Furkan da Melek Oldu

Sinan AYDIN'ın haberi...

 

RADARHABER / ERZURUM

Erzurum'un Karaçoban ilçesinde 17 Nisan günü kaybolan ve o günden beri aranan Furkan Yiğit’in cesedi, dün sabah yani Ramazan’ın birinci günü çobanlar tarafından bulundu. Acı haber köye ulaştı, annenin feryatları yürek dağladı. Furkan’ın kaybolması olayı ile ilgili esrarengizlik çözülememişken, ölümü ile akıllardaki soru işaretleri de arttı. ‘Ben öldürdüm gömdüm’ diyen Baba tutuklandı ancak, ölüm olayının arkasında başka nedenler olabileceği ihtimallari de ortaya çıktı. Erzurum Valisi Okay Memiş, olayın tüm boyutları ile araştırıldığını söyledi. Vali Memiş, ‘’ Arama çalışmamaları sırasında bizi kanalize ettikleri yerin biraz farklı bölgesinde çocuğun cesedi bulundu. Acaba bizi bilinçli mi kanalize ettiler yoksa farkla bir niyet mi vardı bilmiyoruz’’ diyerek te şüpheleri artırdı. Furkan’ın ölümünün arkasındaki sır perdesini, Adli Tıp Kurumu’Nun yapacağı otopsinin çözmesi bekleniyor.

 

CESET DAHA ÖNCE ARAMA YAPILAN VBÖLGEDE BULUNDU

 

17 Nisan 2019 tarihinde evinin önünde oyun oynadıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamayan 4 yaşındaki Furkan’ın cesedi, dün yaşadığı Budaklı Mahallesi'ne yaklaşık 10 kilometre uzaklıktaki yol kenarında bulundu. Hayvanlarını otlattıkları sırada bir çukurun içinde çocuk cesediyle karşılaşan çobanlar, olayı jandarma ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen jandarma ve 112 acil sağlık ekiplerince cesedin 20 gün önce kaybolan 4 yaşındaki Furkan'a ait olduğu tespit edildi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda ekip etti, olay yerinde incelemelerde bulunulmasının ardından jandarma ekipleri cesedi ilçe hastanesi morguna kaldırdı. Kaybolduktan 20 gün sonra cesedi bulunan 4 yaşındaki Furkan Yiğit’in acı haberini alan annesinin feryatları yürekleri dağladı.  Köyde haberi alarak hastaneye gelen yakınları da gözyaşlarına boğuldu. 

 

 

FURKAN’IN ANNESİNİN AĞITLARI YÜREK DAĞLADI

 

Anne Gülperi Yiğit’in hastane morgu önündeki ağıtları yürek dağladı. Hastane önüne gelen anne Gülperi Yiğit hıçkırıklara boğuldu. Yakınlarının kollarında güçlükle ayakta durabilen annenin ağıtları yürekleri dağladı.  Yiğit’in cenazesi otopsi yapılmak üzere, Erzurum Adli Tıp Kurumuna gönderildi. Ailesi ve akrabaları da cenazenin peşinden Erzurum Adli Tıp Kurumu önüne gelerek beklemeye başladı.  Furkan Yiğit’in amcasının oğlu Suat Yiğit, Furkan’ın açlıktan öldüğünü ileri sürdü.
Hastane önünde basın mensuplarına konuşan Suat Yiğit, “Biz öldürdük oraya mı koyduk. 20 gündür ortada yok. Çocuk açlıktan ölmüş. Köyde sapık var diyorlar. Hani sapık? Köylü dışarı çıkamıyordu. Rezalet” şeklinde konuştu. Hınıs Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında küçük çocuğun babası F.Y., amcası Y.Y., dedesi E.Y. ve babaannesi S.Y. gözaltına alınmış, baba F.Y., Hınıs Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanmıştı. Baba F.Y, Furkan’ı kendisinin öldürüp gömdüğünü söylemişti.

