İspir’de İnsanlık Ölmemiş

 

Sinan AYDIN'ın haberi...

 

RADARHABER / ERZURUM 

Erzurum’un İspir ilçesinde ‘insanlık ölmemiş’ dedirten bir duyarlılık örneği sergilendi. Çektiği 2 bin TL emekli maaşını düşüren ve şehit annesi olduğu öğrenilen kadın, parayı bulan duyarlı vatandaşın hassasiyeti sonrası büyük sevinç yaşadı. İspir’de meydana gelen olay, şöyle gelişti. Şehit annesi olduğu öğrenilen ve ismi açıklanmayan bir kadın, bankadan çektiği 2 bin TL olan emekli maaşını çantasına koymak istediği sırada düşürdü. Talihsiz kadın, parayı düşürdüğünden habersiz yoluna devam etti. Bir süre sonra düşürülen parayı, emekli öğretmen olduğu öğrenilen bir kişi buldu. Duyarlı vatandaş, bulduğu para ile birlikte soluğu İspir belediyesi Zabıta Amirliğinde aldı. Durumun zabıtaya iletilmesi sonrası, Zabıta ekipleri parayı düşüren kişiyi bulmak için çalışma başlattı.

 

 

ANONS YAPILDI MOBESE KAMERALARINDAN KADIN BULUNDU

 

İspir Belediyesi zabıta amirliği ekipleri, parasını düşüren kişiyi bulmak için amansız bir mücadeleye girdi. Belediye hoparlörlerinden anons yapıldı, bununla da yetinilmeyip paranın bulunduğu alandaki MOBESE kameraları incelemeye alındı. Gerek kamera incelemesi ve gerekse yapılan anonslar sonrası, parayı düşüren kişiye ulaşıldı. İsmi açıklanmayan kadın, emekli parası olan 2 bin TL’yi bankadan çektikten sonra düşürmüş olduğunu ve haberi olmadığını söyledi. 2 bin TL para bulup sahibine teslim edilmesini sağlayan duyarlı vatandaş, her kesimin takdirini kazandı.

 

‘DAHA DİKKATLİ OLUN’ UYARISI…

 

Parasını düşüren kadının ayrıca şehit annesi olduğu da öğrenildi. Konu ile ilgili belediye yetkilileri, vatandaşları bayram üzeri daha dikkatli olmaları konusunda uyardı. Yapılan açıklamada, ‘‘ Emekli maaşını bankadan aldıktan sonra caddede düşüren şehit annesi teyzemizin parasını vatandaşlarımızın duyarlılığı ve Zabıta Amirliğimizin titiz çalışması neticesinde sahibine teslim ettik. Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi vatandaşlarımızın daha dikkatli olmalarını diliyor, caddede bulduğu parayı, hak, hukuk terazisindeki şaşmaz doğruluğundan taviz vermeden Zabıta Amirliğimize teslim eden vatandaşımızı örnek davranışından dolayı tebrik ediyorum’’ denildi. 
    



Kaynak : http://www.radarhaber.com/haberler/21/ispirde-insanlik-olmemis_18137.html