BB Erzurumspor gönülleri kazandı

RADARHABER / ERZURUM
Süper Lig'in 9. haftasında Trabzonspor, Büyükşehir Belediye Erzurumspor'u konuk etti. Müsabaka, bordo-mavili ekibin 1-0 üstünlüğü ile tamamladı. BB Erzurumspor, maçın büyük bölümünü üstün oynadı, attığı nizami gol VAR tarafından iptal edildi. Milli aradan sonra yeniden start alan Süper Ligde, Büyükşehir Belediye Erzurumspor, deplasmanda Trabzonspor ile karşı karşıya geldi.
 
 
GÖKHAN KARDEŞ SAVUNMADA HASAN HATİPOĞLU'NDAN DAHA İYİYDİ
 
 
İbrahim Akdağ ve Farnolle'den eksik olarak sahaya çıkan mavi beyazlılarda, teknik direktör Mehmet Özdilek savunmada ilk kez Gökhan Kardeş'e forma şansı verdi. Gökhan, maç genelinde ortaya koyduu mücadelv ile ''Hasan Hatipoğlu'ndan daha iyyidi'' dedirtti. Maça iyi başlayan Büyükşehir Belediye Erzurumspor, Abdullah Avcı'lı Trabzonspor'a karşı ofansif bir futbol ile başladı. 
 
 
 
 
YAĞMUR ALTINDA ZOR MÜCADELE
 
 
Yoğun yağmur altında oynanan maçta, güçlü rakibine karşı başarılı bir oyun sergileyen Büyükşehir Belediye Erzurumspor, 22. dakikada Ekuban'ın golüne engel olamadı ve 1 - 0 geriye düştü. Kalesinde gördüğü golün şokunu çabuk atlatan mavi beyazlı ekip, sağlı sollu ataklar geliştirirken, 39. dakikada Novikovas'ın kullandığı köşe vuruşunda Mina topu ağlara gönderdi. Ancak maçın hakemi Erkan Özdamar, önce golü verdi. 
 
 
GOL VAR VİCDAN YOK
 
 
Daha sonra VAR incelemesi istend.  Arturo Mina'nın Marlon'a faul yaptığını iddia ederek golü geçersiz saydı. İlk yarısı ev sahibi takımın 1 - 0 lık üstünlüğü ile sonuçlanan maçın ikinci yarısında yine atak futbol sergilemeye başlayan Büyükşehir Belediye Erzurumspor, geliştirdiği ataklarda kaleci Uğurcan Çakır'ı zor durumda bıraktı ancak golü bir türlü bulamadı. Müsabaka, Trabzonspor'un 1 - 0 lık üstünlüğü ile sona erdi. 
 
 
 
 
 
MEHMET ÖZDİLEK VE FUTBOLCULAR TAM NOT ALDI
 
 
Zorlu deplasmanda mücadele anlamında müthiş bir oyun sergileyen Büyükşehir Belediye Erzurumsporspor, kamuoyundan takdir toplarken, karşılaşmanın hakem triosuna tepki yağdı. Spor yorumcuları da BB Erzurumspor'un attığı golün nizami olduğunu, Mina'nın rakibine müdahalesi öncesinde rakibib topla teması olduğu, dolayısyla rakibin Mina'nın müdahalesi sonrası topla temasının söz konusu olmadığı görüşünde birleştiler. 
 
 
Maçtan dakikalar (İlk yarı)
 
 
7. dakikada Abdulkadir Ömür'ün pasıyla ceza sahası içi sağ çaprazına giren Afobe'nin vuruşunda meşin yuvarlak az farkla auta çıktı.
 
20. dakikada Novikovas'ın kullandığı köşe atışında kaleci Uğurcan yumrukladı, ardından seken topu tamamlayan Mina'nın kafa vuruşunu Hugo kale çizgisinden kafa ile kornere gönderdi.
 
23. dakikada Ekuban, Abdulkadir Ömür paslaşmasında topu önüne alan Ekuban'ın ayağının ucuyla düzgün vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Kayacan'ın solundan ağlarla buluştu. 1-0
 
30. dakikada Büyükşehir Belediye Erzurumspor'un sol taraftan kullandığı korner atışında kafalardan seken topu önüne alan Obertan'ın vuruşunda meşin yuvarlak Uğurcan Çakır'da kaldı.
 
