Erzurum koronada kırmızıya boyandı!

Sinan AYDIN'ın haberi...
 
RADARHABER / ERZURUM
Sağlık Bakanlığının "Hayat eve sığar" programının internet ortamındaki profili Erzurum için büyük tehlike sinyali veriyor. Daha önce sık sık dile getirdiğimiz tedbirsizlik ve vatandaşların duyarsızlığı sonucunda koronavirüs Erzurum'da en üst seyiyeye çıktı. Şehir Hastanesinin sadece Covid'li hastalara ayrılmasının ardından, ilde sağlık alanında çok büyük sıkıntılarda baş gösterdi. Özellikle normal hastaların bile diğer hastanelerden tedavi alamadığı bugünlerde, vaka sayılarıda korkutucu boyutlara ulaştı. 
 
 
POZİTİF VAKALAR EVLERİNE GÖNDERİLİYOR
 
 
Hastanede kronik rahatsızlığı olan ve testleri pozitif olan hastalar yatarken, diğer pozitif vakalar ise evlerinde karantinaya gönderiliyor. Sağlık Bakanlığının cep telefonlarında hizmete soktuğu Hayat eve sığar uygulamasında Erzurum için gösterilen harita kırmızıdan başka bir renk göstermezken, tehlikenin de ne kadar büyük olduğu bu uygulama ile gözler önüne seriliyor. 
 
 
VALİ MEMİŞ'TEN AÇIKLAMA BEKLENİYOR
 
 
Yetkililerin Sadece göstermelik uyarılar yaptığı ilimizde, evde karantinada olan hasta sayısının korkutucu boyutta olduğu ileri sürülüyor.  Bu arada daha önce birkaç günde bir vaka sayısı ve hasta sayıları ile ilgili açıklamalar yapan Vali Okay Memiş'in de uzun zamandır, koronavirüs salgını ile ilgili vaka sonuçlarını gündeme bile getirmemesi dikkat çekiyor. Öte yandan İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli'de Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın günlük açıkladığı sonuçların inandırıcı olmadığını iddia etti.  


Kaynak : http://www.radarhaber.com/haberler/29/erzurum-koronada-kirmiziya-boyandi_19112.html