Bitmeyen dev enkaz!

Sinan AYDIN'ın haberi...

RADARHABER / ERZURUM 
Erzurum'da yıllar önce yapımı aylar süren ve içine girenin kaybolduğu eski Aziziye Haztanesi binası, yıkıldı ancak enkazı hala kaldırılamadı. Haftalardır enkaz çalışmasının sürdüğü alanın görüntüsü, yıkılan binanın kapladığı alanın büyüklüğünü gözler önünv seriyor. İş makinelerinin dahi enkaz ortasında kaybolduğu görüntüler, bir devrin sona erdiğini gözler önüne seriyor. Erzurum'da bir dönem kapandı. 23 yıl önce açılışı dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından yapılan ve uzun yıllar Aziziye Araştırma Hastanesi olarak hizmet veren koca bina, yıkıldı ancak enkaz kaldırma çalışması alanın büyüklüğü nedeniyle bir türlü bitirilemiyor. 
 
 
SÜLEYMAN DEMİREL’İN ADI VERİLMİŞTİ
 
 
Bölgenin en büyük sağlık merkezi olan Aziziye Araştırma Hastanesi’nin yıkımı tamamlandı ancak harfiyat kaldırma çalışması sürüyor. Mülkiyeti Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na ait olan yapı, 1993 yılından 2011 yılına kadar Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde hizmet vermiş ve devasa büyüklükteki hastaneye dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in adı verilmişti. Neredeyse son 10 yıldır atıl halde bulunan hastanenin durumu adeta yılan hikayesine dönmüş ve yıkımı bir türlü planlanamamıştı. Nihayet Özelleştirme İdaresi Başkanlığı söz konusu hastanenin yıkımı için ihaleye çıkmış ve devasa büyüklükteki hastaneye ilk kazma geçtiğimiz yıl yaz sonuna doğru vurulmuştu. Çalışmalara başlanmasıyla birlikte önce kapı ve pencere gibi aksamları sökülen bloklardan geriye sadece enkaz kaldı.
 
 
 
 
ARAZİNİN NASIL KULLANILACAĞI BELLİDEĞİL
 
 
Binaların yıkımını tamamlayan ekipler, enkaz kaldırma çalışmalarını son sürat devam ettiriyor. Ancvak harfiyat kaldırma çalışması, kolay kolay bitecek gibi görünmüyor. Enkaz kaldırma çalışması sırasında ortaya çıkan görüntüler, alanın büyüklüğünü gözler önüne seriyor. harfiyat alanında enkaz kaldırma çalışması yaan iş makinaları adeta harfiyatlar arasında kayboluyor. Hastane binasından geriye kalan arazinin nasıl değerlendirileceği isv henüz netlik kazanmadı. Mülkiyeti Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na ait olan araziyle ilgili olarak nasıl bir tasarrufta bulunulacağı henüz bilinmezken, bazı söylentilere göre  söz konusu arsanın Büyükşehir Belediyesi’ne devredebileceği de iddia ediliyor. 
 
 
 
 
1997 YILINDA HİZMETE AÇILMIŞTI 
 
 
Aziziye Araştırma Hastanesi, 9 Ocak 1997 yılında Erzurum’da görkemli bir törenle hizmete açılmış, devasa sağlık merkezine de dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in adı verilmişti. 2011 yılına kadar Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde hizmet veren hastane, daha sonra kampüse taşınmış ve devasa yatırım hizmet dışı bırakılmıştı. Yaklaşık 10 yıldır atıl halde bekletilen binanın farklı amaçlarla kullanılması çeşitli kereler gündeme gelmiş, ancak ısıtma sorunu sebebiyle hiçbir kurum buna cesaret edememişti. Zaman içerisinde kapı ve pencereleri sökülerek tahrip edilen, son yıllarda da madde bağımlılarının mekanı haline gelen hastane binası, çevre sakinlerinin yoğun tepkileri üzerine yıkım kararıyla karşı karşıya kalmıştı. 


Kaynak : http://www.radarhaber.com/haberler/34/bitmeyen-dev-enkaz_18992.html