Erzurum’da Ekmeğe Zam Tepkisi

Sinan AYDIN'ın haberi...

 

RADARHABER / ERZURUM

Erzurum’da Ramazan bayramının hemen sonrası ekmek 1 TL oldu. Alalacele yapılan ve vatandaşın tepkisini çeken ekmek zammı, denetimsizlik nedeniyle gram oyunu ile de mağdur ediyor. 200 gram ekmeğin 1 TL yapıldığı söylense de, birçok yerde ekmek gramajının 170 olduğu görülüyor. En son Yakutiye belediyesinin yaptığı denetimlerde, gramajı eksik ekmek satan fırınlara işlem yapıldı. Vatandaşlar, gerek merkezde gerekse ilçelerde belediye zabıta ekiplerinin fırınlara yönelik yeteri kadar denetim yapmadığını iddia ediyor.

 

RAMAZAN BİTTİ, EKMEK GİZLİCE ZAMLANDI...

 

Seçim yoğunluğu ve ardından gelen Ramazan ayı, Erzurum’da ekmek fiyatlarını tartışmaya açmıştı. Ramazan ayında normal pideyi 3,5 TL, yumurtalı pideyi de 4,5 TL yapan fırıncılar, gelen tepkiler sonrası Vali Okay Memiş’in devreye girmesi ile fiyatları aşağı çekmişti. Normal pide 2,5 TL, yumurtalı pide ise 3,5 TL olmuştu. Fırıncılar tepkileri ve üst makamları kulak ardı etmiş olacak ki, Ramazan bayramı sonrası normal ekmeğe dönüldü ve normalde 750 kuruş olan 1 ekmek, 1 TL’den satılmaya başlandı. Hiç bir karar alınmadan ve kamuoyuna duyurulmadan yapılan gizli zam, ekmek fiyatları ile ilgili tartışmaların yeniden başlamasına neden oldu.

 

EKMEKTE GRAMAJ VURGUNU

 

200 gram ekmeğin 1 TL olduğu belirtilerek gizli zam savunuldu ancak fırıncıların hem gizli zamla hem de ekmeğin gramajı ile oynayarak haksız kazanç elde edip vatandaşı mağdur ettiği ortaya çıktı. Çünkü birçok fırında 200 gram olması gereken ekmeğin 170 gram olduğu görülüyor.  Vatandaşlar, gerek fırıncılar odasına gerek se denetim yapmadığını iddia etikleri zabıta ekiplerine tepki gösteriyor. Vali Memiş’in ekmekte hem fiyat hem de gramaj vurgununa el atmasını isteyen Erzurumlular, ‘‘ Erzurum’da fırıncılar sürekli ekmek fiyatları ile oynayarak vatandaşın ekmeği ile oynuyor. Ramazandan önce 75 kuruş olan ekmek, Ramazan sonrası 1 TL’den satılmaya başlandı. Üstelikte belirtilen gramın altında satılarak vatandaş dolandırılıyor’’ iddialarında bulunarak tepkilerini ortaya koydular.    



Kaynak : http://www.radarhaber.com/haberler/22/erzurumda-ekmege-zam-tepkisi_18066.html