İşte Erzurum'da 1 yılda elde edilen buzağı ve kuzu sayısı

Sinan AYDIN'ın haberi...

 

RADARHABER / ERZURUM

Büyükbaş hayvan varlığı bakımından Türkiye’de ikinci sırada yer alan Erzurum, hayvancılıkta Türkiye’nin gururu olmaya devam ediyor. Bu kapsamda geçen yıl ilde 247 bin buzağı ve 243 bin kuzu elde edildi. Erzurum İl tarım ve orman Müdürlüğü, Erzurum’da 2018 yılında elde edilen buzağı ve kuzu sayısı ile ildeki büyükbaş hayvan varlığı sayılarını açıkladı.

 

TÜRKİYE’NİN BÜYÜKBAŞ HAYVAN SAYISINA ERZURUM KATKISI

 

Rakamlar, Erzurum’un hayvancılıkta Türkiye’nin gururu olduğunu gözler önüne serdi. Tarım İl Müdürlüğü’nün açıkladığı TÜİK verilerine göre, Erzurum "Büyükbaş Hayvan Varlığı" olarak 2018 TUİK verilerine göre bölgemizde 1. sırada Ülkemizin tamamında 2. sırada yer aldı. Buna göre; Türkiye’de 17 milyon 220 bin 903 büyükbaş hayvan bulunurken, Erzurum 768 bin 997 büyük baş sayısı ile rakamlara katkı verip ikinci sırada yer aldı. Ülke içi payı ise yüzde 4,5 oldu.

 

1 YILDA 247 BİN BUZAĞI VE 243 BİN KUZU ELDE EDİLDİ…

 

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, geçen yıl Erzurum’da elde edilen buzağı ve kuzu sayılarını da açıkladı. ‘‘Erzurum'da yılda ne kadar buzağı ve kuzu elde ediyoruz?’’ başlıklı açıklamada verilen rakamlara göre; 2018 yılı içerisinde 247 bin buzağı ve ve 243 bin kuzu elde ederek ‘Üreten Erzurum’ olduğumuzu gösterdik. Müdürlük, 2019 Yılı buzağı tespit çalışmalarının ise devam ettiğini açıkladı. Erzurum, tarım ev hayvancılık alanında çalışmaları ile göz doldurmaya devam ediyor. İl tarım ve Orman Müdürü Osman Akar’ın çalışmalarının yanı sıra Erzurum’a geçtiğimiz aylarda atanan Vali Okay Memiş’in de sıkı takibi ile ildeki tarım ve hayvancılıkta gözle görülür bir canlanma oldu.

    



Kaynak : http://www.radarhaber.com/haberler/22/iste-erzurumda-1-yilda-elde-edilen-buzagi-ve-kuzu-sayisi_18365.html