Dadaş ilk deplasman galibiyetini aldı

RADARHABER / ERZURUM
BB Erzurumspor, zorlu Kaüragümrük deplasmanından Hasan Hatipoğlu'nun golüyle 3 puan almasını bildi. TFF 1. Lig’in 10. haftasında BB Erzurumspor, Karagümrük'ü deplasmanda 1-0 mağlup etti. Rakibine oranla daha üstün bir futbol sergileyen Dadaşlar, 78. dakikada Hasan Hatipoğlu'nun kaydettiği golle 1-0 öne geçti. Karşılaşmada başka gol olmayınca müçadele bu skorla sona erdi. Mavi Beyazlı takım, maçın başından sonuna üstün oynadığı karşılaşmada, birden fazla gol pozisyonunu da değerlendiremedi.
 
 
 
 
 
 
EMRAH BAŞSAN MAÇIN YILDIZI OLDU 
 
 
Etkisiz bir futbol ortaya koyan Pote, zaman zaman tepki çekti. Maçın yıldızı golün asistini de yapan Emrah Başsan oldu. İki haftadır sahanın yıldızı olan Emrah Başsa, 10 maçta 3 golle oynarken asist sayısını da 4'e çıkardı. Emrah Başsan'ın 10 maçta 3 topu da direkten döndü.
 
 
 
 
 
ERKAN HOCA FARKINI GÖSTERDİ
 
 
Ligin en iyi topunu oynanan BB Erzurumspor, taraftarların takdirini kazandı. Teknik Direktör Erkan Sözer'i, bu ligde ilk deplasman galibiyetini alan Hoca oldu ve başarı grafiği ile taraftarların gönlünde taht kurdu. Birçok takımın berabere kaldığı haftada rakipleri baz alındığında 9 puan almış kadar haftayı krlı kapatan BB Erzurumspor'da maç sonu taraftarlar futbolcuları tribüne çağırarak dakikalarca alkışlayıp sevgi gösterisindebulundu.
 
 
 
 
 
Futbolcular, teknik heyet, Başkan Hüseyin Üneş ve yönetimden bazı isimler, maç sonunda soyunma odasında galibiyet pozu verdi. BB Erzurumspor, bu galibiyetle puanını 17'ye yükseltti ve 4. sıraya yerleşti. Yarın oynanacak Bursaspor- Balıkesirspor maçından sonra ligde puan durumu netleşecek. 
 
 
 
 
 
Maçtan dakikalar
 
 
12. dakikada ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Hasan’ın düzeltip yaptığı vuruşta meşin yuvarlak üstten auta gitti.
 
30. dakikada ceza sahası dışı sol çaprazından Erkan Zengin’in kullandığı serbest vuruşta meşin yuvarlağı kaleci Sehic kornere çeldi.
 
38. dakikada ceza yayı üzerinde tola buluşan Emrah Başsan’ın yaptığı sert vuruşta meşin yuvarlağı kaleci Saranov oyun alanına çeldi.
 
40. dakikada Erkan’ın sol taraftan yaptığı ortada penaltı noktası yakınlarında Mervan’ın yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Sehic’te kaldı.
 
78. dakikada sağ köşeden Emrah’ın kullandığı köşe vuruşunda içeri çevirdiği topa arka direkte Hasan’ın yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 0-1
 
 
Stat: Vefa
 
Hakemler: Sarper Barış Saka xx, Selahattin Altay xx, Oğuz Terzi xx
 
Fatih Karagümrük: Saranov xx, Koray Altınay xx, Dobrovoljc xx, Barış Başdaş xx, Bülent Cevahir xx, Sabo xx (Silva dk. 74 x), Barış Özbek xx, Darri xx (Sosseh dk. 79 x), Çağrı Ortakaya xx, Erkan Zengin xx, Mervan Çelik xx (Turgut Doğan dk. 60 x)
 
Yedekler: Aykut Özer, Abdulhamit Yıldız, Efe Tatlı, Ramazan Civelek, Arif Morkaya
 
Teknik Sorumlu: Atılay Canel
 
Büyükşehir Belediye Erzurumspor: Sehic xx, Mehmet Murat Uçar xx, Aykut Demir xx, Hasan Hatipoğlu xxx, Mücahit Albayrak xx, Osman Çelik xx, Emrah Başsan xx, Obertan xx (Batuhan dk. 82 ?), Hasan Ayaroğlu xx (Hamroun dk. 46 x), Scuk xx, Pote xx (Oltan Karakullukçu dk. 89 ?)
 
