Okullara verile ara tatil süresi uzatıldı

RADARHABER / ERZURUM
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Korona Virüs nedeniyle okul tatilinin 30 Nisan 2020 tarihine kadar uzatıldığını açıkladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplanan, Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı sona erdi. Toplantıda çıkması en çok merak edilen konularda birisi de okulların tatil süresinin uzatılıp uzatılmayacağı! Alınan karara göre eğitime verilen ara 30 Nisan'a kadar uzatıldı. Bu tarihe kadar uzaktan eğitime devam edilecek. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca akşam saatlerinde bir araya gelerek ortak bir basın açıklaması yaptı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bu toplantıda Korona Virüs ile ilgili gençleri uyararak, birer taşıyıcı olduklarını ve alınan tedbirlere uygun hareket etmelerini istedi. Herkesin kendi olağanüstü hal sürecini devreye koyması gerektiğini belirten Sağlık Bakanı Koca, Korona Virüs'ün genç yaşlı ayırt etmediğinin altını çizdi. Daha sonra söz alan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Bilim Kurulunun kararı doğrultusunda virüs sebebi ile tatil edilen okulların tatil süresini 30 Nisan 2020 tarihine kadar uzatıldığını duyurdu.

 
Bakan Koca'nın açıklamalarından satır başları;

 
Bilim, bugün için büyük vaatlerde bulunamıyor. Bu insan sağlığının yeni ve sırrı tam olarak çözülememiş düşmanı.

 
Koronavirüse karşı verdiğimiz mücadelenin başarısı tek tek her birimize bağlıdır.

Virüs genç, orta yaşlı ayrımı yapmıyor. Fark etmediğiniz bir hastalığınız varsa virüs onu ortaya çıkaracak.

Koronavirüse karşı verdiğimiz mücadelenin başarısı tek tek her birimize bağlıdır."

Bu hastalığa karşı elimizde güçlü bir koz var... Yakalanmamak.
 
 
OKULLARA VERİLEN ARA UZATILACAK

 
Eğitime verilen ara uzayacaktır.

Toplam hasta, test, kaybedilen vaka, yoğun bakımdaki hasta sayıları, iyileşen hasta sayısı dijital ortamda her gün güncellenerek paylaşılacak.

Bakan Selçuk'un açıklamalarından satır başları

Bilim kurulunun önerisiyle evde eğitim süreci 30 Nisan tarihine kadar uzatıldı.

Ücretli Öğretmenler sorusu: Mevzuat açık. Telafi eğitimlerinde derslere girmeleri söz konusu olacak. Çalışmalar devam ediyor. 



Kaynak : http://www.radarhaber.com/haberler/26/okullara-verile-ara-tatil-suresi-uzatildi_18705.html