Şenkaya’daki acı su böbrek taşı dinlemiyor!

Sinan AYDIN'ın haberi...
 
 
RADARHABER / ERZURUM 
Erzurum'un Şenkaya ilçesi sınırları içerisinde bulunan ve ‘acısu’ diye bilinen su, böbreklere şifa dağıtıyor. Oltu’ya yaklaşık 50 kilometre, Akşar’a ise 10 kilometre uzaklıkta yer alan bu şifalı suyu içenlerin böbreklerindeki kum ve taşların temizlendiği iddia ediliyor. Yöre halkının böbrek taşları için yıllardan beri tükettiği suyu içenlerin şifa bulduğuna inanılıyor. Yurdumuzun birçok yerinden doğal olarak çıkan acısu, Erzurum'da Şenkaya ilçesine bağlı Aydoğdu ve Sarıkayalar mahalleleri arasında çıkıyor. Şifalı acısuyun böbrek hastalıkları, göz hastalıkları, sindirim sistemine ve cilt hastalıklarına iyi geliyor. Yöre halkı tarafından yıllardır tüketilen acısu özellikle böbrek hastalarına şifa kaynağı oluyor. Böbreklerdeki kum ve taşları temizleyen acısuyun son zamanlarda ulaşım yolunun yapılması ve su kaynağının düzenlenerek çeşme haline getirilmesi ile birlikte ziyaretçileri artmaya devam ediyor.
 
 
ACISU ERZURUM'UN NERESİNDE?
 
 
Oltu'ya yaklaşık 50 km ve Şenkaya Akşar'a 10 km uzaklıkta yer alan bu şifalı su Erzurum-Ardahan Karayolu üzerinde, Aydoğdu ve Sarıkayalar mahalleleri arasında Pınar Orman İşletme Şefliği 265 nolu bölme içerisinde yer alıyor. Daha öncesinden dağlık ve ulaşımı zor bir alanda bulunan kaynağın Erzurum Orman Bölge Müdürlüğü Şenkaya Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Çamlıalan Mahallesi'ne çıkan karayolunun kenarına taşınması ile birlikte artık karayolu ile sorunsuz bir şekilde ulaşım sağlanabiliyor. Yörede acısu olarak isimlendirilen şifalı su birçok hastalığın şifa kaynağı. Özellikle böbrek taşı ve kumunun temizlenmesinde, mide rahatsızlıklarının giderilmesinde, cilt hastalıklarının tedavi edilmesinde ve göz hastalıklarının tedavisinde doğal olarak alternatif şifa kaynağı olarak öneriliyor.
 
 
 
 
ÇEŞME YAPILDI! ŞİMDİLERDE ERİŞİM DAHA KOLAY 
 
 
Daha önce dağlık ve erişilmesi zor bir mevkiide bulunan acısu, Erzurum Orman Bölge Müdürlüğü Şenkaya Orman İşletme Müdürlüğünce Çamlıalan Mahallesi’ne çıkan karayolunun kenarına taşındı. Erzurum-Ardahan Karayolu üzerinde, Aydoğdu ve Sarıkayalar mahalleleri arasında Pınar Orman İşletme Şefliği 265 nolu bölme içerisinde kalan alanda doğal olarak çıkan maden suyu kaynağına kurulan, yöre halkının da ‘acısu’ olarak adlandırdığı su için, bölücü terör örgütü mensuplarınca şehit edilen teşkilat mensupları anısına çeşme yaptırıldı. Yapılan bu çeşme sonrası vatandaşlar artık şifalı olarak bilinen suya daha kolay ulaşırken, yetkililere teşekkür ettiler.


Kaynak : http://www.radarhaber.com/haberler/29/senkayadaki-aci-su-bobrek-tasi-dinlemiyor_19277.html