Yakutiye’de takdirlik hizmetler

RADARHABER / ERZURUM 

 

Yakutiye belediyesi, mahalle olan 5 köyde Millet konakları yaparak hizmete açtı. Erzurum’da görevli basın mensupları ile protokolün de katıldığı törenlerde, Yakutiye Belediye Başkanı Mahmut Uçar’ın göreve yeni gelmiş olmasına rağmen yaptığı çalışmalar takdir topladı.  Yakutiye Belediyesi tarafından Erzurum’da yer alan 5 mahalleye yapılan Millet Konaklarının açılışı yapıldı. Erzurum’un Yakutiye ilçesine bağlı Güzelova, Söğütyanı, Kırkgöze, Akdağ ve Dumlu mahallelerine yapılan Millet Konakları ve asfaltlama çalışmaları, çevre düzenlemesi, köy ortak kullanım alanları yapılan törenle açıldı. Açılışa Vali Okay Memiş, AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Yakutiye Belediye Başkanı Mahmut Uçar, AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz ve vatandaşlar katıldı. Heyet yapımı tamamlanan projeleri yerinde inceledikten sonra kurdele keserek açılışını yaptı.


VALİ MEMİŞ: UYUM İÇERİSİNDE ÇALIŞIYORUZ

 

Törende konuşan Vali Okay Memiş, Erzurum’a güzel hizmetler yaptıklarını ifade ederek, “Erzurum’da gerçekten çok güzel bir uyum içerisinde çalışıyoruz. Buraya çok güzel dokunuşlar yapılmış. Yakutiye Belediye Başkanımız daha yeni başkan olmasına rağmen çok duyarlı. Başkan olmasının ardından hemen buraların açılışını yaptı. Bu durum bizleri ve sizleri ziyadesiyle memnun ediyor” dedi. Yakutiye Belediye Başkanı Mahmut Uçar ise, “Yakutiye Belediyesi olarak görevdeki ilk sezonumuzda çok yoğun bir çalışma programı hazırlayıp hummalı bir çalışma ile hedeflerimizi bir bir gerçekleştirmeyi başardık. Belediyemize bağlı 8 merkez mahalle ve 36 köy statüsündeki mahallelerimizin tamamında hemen her noktaya bir dokunuş yapmaya çalıştık. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın üzerinde durduğu köylerde millet konakları oluşturulması doğrultusunda Yakutiye’de Millet Konakları yaparak bu uygulamayı yerine getiren Türkiye’deki ilk belediyelerden olmak istedik. İlimizde ve ülkemizde benzer amaca hizmet veren birçok sosyal tesis köy ve mahallelerde yapılmıştır ancak 'Millet Konağı' isminin kullanıldığı bu tür tesisin ülkemizde ilklerden olduğunu belirtmek isterim” ifadelerini kullandı.

 

 

MAHMUT UÇAR: HEDEFLERİMİZİ BİR BİR GERÇEKLEŞTİRMEYİ BAŞARDIK

 

Yakutiye Belediye Başkanı Mamut Uçar ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’de törenlerin yapıldığı köylerde açılış kurdelesini kesmeden önce kısa konuşmalar yaptılar. Törenin son bölümü ise Dumlu mahallesinde yapıldı. Dumlu’da yaptırılan çok amaçlı millet kıraathanesinin açılışında konuşan Yakutiye Belediye Başkanı Mahmut Uçar, ‘‘ Hizmet kervanımıza dahil ettiğimiz bir diğer mahallemiz Dumlu’dan sizlere tekrar hitap etmekten dolayı duyduğum mutluluğu ifade ediyor, bugün bizlerle birlikte bulunmanızdan dolayı hepinizi kalbi duygularımla selamlıyorum’’ diyerek konuşmasına başladı.  Yakutiye Belediyesi olarak görevdeki ilk sezonumuzda çok yoğun bir çalışma programı hazırlayıp hummalı bir çalışma ile hedeflerimizi bir bir gerçekleştirmeyi başardıklarını şiafde eden Başkan Uçar, Dumuda yaptıları hizmetleri şöyle sıraladı: ‘‘ Belediyemize bağlı 8 merkez mahalle ve 36 köy statüsündeki mahallelerimizin tamamında hemen her noktaya bir dokunuş yapmaya çalıştık.

 

 

 

DUMLU’YA MAHMUT UÇAR ELİ DEĞDİ

 

 

İşte bu mahallelerimizden ilçemizin en büyük ve en güzellerinden biri olan DUMLU mahallemizde de Yakutiye Belediyesi olarak çok kısa süre içerisinde gerçekleştirmiş olduğumuz icraatlarımızı şöyle sıralayabiliriz;

 

1) Eski ve metruk halde bulunan belediye binasında detaylı bir bakım onarım çalışması yapıp içerisinin baştan aşağı tefrişini yaparak Millet Konağı olarak tanzim ettik.  Bu gün sizlerle açılışını gerçekleştireceğimiz Millet konağı içerisindemuhtarlık binası, taziye evi, kıraathane, eğitim merkezi ve misafirhane bulunmaktadır.

 

2) 28 bin 500 metrekarelik yol ağına 8 bin tonsıcak asfalt kaplama yaptık

 

3) 6 bin metrekarelik kaldırıma paint asfalt vekaldırım boyama işlemleri ve çevre düzenlemesiyaptık

 

4) 250 metre uzunluğunda orta refüj ve ferforjeçalışması yaptık

 

5) Çocuk oyun parkı yaptık

 

6) Ve okul bahçemizin asfalt ve çevre düzenleme çalışmalarını tamamladık.

