Tuncer Aktaş Anadolu'daki okullarda yaşatılacak

Sinan AYDIN'ın haberi...

 

RADARHABER / ERZURUM

Erzurum´un sevilen isimlerinden biri olan 3 çocuk babası Avukat Tuncer Aktaş, 24 Ekim 2018 tarihinde Ankara´da tedavi gördüğü hastanede vefat etmişti. İnsanlığı ve yardımseverliği ile Erzurumluların gönlünde taht kuran bir isim olan Tuncer Aktaş´ın oğlu Anıl Kemal Aktaş, babasının anısını yaşatmak için çok anlamlı bir kampanya başlattı. Oğul Aktaş, babası adına kitap kampanyası başlattı.

 

TUNCER AKTAŞ ANADOLUDAKİ OKULLARDA YAŞATILACAK

 

Tuncer Aktaş anısına Anadolu okullarında kurulacak kitaplıklar için Lise 1 ve 2. Sınıf seviyesinde okuma kitabı ile yetişkin ve çocuk tarih kitapları toplanıyor. Çok anlamlı kampanyanı başlatan merhum Tuncer Aktaş´ın oğlu Anıl Kemal Aktaş´a, çevresinden büyük destek var. Anıl Kemal Aktaş, kampanyayı her platformda duyurarak kampanyanın amacına ulaşmasını hedefliyor. Bu kapsamda sosyal medyadan yapılan duyurularda büyük ilgi görüyor. Genel kanı, ‘Tuncer Aktaş için ne yapılsa az´ görüşü olsa da,  yapılacak her kampanyanın mutlak suretle amacına ulaşacağına inanılıyor. Tuncer Aktaş anısına toplanacak kitaplar, Anadolu´nun ücra köşelerindeki okulların kitaplıklarını süsleyecek ve kitap eksiği olan öğrencilere ışık olacak.

 

‘TUNCER ABİ YAŞIYOR´

 

‘Tuncer abi yaşıyor´ başlığı ile bastırılan kitap toplama kampanyası kataloğunda, ‘Tuncer Aktaş´ın anısına Anadolu okullarında kuracağımız kitaplıklar için lise 1 ve 2. sınıf seviyesinde okuma kitabı, yetişkin ve çocuk tarih kitapları topluyoruz´´ duyurusu yapılıyor. Kitap kampanyasına destek olmak isteyenler, kitap toplama noktası olarak belirlenen ‘‘ Tudem Kitabevi, Konur 2 sokak 43 / A, Kızılay – Ankara´´ adresine kitaplarını gönderebilirler. Toplanacak kitaplar, Anadolu´daki okullarda eksikliği tespit edilen okullarda oluşturulacak kitaplıklara konulacak.  Tuncer Aktaş´ın oğlu Anıl Kelam Aktaş, kampanya ile ilgili yaptığı açıklamada, ‘‘ Sevgili babamın anısına başlattığımız kampanyaya destek olmanız, onun yaşamı boyunca takip ettiği ideallerin ölümsüzleşmesi adına büyük bir katkı sunacaktır´´ dedi.

 

 

 

TUNCER AKTAŞ KİMDİR?

 

Tuncer Aktaş, 1948 yılında Erzurum´da doğdu. İlk ve ortaokulu Erzurum´da bitirdikten sonra Gümüşhane Öğretmen okulundan mezun oldu. 1968 yılında Erzurum Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümüne girdi. 1972 yılında buradan mezun oldu. Kaynaşlı´ya Türkçe öğretmeni olarak atandı.1977 ‘de kendi isteği üzerine tayin olduğu Erzurum Ilıca Lisesinde öğretmenlik yapmaya bir süre devam etti.

 

1978´de Erzurum Milli Eğitim müdür yardımcılığına getirildi. 1981 yılında devam etmekte olduğu Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi´nden mezun oldu ve 1 yıllık avukatlık stajı sonrasında Erzurum´da serbest avukat olarak mesleğini icra etmeye başladı. Siyasete Cumhuriyet Halk Partisi Erzurum Gençlik Kollarında aktif olarak çalışarak başladı ve 2000 yılında Cumhuriyet Halk Partisi Erzurum İl Başkanlığı görevini yürüttü.

 

2000´li yıllarda özelleştirme kapsamında doğu illerindeki bütün et kombinaları satılmaya başlandı. Kars, Ağrı ve Van´daki et kombinaları bu süreçte özelleşti. Erzurum´a da özelleştirme kararı alınınca açtığı dava ile kombinanın kapanmasının önüne geçerek kombinanın bugüne dek durmasını sağladı ve verdiği hukuk mücadelesi örnek oldu. 2002´de Cumhuriyet Halk Partisi Erzurum 1. Sıra Milletvekili adayı oldu. Seçimi az bir oy farkı ile kaybetti. 2009-2011 yılları arasında CHP Erzurum İl Başkanlığı görevini yürütmeye devam etti. Tuncer Aktaş, evli ve 3 çocuk babasıydı.  



Kaynak : http://www.radarhaber.com/haberler/26/tuncer-aktas-anadoludaki-okullarda-yasatilacak_17926.html