Erzurum’da 170 Bin Fidan Toprakla Buluştu

RADARHABER / ERZURUM

Tarım ve Orman Bakanlığı himayesinde düzenlenen “11 Milyon Ağaç Bugün Fidan Yarın Nefes” programı kapsamında Erzurum’da 170 bin fidan toprakla buluştu. Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) yerleşkesinde düzenlenen programa, Vali Okay Memiş, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Bölükbaşı, Bölge Adliyeler Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül, ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Semih Okyar, Orman Bölge Müdürü Oktay Ayatay, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program açılış konuşulmalarıyla devam etti. Vali Okay Memiş, Tarım ve Orman Bakanlığı himayelerinde 81 il de 11 milyon fidan dikiminin yapılacağını söyledi.

 

 

Erzurum Teknik Üniversitesi yerleşkesinde 12 bin fidan dikimi gerçekleştirecekleri bilgisini paylaşan Vali Memiş, “Beyler bu iş oturularak olmaz. 12 bin fidan rakamı yeterli değil. Kaymakamlık dönemimde sadece bir ilçeye 2 milyon fidan diktik.” diye konuştu. Palandöken Dağı’nda en az 5 milyon fidan dikeceklerini aktaran Vali Memiş, Aziziye ve Mecidiye Tabyalarının bulunduğu Topdağı’nda ise 1 metre kare boş alan bırakmayacaklarını belirtti.

 

 

 

Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan 100. Yıl Millet Bahçesi’nin örnek teşkil eden bir çalışma olduğunu vurgulayan Vali Memiş, “Bahçenin her bir yanı yeşillendirilmiş, çiçek dikilmiş. Çok özel bir çalışma olan bu alan için Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyorum. Bu çalışmalar sayesinde şehrimiz güzelleşiyor ve daha yaşanabilir bir hale geliyor.” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Vali Memiş ve protokol, öğrenciler ile birlikte fidan dikimi gerçekleştirdi.  



Kaynak : http://www.radarhaber.com/haberler/34/erzurumda-170-bin-fidan-toprakla-bulustu_18440.html