BB Erzurumspor'dan son durum açıklaması

Sinan AYDIN'ın haberi... 
 

RADARHABER / ERZURUM
BB Erzurumspor'da teknik heyet ve futbolcuların toplanma tarihi, belirsizlik nedeniyle ikinci kez ertelendi. Basın Szöcüsü Ahmet Dal, son durumnla ilgili bişr basuın açıklaması yaptı, '' Erzurum’umuz ve ülkemiz için hayırlısı neyse o olsun'' dedi.  
BB Erzurmspor Basın Sözcüsü Ahmet Dal, Koronavirüs salgını nedeniyle liglerin süresiz ertelenmesi sonrası ortaya atılan iddialar ve takımdaki son durumla ilgili bir açıklama yaptı. Teknik Heyet ve futbolcuların toplanma tarihini belirsizlik nedeniyle ikince kez ertelediklerini belrten Ahmet Dal, UEFA'nın yapacağı toplantı ve TFF'nin alacağı kararı beklediklerini söyledi. 
Ahmet Dal'ın açıklamalarının satır başları şöyle; '
'Değerli arkadaşlar, kıymetli büyüklerim;
Malum Covid-19 virüsü sebebiyle olağanüstü bir süreçten geçiyoruz. 
*
Sizlere ve sevdiklerinize sağlıklı ve hayırlı ömürler diliyor, millet olarak, insanlık olarak en kısa sürede bu illetten kurtulmayı Yüce Allah’tan niyaz ediyorum. 
*
Spor bakanımız Sn. Mehmet Muharrem Kasapoğlu başkanlığında 19 Mart’ta alınan karar gereği ligler ertelenmişti. Bu karar sonrası futbol takımımıza izin vermiştik. Bu süreçte yaptığımız planlamaları kendileriyle paylaştık, olağanüstü süreç devam edince takımımızın toplanma tarihini bir kere daha erteledik. Öncelikle tabi ki salgının durumuna, devam kararı gelirse futbol oynanacak sağlıklı ortamın oluşmasına bakacağız.  Federasyondan gelecek takvime göre hareket edeceğiz. 
*
Şu ana kadar birçok ülkede olduğu gibi bizim liglerimizin durumuyla ilgili herhangi bir netlik olmadığı gibi Türkiye Futbol Federasyonu tarafından bu süreçle ilgili hiç bir karar henüz alınmamıştır. Bu süreçte konuşulanlar, yazılan, çizilen senaryolar kişilerin kendi düşünceleri olup, resmi anlamda hiç bir bağlayıcılığı yoktur.
*
UEFA, ülkemizin de bulunduğu 55 üye ülke federasyonu ile birlikte 1 Nisan Çarşamba günü UEFA organizasyonları ve liglerin akıbetiyle ilgili video konferans aracılığıyla bir toplantı yapacak. Gelişmeleri takip ediyoruz. 
Daha önce benzeri bir olay yaşanmadığı için emsal teşkil edecek bir karar, örnek teşkil edecek bir durum yok.
*
Futbol takımımızı teknik heyetimizle birlikte takipteyiz. Yurt dışında olan oyuncumuz yok. 
*
Futbol takım oyunu, bireysel antrenmanlar elbette tek başına yeterli değil. Ancak malum olağanüstü süreç sebebiyle zorunlu olarak oyuncularımız ilgili antrenörümüzle iletişim halinde bu süreçte bireysel antrenmanlara devam ediyorlar. 
*
Erzurum’umuz ve ülkemiz için hayırlısı neyse o olsun. 
Sağlıklı ve huzurlu günler dileklerimle..''

 



Kaynak : http://www.radarhaber.com/haberler/20/bb-erzurumspordan-son-durum-aciklamasi_18741.html