İstanbul'da Erzurum rüzgarı esecek

RADARHABER / ERZURUM
Erzurum Konfederasyonu (ERKON), 14-17 Kasım tarihleri arasında İstanbul’da Erzurum rüzgârları estirecek. Maltepe etkinlik alanında “Kadim Şehir Erzurum Tanıtım Günleri” adıyla düzenlenecek programda, tarihinden kültürüne ve yöresel tatlarından kış turizmine varıncaya kadar birçok alanda şehrin tanıtımı yapılacak. Erzurum Konfederasyonu, bu kapsamda Erzurum basını ile istişare etti. ERKON Genel Başkan Yardımcısı ve Organizasyon Komite Başkanı Halil Karapınar,  Komite Üyeleri Ferhat Binici ve Ali Akar ile birlikte, Erzurum Gazeteciler Cemiyeti’nin (EGC) ev sahipliği yaptığı istişare toplantısında çalışmalardaki son durumu aktardı. Karapınar, gazetecilere organizasyonun içeriğiyle ilgili de bilgiler verdi. 
 
 
'ERZURUM YÜKSEK BİR DEĞER'
 
 
Erzurum’un yüksek bir değer olduğunu ve dolayısıyla tanıtımı fazlasıyla hak ettiğini dile getiren Halil Karapınar, İstanbul’da gerçekleştirecekleri organizasyonun, Erzurum’un ruhuna uygun ve adına yakışır bir nitelikte olacağını kaydetti. “Kadim Şehir Erzurum Tanıtım Günleri” adını verdikleri organizasyon için çok ciddi bir hazırlık süreci geçirdiklerini anlatan Komite Başkanı Halil Karapınar, “Erzurum hepimizin ortak paydası ve bizim muradımız bütün Dadaşları bu paydada buluşturabilmektir. İstanbul’da gerçekleştireceğimiz Erzurum Tanıtım Günleri’ne bu yüzden Büyük Erzurum Buluşması gözüyle bakıyoruz” ifadelerini kullandı. 
 
 
 
 
''MALTEPE'DE KÜÇÜK BİR ERZURUM KURACAĞIZ''
 
 
Süreçte çok profesyonel bir hazırlık yaptıklarının altını çizen ERKON Genel Başkan Yardımcısı ve Organizasyon Komite Başkanı Halil Karapınar, “Biz İstanbul Maltepe’de küçük bir Erzurum kuracağız. Örneğin Çifte Minareli Medresemiz, Atlama Kulelerimiz ve Üç Kümbetler o meydanda olacak. Kültürel etkinliklerimiz için özel bir alanımız olacak; yöresel sanatçılarımız bu alanda Dadaşlarla bir araya gelecek. Söyleşiler olacak, sohbet programlarımız olacak. Maltepe etkinlik alanını adeta bir gelin giydirir dibi giydireceğiz. Kültür çadırlarımız olacak. Yöresel ürünlerimizin satılacağı stant çadırlarımız olacak. Sanatta birlik adına her ilçemizi kapsayacak şekilde 32 sanatçımızı misafir edeceğiz. Ayrıca, Kenan Keskelen, Fethi Siverekli, Hüsamettin Ceylan ve Lütfü Ortakale gibi sanatçılarımız sahne alacaklar. Arif Sağ'a ömür boyu yaşam ödülü vereceğiz. Kısaca ilk gününden son gününe kadar İstanbul’daki tanıtım günleri programımız, şehrimizin adına, şanına ve namına uygun bir şekilde yürütülecek. İstanbul'da ki bütün hemşehrilerimizi, Erzurum tanıtım günlerine bekliyorum. Gelin Erzurum'u yaşayın” çağrısında bulundu.
 
 
EGC BAŞKANI METİN BARLAK: ERZURUM BASINI ÜZERİNE DÜŞEMN SORUMLULUĞU SEVE SEVE YERİNE GETİRECEKTİR
 
 
14-17 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan organizasyonla ilgili olarak gazetecilerle görüş alışverişinde de bulunan Halil Karapınar, bu süreçte Erzurum basınını da yanlarında görmekten büyük mutluluk duyacaklarını ifade etti. Öte yandan Erzurum Gazeteciler Cemiyeti (EGC) Başkanı Metin Barlak ise,  Erzurum basınının, şehrin tanıtımı noktasında bugüne kadar elinden gayreti gösterdiğini ifade ederek, “Erzurum için ortaya koyulan her emek bizim için kıymetlidir, değerlidir. Bu manada Erzurum basını üzerine düşen sorumluluğu seve seve yerine getirecektir. Kaldı ki, meslektaşlarımızın bu toplantıya gösterdiği ilgi bile Erzurum’a verilen değerin, samimiyetin ve de iyi niyetin bir ifadesidir” diye konuştu.  


Kaynak : http://www.radarhaber.com/haberler/30/istanbulda-erzurum-ruzgari-esecek_18414.html