Erzurum LGS’de de sınıfta kaldı

 

 

 

Sinan AYDIN'ın haberi...

 

RADARHABER / ERZURUM

Erzurum eğitimde başarısız iler arasındaki yerini korudu, LGS sonuçları birçok yönden tartışılmaya başlandı. Tunceli Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi’nde 12., Erzurum ise 22. Oldu. Birçok Veli, başarısızlıkta Öğretmenlerin payının büyük olduğunu savunuyor.

 

LGS sınav sonuçları açıklandı, Erzurum eğitimde bir kez daha hayal kırıklığı yaşadı. Sınav sonuçları, Erzurum'un eğitimde bulunduğu kötü tabloyu gözler önüne serdi. Erzurum, il sıralamasında; Tunceli, Erzincan, Artvin, Zonguldak, Ordu, Elaziğ, Rize, Bayburt gibi illerin gerisinde kalarak 58. sırada yer aldı. Eğitimde Erzurum'un bulunduğu noktayı açık seçik ortaya koyan sonuçlar, kamuoyunda tartışılmaya başlandı. Vatandaşlar, her geçen yıl birçok konuda olduğu gibi eğitimde de geriye giden Erzurum’da, Öğretmenlerinde başarısızlıkta büyük pay sahibi olduğunu düşünüyor.

 

TUNCELİ DİN KÜLTÜRÜNDE 12’İNCİ, ERZURUM 22. OLDU… 

 

 

Derslerle ilgili sıralamada ise çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. Tunceli Matematikte 9., Din Kültürü ve Ahlak Bilgisinde 12. olurken, Erzurum Matematikte 64, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisinde 22’inci oldu. Türkçede Erzurum 61. sırada, Fen Bilimleri 56, İnkılap Tarihi 48., Yabancı dilde 58. sırada yer aldı. Eğitimde bir tülü istikrarı yakalamayan Erzurum, Büyükşehirler baz alındığında da eğitimde en başarısız iller arasına adını yazdırdı. Başarısızlıkta Milli Eğitim Müdürlüğü ve okul idarecileri kadar Öğretmenlerin de büyük payı olduğunu inanılıyor.

 

ÖĞRENCİLERİN ÖĞRETMENİ VELİLERİ OLMUŞ

 

Birçok Veli Öğretmenlerin sınıfta yeterince eğitim veremediğini savunuyor. Veliler, ‘‘ Çocuklar akşam eve geliyor, tüm derslerini velilerin öğretmenliğinde yapıyorlar. Öğretmenlerimiz çocukların görmediği birçok konudan ders verip evde yapmasını istiyor. Hal böyle olunca akşam evde velileri olarak bizler çocuklarımıza Öğretmenlik yapıp konuları öğretiyoruz. Erzurum’da maalesef birçok okulda durum böyle. Öğretmenler işin kolaycılığına kaçıyor. Ya akıllı tahtadan konu açıp çocuklara ders dinleterek öğrenmesini istiyorlar, ya da ödevleri Velilerine yaptırtarak Öğretmenlik yapan birçok Öğretmen var. Erzurum’da eğitimdeki başarısızlık tartışılırken, Öğretmenlerin öğretme kabiliyetleri ve nasıl kolaycılığa kaçtıkları da araştırılıp irdelenmeli’’ diye konuştular.



Kaynak : http://www.radarhaber.com/haberler/26/erzurum-lgsde-de-sinifta-kaldi_18025.html