Yedekler: Kayacan Erdoğan, Merthan Açıl, Abdulcebrail Akbulut, Ba, Sefa Akgün, Yusuf
Emre Gültekin, Oltan Karakullukçu
 
Teknik Direktör: Erkan Sözeri
 
Gol: Hasan Hatipoğlu (dk. 79) (Büyükşehir Belediye Erzurumspor)
 
Sarı kartlar: Murat Uçar, Obertan, Aykut Demir, Pote (Büyükşehir Belediye Erzurumspor) Barış Özbek (Fatih Karagümrük)
 
 
 
 
ERKAN SÖZERI: MAÇI DAHA ÖNCE KOPARABILIRDIK
 
Büyükşehir Belediye Erzurumspor Teknik Direktörü Erkan Sözeri, deplasman fobilerini yıktıklarını ifade ederek, Fatih Karagümrük mücadelesini daha önce koparabilecek şansları yakaladıklarını söyledi.Karşılaşmanın ardından Büyükşehir Belediye Erzurumspor Teknik Direktörü Erkan Sözeri basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Çok değerli bir 3 puan aldıklarını ifade eden Sözeri, “Özellikle geçen hafta oynadığımız maçtan sonra kıymetli bir 3 puan aldık. Bizim için 6 puan değerinde galibiyet oldu. Oyuncularımı kutluyorum. Aslında iyi başladık. Maçı daha önce koparabilirdik. Biraz üzerinde çalışmalıyız. İyi kontra ataklar yakaladık. Bizim bunları değerlendirmemiz lazım. Oyuncularım üst düzey mücadele etti. Oyun disiplinine sadık kaldılar. Rakibe hiç pozisyon vermedik. Kıymetli bir 3 puan aldık. Taraftarlarımız bizi hiçbir deplasmanda yalnız bırakmıyor. Erzurum şehrine armağan olsun. Deplasman fobisini yıkmış olduk. Oyuncularımı yürekten kutluyorum. Rehavete kapılmadan yolumuza devam etmemiz lazım. Gelecek hafta da bir 3 puan daha alarak devam etmek istiyoruz”dedi. Erkan Sözeri maçın hakeminin iyi bir yönetim ortaya koyduğunu vurgulayarak,  “Hakemleri tebrik ediyorum. Aslında Sarper Hoca daha iyi maçlar yönetiyordu. Bugün çok zor bir maçı iyi yönettiğini düşünüyorum. Genele baktığımızda kritik hatalar yapmadı” dedi.
 
ATALAY CANEL: TARAFTARLARIMIZA GALIBIYET YAŞATAMADIĞIMIZ IÇIN ÜZGÜNÜZ
 
Mücadelenin ardından konuşan Fatih Karagümrük Teknik Sorumlusu Atılay Canel,  "Taraftarlarımıza galibiyet yaşatamadığımız için üzgünüz. Muhteşem taraftarımıza galibiyet gösteremediğimiz için üzgünüz. 33. dakikaya kadar verilmeyen iki tane penaltımız vardı. Sayılmayan golümüz bence goldü. Süper Lig’de başka bir İstanbul takımı istenmiyormuş gibi bir hava var. Devamlı üzerimize oynanıyor. Bu hakeme kaç hafta maç verileceğini takip edeceğiz. İstanbul’da neden bir ilçe takımı olmasın. İstanbul takımı diye üzerimize bu kadar oynanacağını beklemiyoruz. Bundan sonra maçın hakemi kaç hafta dinlenecek, kasıtlı mı geldi göreceğiz" şeklinde konuştu.

 



Kaynak : http://www.radarhaber.com/haberler/20/dadas-ilk-deplasman-galibiyetini-aldi_18415.html