Kentsel dönüşümde Aziziye modeli

RADARHABER / ERZURUM

Aziziye Belediye Başkanı Muhammet Cevdet Orhan, “Erzurum’un giriş kapısı olan Aziziye, Ilıca markasıyla Türkiye’nin termal turizm merkezi olacak” dedi. Aziziye Belediye Başkanı ve aynı zamanda Cumhur İttifakı’nın Aziziye Belediye Başkanı Adayı olan Muhammet Cevdet Orhan, Nokta25'e özel açıklamalarda bulundu. Başkan Orhan, Ilıca’nın, Erzurum’un en eski yerleşim birimlerinden olduğuna vurgu yaparak, bundan dolayı kentsel dönüşüm çalışmalarına yoğunluk verdiklerini kaydetti. Orhan, kentsel dönüşüm yaparken önemli bir hususa odaklandıklarını hatırlatarak, “Biz kentsel dönüşümü yaparken, elimizde rezerv konutlar bulundurmak suretiyle yaptık. Yoksa evlerini kamulaştırdığımız insanlara, gidip başlarının çarelerine bakmalarını istemedik. O ailelerimizi rezerv konutlarımıza yerleştirdik, konutlarını yaptıktan sonra da evlerini teslim ettik” diye konuştu.

 

 

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE ÖRNEK YAKLAŞIM

 

Aziziye Belediyesi’nin kentsel dönüşümdeki bu yaklaşımıyla ortaya örnek bir modem koyduğunu dile getiren Başkan Orhan, “Yeni dönüşüm planlarımız var, kentsel dönüşüme tabi tutacağımız mahallelerimiz var. Oralarda da aynı yaklaşımı ortaya koyacağız. Hiçbir vatandaşımız mağdur olmayacak, sıkıntı çekmeyecek” şeklinde konuştu. Aziziye’nin Ilıca bölgesiyle dikkat çektiğini ve Ilıca’nın Erzurum’un giriş kapısı olduğunun altını çizen Başkan Muhammet Cevdet Orhan, “Biz ilçemizde Dadaşkent ve Ilıca’nın beklentilerine göre projeler yürütüyoruz. Yeni dönemde başta dönüşüm olmak üzere çok ciddi atılımlarımız olacak. Ilıca, Erzurum’un giriş kapısı olması sebebiyle son derece modern bir yerleşim birimi haline gelecek. Burada termal potansiyelimizi de ön plana çıkararak, Ilıca’yı bir turizm beldesi haline getireceğiz” ifadelerini kullandı.

 

 

AZİZİYE’DE ÜRETİM SEFERBERLİĞİ

 

Öte yandan Aziziye’nin geniş bir coğrafyada bulunuyor olmasına da değinen Aziziye Belediye Başkanı Orhan, “Bizim ilçemiz sınırları dahilinde tam 69 köy mahalle var ve bu mahallelerin en uzağı bize 110 kilometre. Biz bu mahallelerin tamamına temel belediyecilik hizmetlerini ulaştırdık. Bundan sonraki süreçte oradaki insanımızın geçimini sağladığı tarım ve hayvancılık alanlarına yönelik yatırımlarımız olacak. Hangi mahallemizde bu anlamda neye ihtiyaç varsa, ona yoğunlaşacak ve üretimi sağlamaya yönelik adımlar atacağız. Bu bakımdan çok ciddi bir altyapı oluşturuyoruz. Allah’ın izniyle 31 Mart’tan sonra çalışmalarımıza kaldığımız yerden devam edecek ve gelişen Aziziye’yi hep birlikte inşa edeceğiz” diye konuştu. 



Kaynak : http://www.radarhaber.com/haberler/28/kentsel-donusumde-aziziye-modeli_17745.html