Erzurum'a en anlamlı kongre hediyesi!

Sinan AYDIN'ın haberi... 

 

 

RADARHABER / ERZURUM

Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin Erzurum ziyaretinde komando taburu müjdesi verdi, Süleyman Soylu onayladı. Erzurum’a en anlamlı 100. Yıl hediyesi, kurulacak olan hediyesi  'Karabekirler Jandarma Taburu' oldu.

 

 

Önceki gün Erzurum Valisi Okay Memiş’i makamında ziyaret eden Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Erzurum'a Karabekirler Jandarma Komando Tabur Komutanlığı kurulacağının müjdesini vermişti. Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, jandarma birliklerinde incelemelerde bulunmak üzere önceki gün Erzurum'a geldi. 

 

VALİ İSTEDİ, SÜLEYMAN SOYLU ONAYLADI,  JANDARMA TABURU ERZURUM'A GELDİ...

 

Muhabere Elektronik Bilgi Sistemleri Başkanı Tümgeneral Engin Çırakoğlu Bölge Jandarma Komutanı Tümgeneral Ahmet Hacıoğlu ve İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Bekir Uzun ile birlikte Vali Okay Memiş'i ziyaret eden Orgeneral Çetin, Vali Memiş'in talebiyle Erzurum'a Jandarma Komando Tabur Komutanlığı kurulacağını bildirdi. Orgeneral Çetin, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından onaylanan kararın, Erzurum Kongresi'nin 100'ncü yıldönümünde hediye olacağını, adının da 'Karabekirler Jandarma Komando Taburu' olacağını bildirdi. Orgeneral Çetin, “Her dönem devletine destek veren, tarih boyunca hep önemini koruyan, serhat şehir Erzurum’a desteğimiz sonsuzdur. Erzurum'da, Edirne'de, Hakkâri’de her yerde huzuru sağlamak bizim görevimiz. Sayın Valimiz Gümüşhane’de iken oraya bir tabur kurdurmuştu. Şimdi de buraya bir tabur istedi. Valimiz gerçekten çok çalışkan birisi. Biz Valimize hayır diyemedik. Burada Jandarma Özel Hareket Taburu vardı. İçişleri Bakanımızın talimatıyla şimdide serhat şehir Erzurum’a Karabekirler Jandarma Komando Taburu kurmaya karar verdik. Milli Mücadelenin 100. yılı anısına böyle bir tabur kurmak bizleri de mutlu etmiştir. Erzurum'a ve ülkemize hayırlı olsun. Güvenlik kuvvetleri olarak kahraman ordumuzla, kahraman polisimizle, yüce milletimizle, korucularımızla halkın huzuru ve güvenliği için ne gerekiyorsa yapıyoruz” diye konuştu.

 

 

SOYLU ERZURUM’DA AÇIKLAYACAKTI AMA…

 

Orgeneral Arif Çetin, Karabekirler Jandarma Komando Taburu ile ilgili kararı, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun bizzat Erzurum'a gelerek açıklayacağını ancak Düzce'de yaşanan sel felaketi sebebiyle gelemediğini aktardı. Erzurum Valisi Okay Memiş ise, “Buraya eliniz boş gelmediniz. Bu tabur şehrimizin sosyal açısından ve güvenliği açısında bize güç katacaktır. İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu beyefendiye ayrıca çok teşekkür ediyorum. Şehrimize ve ülkemize hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı. Vali Memiş, ziyaret anısına Orgenarel Arif Çetin'e Oltu taşı tespih ve kol düğmesi hediye etti. Çetin’de Vali Memiş'e Jandarma Genel Komutanlığı'nın plaketini verdi.    



Kaynak : http://www.radarhaber.com/haberler/34/erzuruma-en-anlamli-kongre-hediyesi_18106.html