Tatlıcı Ökkeş Usta'dan Binlerce Kişiye Aşure İkramı

RADARHABER / ERZURUM

Erzurum’un köklü işletmelerinden biri olan tatlıcı Ökkeş utsa, , Muharrem ayı kapsamında vatandaşlara aşure ikram etti. Tatlıcı Ökkeş ustanın Cumhuriyet caddesi üzerinde bulunan şubesi önünce, binlerce vatandaşa aşure ikramında bulunuldu. Anlamlı etkinlik, halkın takdirini kazandı. Tatlıcı Ökkeş Usta Mağazalarının Genel Müdürü Ümit Çağlayan, Muharrem ayının hüzün ve matem mevsimi olduğu kadar hak ve hakikat sofrası da olduğu belirtti.

 

 

Muharrem ayının İslam tarihi  açısından önemli olduğunu belirten Genel Müdür Çağlayan, "Muharrem ayı Hazreti Peygamberin hicreti esas alınarak Hicri yılbaşı kabul edilen aşure ve Kerbala'yı hatırlatan aydır. Rahmet Peygamber'inin çiçeği, cennet gençlerinin seyyidi ümmetin gözbebeği Hazreti Hüseyin efendimizi ve Kerbala şehitlerini tekrar yad ediyoruz. Muharrem ayımızı ve aşure günümüz kutluyorum" diye konuştu.

 

 

Tatlıcılıkta bir zincir marka haline gelen Tatlıcı Ökkeş Usta Mağazalarının aşure ikramı etkinliğine ilgi büyük oldu. Binlerce Erzurumlunun yanı sıra eğitim için Erzurum’a gelen Üniversite öğrencileri de aşure ikramına katılıp, tatlıcı Ökkeş ustaya teşekkür etti. 

 



Kaynak : http://www.radarhaber.com/haberler/34/tatlici-okkes-ustadan-binlerce-kisiye-asure-ikrami_18318.html