36. dakikada Ekuban'ın mükemmel pasında kaleci ile karşı karşıya kalan Afobe, çapraza indi. Vuruşunda ise meşin yuvarlak yan ağlarda kaldı.
 
54. dakikada Uğurcan Çakır, yerden gelen topu elinden kaçırınca Ricardo Gomes'in kale sahası sol çaprazından vuruşunda meşin yuvarlak direğe çarparak auta çıktı.
 
57. dakikada Abdulkadir Ömür, sağ taraftan rakiplerinden sıyrılarak ceza sahası içine girdi. Vuruşunda ise meşin yuvarlak kaleci Kayacan'da kaldı.
 
59. dakikada Arvydas Novikovas'ın ceza sahası dışında vuruşunda top Uğurcan Çakır'da kaldı.
 
60. dakikada Ekuban'ın yerden ceza sahası içine doğru gönderdiği topa geriden gelen Lewis Baker'ın vuruşunda meşin yuvarlak az farkla kaleci Kayacan'ın solundan auta çıktı.
 
72. dakikada Kaan'ın kullandığı serbest vuruşta kaleci Uğurcan topu kornere çeldi.
 
83. dakikada Ricardo Gomes'in pasında Sissoko'nun vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Uğurcan Çakır'da kaldı.

 
 
 
Stat: Medical Park
 
Hakemler: Erkan Özdamar xx, Serkan Olguncan xx, Kamil Çetin xx
 
Trabzonspor: Uğurcan Çakır xx, Pereira xx (Serkan Asan dk. 86 ?), Edgar le xx, Vitor Hugo xx, Marlon xx, Abdulkadir Parmak xx, Lewis Baker xx, Abdulkadir Ömür xx (Semedo dk. 84 ?), Ekuban xx, Nwakaeme xx (Bilal Başacıkoğlu dk. 86 ?), Afobe xx (Flavio dk. 62 x)
 
Yedekler: Erce Kardeşler, Hosseini, Sefa Kınalı, Campi, Kamil Ahmet Çörekçi, Kerem Baykuş
 
Teknik Direktör: Abdullah Avcı
 
Büyükşehir Belediye Erzurumspor: Kayacan x, Murat x, Artoru Mina x, Gökhan x, Kaan x, Gabrial Obertan x, Mitchell Donald x, Sissoko x (Hamroun dk. 88 ?), Rashad Muhammed x (Emrah Başsan dk. 72 x), Arvydas Novikovas x, Ricardo Gomes x
Yedekler: Batuhan Ünsal, Hasan Hatipoğlu, Mayega, Svhwechlen, Adolphe Teikus, Mücahit Albayrak, Osman Çelik, Cenk Alkılıç
 
Teknik Direktör: Mehmet Özdilek
 
Gol: Ekuban (dk. 23) (Trabzonspor)
 
Sarı Kartlar: Murat Uçar, Arturo Mina, Kayacan (Büyükşehir
Belediye Erzurumspor), Afobe, Lewis Baker (Trabzonspor)
 
 
ABDULLAH AVCI: "GEÇIŞ DÖNEMI IÇIN IYI BIR GALIBIYET OLDU"
 