Kıymetli Dumlulu hemşerilerimiz.  Şunu kesinlikle belirtmeliyim ki sizin gibi vatansever, her zaman milli ve manevi değerlerine sahip çıkanhemşerilerimiz için bu yaptıklarımız azdır. Sizlere ve diğer hemşerilerimize daha fazla hizmet götürmek için canla başla çalışacağız.

Değerli misafirlerimiz; sezon içerisinde belediyemize bağlı mahalle ve köylerimizin hemen tamamında ihtiyaca göre asfaltlama, kaldırım yapımı, çevre düzenlemesi,çocuk oyun parkları, yeşil alan ve mesire alanları, millet konağı, taziye evi, düğün salonu, kıraathane, imam evi, çoban evi, misafirhane gibi çalışmalar yaptık. Bu gün sizlerle 5 köyümüzde yapmış olduğumuz çeşitli çalışmaların mütevazı açılışını gerçekleştirdik, önümüzdeki günlerde yine sizlerin katılımıyla diğer çalışmalarımızın açılışlarını gerçekleştirmiş oluruz inşallah.

 

 

Kıymetli Hemşehrilerim;

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ınüzerinde durduğu köylerde millet konakları oluşturulmasıdoğrultusunda Yakutiye’de Millet Konakları yaparak bu uygulamayı yerine getiren Türkiye’deki ilk belediyelerden olmak istedik. İlimizde ve ülkemizde benzer amaca hizmet veren birçok Sosyal tesis köy ve mahallerde yapılmıştır ancak “Millet Konağı” isminin kullanıldığı bu tür tesisisin ülkemizde ilklerden olduğunu belirtmek isterim.

Sosyal ve kültürel alanda hemşehrilerimize önemli hizmetler verecek olan bu mekanlardan her yaştan insanımız istifade edecektir. Şehirde olan sosyal ve kültürel aktiviteler böylelikle köylerimizde de olacak. Kıraathane ve kütüphanelerde kitap okunacak, ders çalışılacak, önemli gün ve taziyelerin buluşma noktası olacak, dışardan gelen misafirler burada ağırlanacak, sosyal ve ictimai hayata dair konular buralarda tartışılıp buralarda müzakere edilecek. Bizler de zaman zaman gelip genç, yaşlı her kesimden hemşehrilerimizle buralarda sohbet edip, talep ve beklentilerini buralarda dinleyeceğiz.

Bu konaklarında kış aylarında belli günlerde  “Millet Konaklarında İlim Buluşmaları” adı altında tıp, tarih, siyaset, din, tarım ve hayvancılık başta olmak üzere birçok konuyla ilgili sohbetler düzenleyerek köylerde yaşayan vatandaşlarla bir araya gelmeyi planlıyoruz. Şehrimizi yöneten siyasetçi ve bürokratlar ile alanında uzman olan gazeteci-yazar, bilim adamı veya STK temsilcilerini bu sohbetlerle, köyde yaşayan vatandaşlar ile buluşturmak istiyoruz.

Hepinizin bildiği gibi bu tür uygulamalar eskiden köylerde “köy oturmaları” adı altında yapılıyor ve birçok konuda ilim sohbetleri buralarda gerçekleşiyordu. Bizler de bunu tekrar yaşatmak istiyoruz.

Değerli Misafirlerimiz

Bizler Yakutiye Belediyesi ailesi olarak yönetici ve çalışanlarımızla birlikte daha güzel, daha yaşanabilir, daha huzurlu bir Yakutiye için ter dökmekteyiz, bizimle birlikte çalışan arkadaşlarıma üstün gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Muhtarımıza ve mahalle sakinlerimize uyum ve anlayışlarından dolayı teşekkür ediyorum.

Sayın Valimize, Milletvekillerimize, İl Başkanımız veAK Parti teşkilatlarına her konuda bizlere destek olup bizleri yalnız bırakmadıkları için teşekkür ediyorum.

Hizmetlerimizi halkımıza duyuran basın mensuplarımıza teşekkür ediyorum.

Ve vurgusunu ve tonunu biraz daha artırarak önemli bir teşekkürü huzurlarınızda Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet SEKMEN ve ekibine yapmak istiyorum. ihtiyaç duyduğumuz her alanda maddi, manevi, araç, gereç, ekipman noktasında bizlere destek oldukları ve bizlere abilik yaptıkları için kendilerine minnettarız. Allah nasip ederse görev süremiz boyuncakendileriyle el ele vererek Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bizlere çizdiği 2023 hedeflerine ulaşmak için hızla koşacak daha büyük hizmetleri hemşerilerimizin hizmetine sunmaya gayret edeceğiz.

Değerli Konuklar;

Bu vesileyle; Hafta sonunuzu bu programa ayırarak bizimle birlikte olmanızdan dolayı hepinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyor, selam ve saygılarımı arz ediyorum..’’ Açılışların ardından Dumlulular tarafından protokole ve basın mensuplarına yemek ikramında bulunuldu.    



Kaynak : http://www.radarhaber.com/haberler/28/yakutiyede-takdirlik-hizmetler_18463.html