Erzurum’dan CİMER’e su faturası şikayeti yağıyor

Sinan AYDIN'ın haberi...

 

RADARHABER / ERZURUM

Erzurum’da su kullanım bedeline yapılan zam, vatandaşın tepkisini çekiyor. Bu ayki faturalar iki katı arttı, faturalarda yer alan ‘atık su bedeli’ Dadaşları ayağa kaldırdı. Çok sayıda vatandaş, ESKİ’yi CİMER’e şikayet ediyor.

 

Erzurum Su ve Kanalizasyon İdaresi tarafından suya yapılan zam sonrası, bu ay su faturaları iki kat fazla geldi. Su faturalarına su kullanım bedelinin yanı sıra bir de atık su bedeli eklenmesi, vatandaşın büyük tepkisini çekiyor. Üst üste yapılan zamlar sonrası beli bükülen vatandaş, şimdilerde ise Erzurum Su Ve Kanalizasyon İdaresi’nin faturalara yansıttığı fahiş orandaki zaman isyan ediyor. ESKİ tarafından suya yapılan zam, bu ayki faturaların bir anda iki katına çıkmasına neden oldu.

 

CİMER’E ŞİKAYET YAĞIYOR

 

Su zammı sonrası çok sayıda vatandaş, gerek sosyal medyadan ve gerekse ESKİ Müdürlüğüne giderek faturalarına itiraz ediyor, yetkililere tepkisini dile getiriyor. Gazetemizi de telefonla arayarak şikayetlerini dile getiren vatandaşlar, ‘‘ Geçen ay 45 lira gelen fatura bu ay 90 lira olmuş. Bunun yanında faturalarda birde atık su bedeli adı altında faturalara bedel yatırılmış. Böyle insafsızlık olmaz. Yetkililerin su zammını tekrar gözden geçirmesi lazım. Konu ile ilgili Cumhurbaşkanlığı İletişim merkezine de (CİMER) şikayetlerimiz bildirdik.  Erzurum’da suya yapılan fahiş zammın düzeltilmesi gerek’’ diye konuştular. Bu arada CİMER’e Erzurum’dan çok sayıda su zammı ile ilgili şikayet yağdığı öğrenildi.

 

ATIK SU BEDELİ NE DEMEK?

 

Faturalarda en çok tepki çeken ise ‘atık su bedeli’ adı altında neredeyse kullanılan su bedeli kadar bir bedelin borç olarak çıkarılmış olması. Atık su bedelinin ne anlama geldiğini sorgulayan vatandaşlar, konu ile ilgili ESKi Genel Müdürü Remzi Ertek’ten bir açıklama bekliyor. Atı9k su bedeli altında haksız para alındığını iddia eden Erzurumlular, zammın geri alınarak makul oranda iyileştirme yapılmasını talep ediyorlar. Sosyal medyada da birinci gündem maddesi olarak göze çarpan kabarık su faturaları konusunda, ESKİ’den şuana kadar bir açıklama yapılmadı. Birçok evde su faturalarındaki borç rakamlarının doğalgaz faturalarını geçtiği belirtiliyor. Vatandaşlar, her ay ortalama aynı meblağlarda gelen faturaların bu ay iki katını çıkmış olmasına büyük tepki gösteriyor.     



Kaynak : http://www.radarhaber.com/haberler/22/erzurumdan-cimere-su-faturasi-sikayeti-yagiyor_18207.html