan baba O. A., 4 çocuğundan A.’nın, hipertansiyon, adrenalin yetmezliği, astım, panik atak, göz damarında yırtılma, kalpte iki tane kaçak ve romatizma hastalıkları nedeniyle bir yıldır hastaneye götürdüklerini söyledi. Hastanede duydukları karşısında ise şok olduğunu söyleyen O. A., "Doktorlar, 'çocuğunuz çift cinsiyetli' deyince annesi ile ne yapacağımızı şaşırdık. Yavrumun çektikleri hastalıklar yetmiyormuş gibi bir de bu çıktı. Bu durum onu da perişan etti. Okulun en başarılı öğrencilerinden birisiydi. Ama o çok sevdiği okulunu da bıraktı. Kızımın psikolojisi bozuldu’’ dedi. Yapılan haberler bakanlığın devreye girmesi sonrası A.’nın tedavilerine başlandı.

 

OKUL DEĞİŞTİRDİ AMA YİNE ALAYCI TAVIRLARDAN KURTULAMADI

 

Yapılan tetkikler sonrası A.A.’nın bundan sonraki hayatını kız olarak devam ettirmesi gerektiği kararı verildi ve bu yönde tedaviye başlandı. A.A., bir ameliyat oldu ikinci ameliyat için se yaşının küçük olduğu belirlenerek yaşanın büyümesinin beklenmesine kara verildi. Bu sürede çeşitli hormonal ilaçlar kullanmaya devam eden A.A., babası tarafından yetkililerle yapılan görüşmeler sonrası başka bir okula nakledildi. Bir süre bu okula giden A.A., sağlık sorununun duyulması sonrası burada da hem sınıf arkadaşlarının hem de okuldaki diğer öğrencilerin alaycı ve hakaret dolu tepkileri ile karşılaşmaya başladı. Özel durumundan dolayı dışlanan A.A:, sonradan yazıldığı okula da gitmemeye başladı. Çift cinsiyetli yaşamanın zor olduğunu ve bu durumdan çok utandığı ve çevresindekilerin tepkilerinden dolayı okula gitmek istemediğini söyleyen A. A., bundan sonra yaşamını istediği gibi kız olarak devam ettireceği için mutlu olduğunu ancak eğitim boyutu nedeniyle üzgün olduğunu söyledi.

 

‘VALİ AMCA BANA OKUL BUL’

 

Hem oturduğu mahalleden hem de ikinci kayıt yaptırdığı okuldan kurtulmak istediğini söyleyen A.A., ‘‘ Özel durumum nedeniyle hem mahallede hem de okulda anlayışla karşılanmıyorum ve çok tepki alıyorum. Çevremdeki anlayışsız gençler ve öğrenciler benimle alay ediyor dalga geçiyor. Yeni bir hayata okuyarak devam etmem için hem mahallemi hem de okulumu değiştirmem şart. Babamın maddi durumu çok iyi olmadığı için özel okula da gidemiyorum. Erzurum Valimiz Sayın Okay Memiş’ten yardım istiyorum. Vali Amca lütfen bana Mahallemizden çok uzakta bir okul bul, kaydımı oraya yaptırayım. Çoğu gece, başımı yorganın altına sokup saatlerce ağlıyorum. Okuyup doktor olup kendim gibi yoksul ve mağdur hasta çocukları ücretsiz tedavi etmek istiyorum. " diye konuştu. 



Kaynak : http://www.radarhaber.com/haberler/34/hasta-kizin-drami-vali-amca-bana-okul-bul_17700.html