"İçimizde FETÖ Unsurları Temizlendikçe Güçleniyoruz"

RADARHABER / ERZURUM
Jandarma teşkilatının kuruluşunun 180. yıldönümü etkinlikleri Erzurum’da büyük bir coşkuya sahne oldu. Jandarma birimleri ve teçhizatlarının yer aldığı sergi gururlandırdı. Etkinlikler dolayısıyla Havuzbaşı Atatürk Anıtı önünde çelenk sunumu saygı duruşu ve istiklal Marşının ardından Cumhuriyet Caddesi üzerinden Yakutiye Kent Meydanına kadar kortej yürüyüşü düzenlendi. Cadde boyunca yürüyen Jandarma timleri dosta güven düşmana adeta korku salarken, vatandaşlarda alkışlarla bu gurura ortak oldu. Yakutiye Kent Meydanında kurulan stantlarda jandarmanın birimleri silah ve teçhizatları tanıtıldı.

 
Kortej öncesinde konuşan İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Bekir Uzun, “Bugün mensubu olmaktan gurur duyduğumuz Jandarma teşkilatının 180. yıldönümünü gururla kutlamanın onur, mutluluk ve heyecanı içindeyiz. Jandarma Genel Komutanlığı kuruluşundan bugüne kadar yüce milletimizin engin sevgi ve güvenine mazhar olmuş, Türkiye cumhuriyetinin bölünmez bütünlüğünün korunması, halkımızın gönlünde taht kurmuş milletimizin huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanmasıyla ulusumuzun her zaman takdirini kazanmıştır” diye konuştu.

 
'ERZURUM TARİHİN BOYUNCA ASKERİNİN HEP YANINDA OLMUŞTUR'

 
Yakutiye Kent Meydanında kurulan stantları gezen Vali Okay Memiş, “Kahraman Jandarma teşkilatımızın 180. Kuruluş yıldönümü Erzurum’da bir başka kutlanıyor, bir başka yaşanıyor. Cumhuriyeti kuran il bu yıl Milli Mücadele’nin 100 yılını kutlayacak. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyetin temellerini attığı bir il. Erzurumlular, dadaşlar hem Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ev sahipliği yapıyor hem de askerine sahip çıkıyor. Nene Hatun düşman askerini gördüğünde bütün Dadaşları alıp askerinin yanında mücadele veriyor. Erzurum’da bu tür kutlamalar ayrı bir öneme sahip” dedi. 

 
 
 
 
'İÇİMİZDEKİ HAİNLER TEMİZLENDİKÇE GÜÇLENİYORUZ'

 
Vali Okay Memiş, FETÖ ile mücadelenin devam ettiğini belirterek, “Aynı zamanda içimizdeki FETÖ unsurlarından temizleniyoruz temizlendikçe de güçleniyoruz. İçimizdeki bütün hain yapılanmalardan temizlendikçe daha güçlü bir jandarma, daha güçlü bir emniyet teşkilatı, daha güçlü bir ordu daha güçlü bir devlet oluyoruz. Bu temizliğe de devam ediyoruz, bu süreç de işlemekte. Bildiğiniz gibi jandarma en son yapılan mevzuatla Türk Silahlı Kuvvetleri ile ilişiği kesilerek iç İşleri Bakanlığına bağlandı, bizim kırsal polisimiz gibi değerlendiriyoruz. Çok etkili ve disiplinli yetişme şartları sayesinde dünyaya örnek bir jandarma teşkilatımız var, onlarla gurur duyuyoruz. 15 Temmuz hain darbe teşebbüsünde Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde tıpkı kahraman Türk milleti gibi, bu yapıya mensup olmayan kahraman subaylarımız, kahraman güvenlik güçlerimiz sayesinde biz bu darbeyi daha büyük bedeller ödemeden atlattığımızı söyleyebilirim. Bu tür hain yapılanmalar, darbe teşebbüsleri asıl bizim ordumuza, devletimize, jandarmamıza, polisimize yönelik hareketler aslında. Bu kurumları zayıflatmaya yönelik matuf hareketler buna da çok dikkat etmemiz lazım ve dikkat ediyoruz zaten. Vatandaşlarımız, Erzurumlu kardeşlerimiz hep bizim yanımızda.” Etkinliklere Erzurum Valisi Okay Memiş, 9. Kolordu Komutanı Tümgeneral Veli Tarakçı, Jandarma Bölge komutanı Tümgeneral Ahmet Hacıoğlu, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Bekir Uzun, Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Salih Mesci ve çok sayıda vatandaş katıldı. 
 
 
 


Kaynak : http://www.radarhaber.com/haberler/34/_17978.html