Erzurumlu gazeteci bayrak ayıbına son verdirdi!

 

Sinan AYDIN'ın haberi...


RADARHABER / ERZURUM

Erzurumlu duyarlı bir vatandaşın hassasiyeti, Türk bayrağının değerini bir kez daha hatırlatıp bir yanlıştan dönülmesine neden oldu. Erzurum’da uzun yılar Gazetecilik yaptıktan Aşkale Çimento’da iş hayatını devam ettiren Nihat Kılıçoğulları, işten arta kalan zamanlarında ise Erzurum’un tarihi ve turistik yerler başta olmak üzere manzara fotoğraflarının resmederek sosyal medya hesabından paylaşıyor.

 

TÜRK BAYRAĞI HASSASİYETİ…

 

Özellikle gurbetteki Erzurumluların Erzurum’a dair fotoğraflarla özlem gidermesine de neden olan Nihat Kılıçoğulları, 2 yıl önce karşılaştığı bir yanlışın peşinden gitmiş ve yanlışın düzeltilmesi için mücadele verdi.  Nihat Kılıçoğlu, iki yıl önce devletin fakir ailelere dağıttığı kömür torbalarının üzerinde Türk bayrağının olmasının sakıncasını ve düştüğü durumu özetleyen bir paylaşım yaptı. O dönemki paylaşımda, ‘‘ Baktım tek kişi bile oralı değil ve olduğu yerden kaldırmıyor…Sokağın orta yerinden insanlar yanından, üzerinden, kenarından vurup geçiyor. Ne olur yani şu kömür torbasının üzerinde Türk Bayrağı olmasaydı. Bayrağımıza, hürmet, saygı ve sevgi adına ricamızdır…’’ dedi.

 

 

KÖMÜ TORBALARININ ÜZERİNDEN TÜRK BAYRAĞI KALDIRILDI

 

Nihat Kılıçoğulları, durumu sadece paylaşmakla kalmadı, gerekli yerlere müracaatlarda bulunarak mücadele verdi. Paylaşımla birlikte konuyu Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere birçok kurum ile paylaştı. Bununla alakalı resmi açıklamalar aldı. Ve en nihayetinde kömür torbalarının üzerinde bayrağı kaldırıldı. Bir yanlışın düzeltilmesine vesile olan Nihat Kılıçoğlu, takipçisi olduğu konunun olumlu sonuçlandırılmış olmasının sevincini dostları ile paylaştı. Kılıçoğlu, ‘‘İki yıl önce yaptığım bir paylaşımda; Devletin fakir ailelerimize dağıttığı kömür torbalarının üzerinde Türk Bayrağı’nın olmasının sakıncasını ve düştüğü durumu özetleyen bir paylaşım yapmıştım.

 

‘‘ARTIK HOYRATÇA KULLANILMAYACAK…’’

 

Paylaşımla birlikte konuyu Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere bir çok kurum ile paylaştım. Bununla alakalı resmi açıklamalar aldım. Ve en nihayetinde kömür torbalarının üzerinde bayrağımızın kaldırıldığını görmek beni mutlu etti’’ diyerek ekledi: ‘‘ Namusumuzun, şerefimizin, bağımsızlığımızın ve şanlı tarihimizin simgesi Ay Yıldızlı bayrağımızın kömür torbaları üzerinde artık kenarda köşede, çöplerde, ayak altında ve hoyratça kullanılmayacak olması beni hakikaten çok sevindirdi.’’    



Kaynak : http://www.radarhaber.com/haberler/18/erzurumlu-gazeteci-bayrak-ayibina-son-verdirdi_18462.html