Neriman Nine 77 yaşında Muhtar oldu

RADARHABER / ERZURUM

Erzurum’un Aziziye ilçesi Özbilen köyünde muhtarlık, bu kez babadan oğula değil oğuldan anaya geçti.  5 çocuk ve 12 torun sahibi 77 yaşındaki Neriman Aktaş, hayalini gerçekleştirip köyün yeni muhtarı oldu. Yaşlı kadın muhtarlık koltuğunu, önceki muhtar olan oğlundan devraldı.

 

‘‘ÇOK MUTLUYUM’’

 

Yeni Muhtar Neriman Aktaş, ‘‘Oğlum Muhtardı. Benimde hayalim Muhtar olmaktı. Aday oldum ve kazanarak Muhtarlığı oğlumdan devraldım. Bana oy verenlere teşekkür ederim. Çok oy aldım. O nedenle çok mutluyum’’ dedi. 31 Mart’ta 2 rakibini geride bırakıp muhtar seçilen Neriman nine, köyüne yapacağı hizmetlerin başında düğün salonu geldiğini söyledi. Aktaş, ‘‘ Muhtarlık hayalimdi. Çok çalışacağım. Herkesin dediğini yapacağım. Ne isterlerse onu yapacağım. Köyümüze bir düğün salonu yaptırmaya çalışacağım’’ dedi. Oğlu ise, ‘‘Ben tekrar kazansaydım belki bu kadar sevinmezdim. Annem kazandı, ben 2-3 katı daha çok sevindim’’ diye konuştu.

 

 

 

İLK İŞİ SEÇMENE TEŞEKKÜR ZİYERETLERİ OLDU

 

‘Hizmet yaşa bakmaz’ diyen 77 yaşındaki Neriman Aktaş, başarısıyla TRT habere de konuk olarak tüm Türkiye’nin tanıdığı bir isim oldu. İlk olarak Mikail Kurban’ın yaptığı haberle gündeme gelen Neriman Nine, siyasette yeni bir çığır açarak hemcinslerine de örnek oldu. Neriman Aktaş, yeni görevinde ilk işe olarak seçmenlerini kapı kapı ziyaret edip kendisine verdikleri destekten dolayı teşekkür etti. Neriman ninenin en büyük destekçisi ise köyün kadınları. Kadınlar, komşuluğundan da büyük memnuniyet duydukları Neriman Aktaş’ın köye en iyi hizmeti yapacağına inanıyorlar.  Aktaş, köyün ilk kadın muhtarı olarak ta tarihe geçti.

.

    



Kaynak : http://www.radarhaber.com/haberler/28/neriman-nine-77-yasinda-muhtar-oldu_17813.html