 
Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Büyükşehir Belediye Erzurumspor karşısında aldıkları 1-0'lık skorun geçiş süreci için iyi bir galibiyet olduğunu söyledi. Rakip karşısında geçiş süreci için iyi bir galibiyet aldıklarını belirten Avcı, "İlk yarı ve ikinci yarı farklı oyun formasyonlarında oynadık. İlk yarıda oyun aslında istediğimiz gibi başladı. Diğer sahada hem oyuna hem topa hakimdik. Sonrasında bulduğumuz gol ve Afobe, Tony ve Ekuban ile kaçırdığımız pozisyonlar var. Oyunu ilk yarı koparabilirdik" dedi. Rakibin ise duran toptan ilk yarı etkili olduğunu ifade eden Avcı, "Sayılmayan bir golleri var. Hugo'nun çıkardığı bir pozisyon var. Onun haricinde oyun akışında pozisyon vermedik" diye konuştu. Avcı, ikinci yarı hava şartları, pas ve savunmaya çıkarken kaybettiği topların olduğunu kaydederek, şunları söyledi: "Savunmayı yaparken çıkarken kaybettiğimiz toplarda sayısal olarak üstümüze geldiler. Maçın olumlu, olumsuz tarafı var. Olumlu tarafı takım savunmasını daha doğru yaptık, beraber hareket ettik, merkezi kapadık ama bireysel olarak da bazen yumrukla, kafayla sektirmek rakibe pozisyon vermeyi sağladı. 5 haftadır kazanamayan, her maç gol yiyen takım, bugün itibariyle gol yemeden buna direnç gösterdi, maçı kazandı. Geçiş dönemi için iyi bir galibiyet oldu." Çok eksiklerinin bulunduğunu belirten Avcı, "Bununla ilgili adım adım çalışacağız. Maç kazanmak biraz da bize öz güven getirecek. Öz güven getirince çalışmanın karşılığını daha net alacağız diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı. 
 
 
MEHMET ÖZDİLEK: "BÖYLE OYNAYARAK KAYBETMEK BİZİ ÜZDÜ"
 
 
Büyükşehir Belediye Erzurumspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek ise, Trabzonspor karşısında iyi oynayarak kaybetmenin kendilerini üzdüğünü söyledi. Özdilek, "Tabii böyle oynayarak kaybetmek bizi üzdü. Buraya gelirken amacımız kazanmak, kazanamıyorsak da kaybetmemekti. Maça da çok ofansif kadro ile çıktık. Milli maç arasını fiziksel ve taktiksel olarak iyi geçirdiğimizi düşünüyorduk. Taktiksel anlayışta da bu maç öncesi değişime gitmiş, bunun çalışmasını yapmıştık. Maça gelince her iki takımın kazanma odaklı olacağı bir müsabakaydı. İlk 15-20 dakika dengeli giden bir oyun vardı. Hiç beklemediğimiz anda bir gol yedik. Çok da kötü bir gol yedik. Ondan sonra 70-75 dakika topa hakim olan, sahada ne yaptığını bilen, yan orta, şutu deneyen, pozisyon üreten bir Erzurumspor vardı. Oyun anlamında her şeyi yaptık, yapmadığımız topu içeri atmaktı. Bunu yapamadık. Oyuncuları tebrik ediyorum. Camiaya, kendilerine yakışan oyun anlayışı ortaya koydular. Karşılığı puan veya galibiyet olmalıydı. Bunu hak ettiklerini düşünüyorum. Futbol ne kadar iyi oynarsanız sonuca yansıtmanız gereken bir oyun. Kaybettiğimiz için üzgünüz ama oyun gelecek adına umut verici" dedi.
 
 
 

“BU SENE VAR'DAN DÖNEN 4-5'İNCİ GOLÜMÜZ"

 

Özdilek, VAR'dan dönen pozisyona ilişkin olarak ise, "Hakemlerle ilgili gelgitlerimiz oluyor. Hepsi de genç. Erkan hoca da genç hakem. Oyun içerisinde büyük takıma karşı oynuyoruz. Kazanma odaklı takımlara karşı oynuyoruz. Bu sene VAR’dan dönen 4 veya 5’inci golümüz. Bugünkü gol verilir mi verilmez mi kararını ben veremem. Oyuncum gol atma adına ayağını uzatıyor. Birbirine teması var. Topa rakip dokunduktan sonra hamlesi var. Saygı duyuyorum. Yapacak bir şey yok ama bunlar hep bize karşı yapılıyor. Bu bizi üzüyor. Hep bunlarla karşılaştığımız için zaman zaman canımız yanıyor. Kazansak da kaybetsek de savaşarak yapmaya çalışıyoruz. Bugün zaman zaman hızımızı hem Trabzonsporlu oyuncular hem de hakem kesti” ifadelerini kullandı. 



Kaynak : http://www.radarhaber.com/haberler/20/bb-erzurumspor-gonulleri-kazandi_19299.html