 

VALİ MEMİŞ: MAALESEF CESEDİNE ULAŞTIK

 

Erzurum Valisi Okay Memiş, Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, İl Jandarma Komutanı Albay Bekir Uzun'la birlikte basın açıklaması yaparak Furkan’ın ölümü ile ilgili süreci anlattı. 17 Nisan Çarşamba günü kaybolan Furkan Yiğit'in 20 gün sonra ölü olarak bulunduğunu belirten Vali Memiş, küçük çocuğun canlı bulunması için yoğun çaba sarf ettiklerini söyledi. 24 saate dayalı bir arama gerçekleştirildiğini ifade eden Vali Memiş, bütün ihtimallerin değerlendirildiğini vurguladı. Vali Memiş, "Bölge epeyce tarandı. Köyün yanındaki dereye düşmüş olabileceği ihtimali üzerine dalgıçlar neredeyse her gün bölgeyi karış karış aradı. Murat Nehri'ne kadar gitme ihtimaline karşı Muş dahil olmak üzere bölgedeki yetkililere haber verilip arama tarama faaliyetine girişildi. Ancak bugün sabaha karşı çobanlar tarafından köye yaklaşık 12 kilometrelik mesafede, aslında daha önce de ekiplerimizin arama tarama faaliyetini kısmen yaptığı bölgede yola yakın bir yerde çocuğumuzun maalesef cesedine ulaşmış olduk" dedi.
       

‘‘ELİMİZDE BİLGİ VE DONELER VAR’’

 

Küçük çocuğun bulunması için devletin bütün görevlileri tarafından dikkatli ve özverili bir şekilde arama kurtarma yapıldığını vurgulayan Vali Memiş, işin artık adli boyutunun başladığını kaydetti. Yargı mercilerinin çocuğun kesin ölüm sebebini ortaya koyacaklarını belirten Vali Memiş, istismarla ilgili de bir bilgi olmadığını söyledi. Vali Memiş, gerçekleri paylaşacaklarını bildirdi. Basın mensuplarının sorularını da cevaplandıran Vali Memiş, Furkan'ın üzerindeki kıyafetlerle ilgili detaylı bilgi veremeyeceğini ifade ederek, "Üzerindeki kıyafetlerle ilgili bir takım bilgilere sahibiz. Ancak soruşturma devam ettiği için eğer çocuk kendiliğinden vefat etmeyip bir cinayete kurban gittiyse bu noktada delil niteliğinde olduğu için sizinle bilgi paylaşamıyorum. Ama elimizde bilgi ve doneler var" diye konuştu. 


BABANIN TUTUKLULUK HALI DEVAM EDECEK

 

Furkan Yiğit'in 'kasten öldürme' şüphesiyle tutuklanan baba Fehim Yiğit'le ilgili açıklamada bulunan Vali Memiş, şunları söyledi:  "Babanın tutukluluk hali kendisinin beyanıyla ilgili bir durum. Bizzat kendisinin çelişkili beyanı vardı. Onların da çok doğru olmadığını şimdilik gözlemleniyor. Olayın ne tür bir konu olduğu bir şiddete dayalı veya cinayetle mi olup olmadığını henüz araştırıyoruz. Dolayısıyla çocuk nasıl olsa bulundu dolayısıyla babasıyla ilgili bir şey diyemeyiz. Savcılık tarafından, uzman ekiplerimiz tarafından konu hassasiyetle değerlendiriliyor. Babanın tutukluluk hali devam edecek."

 

‘‘ACABA BİZİ BİLİNÇLİMİ KANALİZE ETTİLER?’’

 

Furkan Yiğit'in bulunduğu alanın daha önce aranıp aranmadığı yönündeki bir soruya da cevap veren Vali Memiş, "Çocuğun bulunduğu yerde aramalar yapıldı. Dronelerle bölge tarandı, muhtemel senaryolar üzerinde duruldu. Tabi ki oradaki insanların beyanları üzerine hareket ettik, bizi belli bir yere kanalize ettiler. Bizi kanalize ettikleri yerin biraz farklı bölgesinde çocuğun cesedi bulundu. Acaba bizi bilinçli mi kanalize ettiler yoksa farkla bir niyet mi vardı bilmiyoruz. Ekiplerimiz çocuğun cesedinin bulunduğu alana da daha önce gittiler, 150 kişilik ekiple güçlü arama yapıldı. Ancak biz derece gitmiş olabileceği ihtimaline yoğunlaştık, alanları da dolaştık. Bazen arama tarama faaliyetlerinin doğasında olan şey; günlerce ararsınız bir metrelik mesafede aradığınız şeye ulaşamayabiliyorsunuz" diye konuştu.    



Kaynak : http://www.radarhaber.com/haberler/32/furkan-da-melek-oldu_17878.html