Vali Memiş Ömer’in hayallerini gerçekleştirdi

Sinan AYDIN'ın haberi...

 

RADARHABER / ERZURUM 

Erzurum Valisi Okay Memiş, ailesinin de desteği ile sosyal medya hesabı üzerinden video yayımlayarak kendisini yakından tanımak isteyen 6 yaşındaki Ömer Talha Tekin’e bir sürpriz yaptı. Vali Memiş’in talimatı üzerine evinden makam aracı ile alınıp Valiliğe getirilen Küçük Ömer, Vali’nin makamına oturdu, Memiş ile basketbol oynayıp 1 gününü birlikte geçirerek en büyük hayalini gerçekleştirdi.

 

ÖMER’İN ÖZGÜVENİ VALİ MEMİŞ’İ ÇOK ETKİLEDİ

 

Büyüdüğünde Vali olma hayalini ailesiyle paylaşan Ömer Talha Tekin,  ailenin de desteği ile valilik sosyal medya hesabını etiketleyerek bir video yayımladı. Videoda Vali Okay Memiş’i ve günlük yaşamını merak ettiğini söyleyen küçük Ömer’in hayali Vali Memiş’in talimatıyla gerçek oldu. Vali Memiş, minik Ömer'in yayımladığı videoyu izlemesinin ardından bizzat makam aracını gönderip kendisini evinden aldırıp Valiliğe getirtti.

 

 

 

Ömer'in merak ettiği tüm sorulara içtenlikle cevap veren Vali Memiş, bu yaştaki bir çocuğun valilik mesleğine ilgisi ve ihtiyaç sahibi insanlara yardım etme isteğinin kendisini çok etkilediğini ifade etti. Ömer’in kendilerine sosyal medya üzerinden ulaştığını belirten Vali Memiş,  “Valilik görevini bazı çocuk ve gençler önemsiyor. Ömer'de büyünce vali olmak istiyormuş. Vali'nin çalışma ortamını ve yaşam biçimini merak ediyormuş. Bizde bunu öğrenince makam aracımızla kendisi evinden alarak Valiliğe getirdik. Çocuğumuzun bu özgüveni beni çok etkiledi." Diye konuştu.

 

 

 

‘‘ÇOCUKLARIMIZ BİZİ ÖRNEK ALIYOR’’

 

Görev yapan üst düzey yöneticilerin çok hassas davranmaları gerektiğini, çocukların bu kişileri örnek aldığını ifade eden Vali Okay Memiş, “Devlet olarak onların eğitimi sağlığı ile yakından ilgilendiğimiz gibi çok iyi yetiştirmeleri içinde büyük gayret gösteriyoruz. Hem milli hem de manevi değerlere uygun, bilim ve teknolojiye hâkim nesiller yetiştirmek istiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın 2023 hedeflerine bu çocuklar ve gençler ulaşacaktır. Onları ne kadar iyi yetiştirirsek belirlenen hedeflere o kadar kolay ulaşırız. Ömer de bir genç Dadaş olarak bizi etkiledi. Sağolsun bizi motive ederek yön verdi.

 

 

Aslında kamu işini yaparken çok dikkatli ve hassas olmamız gerektiğini görüyoruz. Çünkü çocuklarımız bizleri örnek alıyor, onlara lafla öğüt vermektense doğru davranışlarla örnek olmalıyız. Çocuklar yüce Allah'ın bize emanetidir, bunları en iyi şekilde yetiştirmek bizim için büyük mutluluk olacaktır. Topluma ailesine faydalı bireyler yetiştirmek bizim en büyük görevimizdir. Erzurumlu Dadaş Ömer devlete olan sevgisini bu yaşta göstermesi bu bizim için büyük bir mutluluk büyük bir sorumluluktur” şeklinde konuştu.

 

 

Vali Memiş, daha sonra küçük Ömer’i makam aracıyla Palandöken Dağı'na götürerek  yapımı devam eden W Otel inşaatını gezdirdi. Birlikte şehir turu da atan ikilinin son durağı Valilik konutu oldu. Önce bahçeyi, spor salonunu ve diğer sosyal alanları gezdiren Vali Okay Memiş, Ömer ve ailesini evinde misafir etti. Ardından bahçedeki çardağa geçen Vali Okay Memiş, ikramda bulunarak Minik Ömer’in en büyük hayalini gerçeğe dönüştürdü.

 

 

 

    



Kaynak : http://www.radarhaber.com/haberler/21/vali-memis-omerin-hayallerini-gerceklestirdi_18111.html