İmamların maaşı katılım bankaları tarafından ödenecek

Sinan AYDIN'ın haberi...

 

RADARHABER / ERZURUM

Erzurum Müftülüğü, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kurumun bünyesinde görevli din görevlilerinin maaşları ile ilgili aldığı önemli kararı duyurdu. Buna göre; Diyanet İşleri Başkanlığınca, 150 bin din görevlisinin maaşlarının katılım bankaları aracılığıyla ödenmesine karar verildi. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş imzasıyla il müftülüklerine gönderilen genelgede, 1 Kasım 2019'dan itibaren yapılacak kurum maaş ödeme protokolünde, faizsiz finans kurumlarının tercih edilmesi istenildi. Buna göre il müftülüklerince belirlenecek bir komisyon tarafından maaş ve ücretlerin hangi katılım bankası aracılığıyla ödeneceğine karar verilecek.

 

 

 

DİYANET 150 BİN DİN GÖREVLİSİNİN MAAŞINI FAİZSİZ FİNANS KURUMLARI ARACILIĞIYLA ÖDEYECEK

 

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın öncülüğünde faizle mücadele kapsamında personel maaşlarının faizsiz finans kurumları aracılığıyla ödenmesine yönelik çalışmada sona gelindi.

Başkan Erbaş'ın talimatıyla hazırlık, araştırmaların yapılması ve sürecin işletilmesi amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığı merkez birimlerinden temsilcilerin yer aldığı yaklaşık 10 kişilik bir komisyon kuruldu.

Çalışmalarına son 3 ayda hız veren ve faizsiz finans kuruluşlarının temsilcileriyle belli periyotlarda toplantılar gerçekleştiren komisyon, Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB) ve birliğe üye 6 katılım bankasının temsilcileriyle bir araya geldi.

 

İL MÜFTÜLÜKLERİ KATILIM BANKALARINI BELİRLEYECEK

 

Çalışmaların tamamlanmasının ardından komisyon tarafından Erbaş'a sunulan raporda, Diyanet İşleri Başkanlığı merkez ve taşra teşkilatı personelinin maaş ve ücretlerinin faizsiz finans kurumları üzerinden ödenmesinin uygun olacağı değerlendirmesinde bulunuldu. Bunun üzerine Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın imzasıyla il müftülüklerine gönderilen genelgede, 1 Kasım 2019'dan itibaren yapılacak kurum maaş ödeme protokollerinde faizsiz finans kurumlarının tercih edilmesi istenildi.

Buna göre, Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesindeki merkez ve taşra teşkilatında görev yapan 150 bini aşkın personelin maaş ve ücretleri, faizsiz finans kurumları aracılığıyla ödenecek.

İl müftülükleri, halen devam eden kurum maaş ödeme protokollerinin bitmesinin ardından maaş ve ücretlerin hangi banka aracılığıyla ödeneceğine karar vermek üzere bir komisyon kuracak.

 

 

 

TKBB ÜYESİ KATILIM BANKALARI İHALEYE KATILABİLECEK

 

Birden fazla birimin aylık ve ücretlerinin birlikte ödenmesi talebinde bulunulması halinde merkezde üst yönetici, taşrada ise söz konusu birimlerin bağlı bulunduğu bir üst amir tarafından görevlendirilen ilgili harcama yetkililerinden birinin başkanlığında, üç kişinin yer aldığı bir komisyon oluşturulacak.

Söz konusu komisyon, maaş ve ücretlerin ödeneceği bankayı tespit edecek.

İl müftülükleri tarafından açılacak kurum maaş ödeme protokol ihalelerine TKBB üyesi katılım bankaları katılabilecek.   



Kaynak : http://www.radarhaber.com/haberler/18/imamlarin-maasi-katilim-bankalari-tarafindan-odenecek_18482.html