12 ay AFET'e hazırlık yapılacak!

 

Sina AYDIN'ın haberi...

 

RADARHABER / ERZURUM 

Türkiye’de afetlere hazırlık kültürünün yerleşmesi için AFAD tarafından geliştirilen Afetlere Hazırlık Yılı başladı. Afetlere Hazırlık Yılı, afet yönetimine bireyleri ve STK’ları tam anlamıyla dâhil eden AFAD Gönüllülük Sistemi ve AFAD Akreditasyon Sistemi ile birlikte geliyor. Üç büyük projenin ve üç önemli çalışmanın kamuoyu ile ilk kez paylaşıldığı program, kamuoyuna tanıtıldı.

 

YIL BOYUNCA BOL ETKİNLİK

 

AFAD, toplumda afetler olmadan önlem alma anlayışını geliştirmek için insana temas eden projeler ve çalışmalar yürütmeyi sürdürüyor. Altı yıldır yürüttüğü Afete Hazır Türkiye Projesi ile büyük çoğunluğu çocuklardan oluşan 12 milyona yakın kişiye Temel Afet Bilinci Eğitimi veren AFAD, toplumda afete hazır olma yaklaşımını yerleştirecek bir dönem başlatıyor. Afete Hazırlık Yılı, afete hazırlıkta zihinsel dönüşümü hedefleyen bir süreci işaret ediyor. İnsanlara, #AfetlereHazırOl çağrısının yapıldığı program çerçevesinde, 12 ay boyunca çok sayıda faaliyet ile etkinliğin gerçekleştirilmesi planlanıyor.

 

 

 

AFAD GÖNÜLLÜLÜK VE AKREDİTASYON SİSTEMLERİ KAMUOYU İLE BULUŞUYOR

 

Afetlere Hazırlık Yılı’nın, Bakanlığımız tarafından kamuoyuna duyurulduğu programda, bireyleri ve STK’ları doğrudan ilgilendiren iki system ilk kez paylaşıldı. Paylaşılan sistemlerden ilki, afet ve acil durum gönüllülerinin eğitimi ve desteklenmesi amacıyla geliştirilen AFAD Gönüllülük Sistemi, ikincisi ise Afet ve acil durumlarda görev alacak birey ve ekiplerin faaliyet alanları ile düzeylerine göre yetkilendirilmesini sağlayacak AFAD Akreditasyon Sistemi oldu.

 

 

 

ÜÇ ÖNEMLİ ÇALIŞMANIN AYRINTILARI AÇIKLANDI

 

Program kapsamında, üç çalışmanın ayrıntıları açıklandı. Bu çalışmalardan birincisi; kamu kurumları, belediyeler, özel sektör kuruluşları, üniversiteler, sivil toplum ve medya kuruluşlarının afet yönetimine etkin bir şekilde katılımının sağlanmasını amaçlayan Türkiye Afet Risklerinin Azaltılması Platformu oldu. İkinci çalışma, afet tehlike ve risklerinin belirlenmesi çalışmalarında kullanılmak üzere tasarlanan Afet Risk Azaltma Sistemi. Üçüncüsü hazırlık faaliyetlerinin yerinde izlenmesine yönelik yapılacak AFAD tatbikatları oldu.

 

 

 

 

    



Kaynak : http://www.radarhaber.com/haberler/18/12-ay-afete-hazirlik-yapilacak_18523.html