Başkan Altay sigorta oyununu deşifre etti

Sinan AYDIN'ın haberi...  

 
RADARHABER / ERZURUM
”Hasar kaydı sorgulayarak sigorta şirketlerini sevindirmeyelim”
Başkan Altay, sırf hasar kaydı çıkmasın diye araçların sigorta şirketinden yaptırılmadığını, bu durumunda sigorta şirketlerinin ekmeğine yağ sürdüğünü söyleyerek, ”Araç alırken hasar kaydı sorgulayarak sigorta şirketlerini sevindirmeyelim” dedi. 
Merkezi Erzurum'da bulunan Tüketici Hak Arama Derneği Genel Başkanı Nihat Altay, ikinci el araç alımlarında hasar kaydının dikkate alınmasının sigorta şirketlerinin bir oyunu olduğunu savunarak, tüketicileri uyardı. İkinci el araç alımlarında yaşanan dolandırıcılık olayları herdaim gündemdeki yerini korurken, yeni alınan kararlarla sigorta şirketleri de araç sigortalarında bir dizi yenilikle tanıştı. Tamamına yakını sigorya şirketlerinin lehine olan değişiklikler ve yeni kanunlar, bazı tartışmaları da beraberinde getiriyor. Merkezi Erzurum'da bulunan Tüketici Hak Arama Derneği Genel Başkanı Nihat Altay, ikinci el araç alım-satımlarında hasar kaydının dikkate alınmasının sigorta şirketlerinin bir oyunu olduğunu savundu. 
 
 
 
”HASAR KAYDI SORGULAYARAK SIGORTA ŞIRKETLERINI SEVINDIRMEYELIM”
 
 
 
Sırf hasar kaydı çıkmasın diye araçların sigorta şirketinden yaptırılmayıp cepten para ödendiğini ve bu durumunda sigorta şirketlerinin ekmeğine yağ sürdüğünü belirten Tüketici Hak Arama Derneği Genel Başkanı Nihat Altay, tüketicileri uyardığı açıklamasında şunları söyledi: ” İkinci el araç alımlarında hasar kaydının dikkate alınması, sigorta şirketlerinin bir oyunudur. Amaç; hasar kaydı çıkıyor diye sigortadan veya kaskodan araç yaptırmayıp, vatandaşın kendisi yaptırmasıdır. Araç alırken hasar kaydı sorgulayarak sigorta şirketlerini sevindirmeyelim. Sigorta veya kasko şirketinin yaptırdığı araç ile kendi cebinizden yaptırdığınız aracın ne farkı var? Sırf hasar kaydı çıkmasın diye araçlar sigorta şirketinden yaptırılmıyor. Ve bu durum, sigorta şirketlerinin ekmeğine yağ sürüyor. ”


Kaynak : http://www.radarhaber.com/haberler/22/baskan-altay-sigorta-oyununu-desifre-etti_18856.html