Erzurum'da Lüküs Ölüm!

Sinan AYDIN'ın haberi...


RADARHABER / ERZURUM 

 

Asıl adı löküs olsa da, kimine göre lüküs olarak ta söyleniyor. Eskiden elektrikler olmadığı zamanlarda evlerde lüküs olarak görülen bu eski çağ yöntemi, 21. Yüzyıl Türkiye’sinde 2 cana mal oldu. Erzurum’da anne ile bayram tatili için yanına gelen oğlu, elektrik olmadığı için yaktıkları löküz lambadan zehirlenerek hayatını kaybetti. 21. Yüzyılda gaz lambasından ölüm, acıları iki katına çıkardı. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’nde çalışan ve İstanbul’da yaşayan Şenkayalı 53 yaşındaki Yunus Bora, bayramı geçirmek için Erzurum’un Şenkaya ilçesine bağlı Alıcık köyündeki baba evine geldi. 72 yaşındaki Annesi N.Bora ile evde elektrik olmadığı için löküs lambası yakarak ev ihtiyaçlarını gideren anne- oğul, daha sonra ise löküs lambasını yakılı bırakarak uykuya daldılar. 

 

BİR DAHA UYANAMADILAR

 

2 Haziran günü meydana gelen olayda,  piknik tüpüne bağlı lüks lambasından sızan gaz yüzünden zehirlenen Yunus Bora ile annesi N. Bora, hayatlarını kaybettiler. Anne ile oğlunun cenazesi, yapılan otopsinin ardından ilçeye bağlı Alıcık köyünde gözyaşları arasında toprağa verildi. Yunus Bora’nın ölümü, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’ndeki mesai, arkadaşlarını da yasa boğdu. Ailenin löküs lamba yakarak karanlıkta kalmaktan kurtulmasına neden olan olayda, elektriklerin o gün için mi kesik olduğu, ailenin elektrik borcundan dolayı mı elektriklerin kesik olduğu konusunda yetkililerden herhangi bir açıklama yapılmadı.

 

ANNE-OĞULDAN GERİYE HATIRALARI KALDI

 

Bayramları kara gelen Bora ailesi fertleri, bayram ziyareti yerine taziye ziyaretlerini kabul ettiler. Löküs lambasının gazından zehirlenerek ölen anne ile oğlundan geriye, birlikte zaman geçirdikleri günlerde çektirdikleri hatıra fotoğrafları kaldı. 53 yaşındaki Yunus Bora’nın sosyal medya hesabından yaptığı son paylaşımın ise Anneler Günü ile ilgili kutlama mesajı olduğu görüldü. Fotoğraflarda anne N.Bora bir karede semaver yakarken, bir karede ise birlikte can verdiği oğlu ile aynı masada objektiflere poz vermişken görülüyor.     



Kaynak : http://www.radarhaber.com/haberler/32/erzurumda-lukus-olum_17988.html