Atıktan oyuncak projesi yüzlerini güldürdü

Sinan AYDIN’ın -ÖZEL- haberi...
 

RADARHABER / ERZURUM  
Erzurum’da bir grup öğrenci de atıl malzemeleri geri dönüşüme kazandırarak çocuklara oyuncak yaptı. Öğrencilerin mezuniyet projesi kapsamında hazırladıkları çalışma, oyuncağı olmayan çocukların yüzünü güldürdü. Çocuklar için sosyal medyadan atıktan oyuncak yapmayı teşvik eden proje hazırlandı. Öğrencilerin sokağa çıkabilen çocuklarla yaptıkları atıktan oyuncaklar, sosyal medyada ilgi odağı olarak kısa sürede yayıldı. Atıktan oyuncak projesi sonrası, tahtadan oyuncak arabası olan çocuk ta oldu, pamuktan koyun yaparak mutlu olan çocuk ta. Oyuncak arabaları için atık malzemeden oyuncak köprü ve alt geçit yapan da oldu, bez bebekle mutlu edilen çocuk ta oldu.  
 
 
ÇOCUKLARI SEVİNDİREN PROJE 
 
 
Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü son sınıf öğrencileri, Mezuniyet Projesi kapsamında, Kovid19 sebebiyle sokağa çıkma kısıtlaması olan çocuklar için, sosyal medyadan atıktan oyuncak yapmayı teşvik eden proje hazırladı. Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Raci Taşcıoğlu’nun danışmanlığında Dilara Küçükoğlu, Hilal Birdel, Aleyna Kellevezir, Gamze Taşçı ve Hakan Tosun'un evlerinden belirli gün ve saatlerde dışarı çıkabilen çocuklarla yaptıkları proje, kısa sürede sosyal medyada binlerce kişiye ulaştı. 
 
 
 
 
ATIK MALZEMEDEN KÖPRÜ 
 
 
Öğrenci abileri ve ablaları ile atık malzemelerden çeşitli oyuncaklar yapan çocukların gözlerindeki mutluluk yüzlerine yansıdı. Atıktan oyuncak projesi kapsamında; tahtadan oyuncak arabası olan çocuk ta oldu, pamuktan çok sevdiği koyundan yaparak mutlu olan kız çocuğu da. Oyuncak arabaları için atık malzemeden oyuncak köprü ve alt geçit yapan da oldu, bez bebek yapıp mutlu olan çocuklarda oldu. Proje sosyal medyada da kısa süredv yayıldı, çok sayıda ocuk atık malzemelerden çeşitli oyuncaklar yaparak mutlu oldu. Proje; aynı zamanda birçoğumuzun işe yaramayacağını düşünerek çöpe attığı atık malzemelerin, istenildiği zaman işe yaradığını da öğretmiş oldu çocuklara. 


Kaynak : http://www.radarhaber.com/haberler/21/atiktan-oyuncak-projesi-yuzlerini-guldurdu_18985.html