Öldürülen kadınların ismi Palandöken'de yaşatılacak!

Sinan AYDINın haberi...
 
 
RADARHABER / ERZURUM 
Bir grup öğrenci, kadın cinayetlerine kurban giden her bir isme özel Palandöken'e 300 adet çam ağacı fidanı diktiler. Dikilen fidanlar arasında, Türkiye'nin günlerdir konuştuğu ve intihar ettiği iddia edilse de cinayete kurban gittiğine inanılan Aleyna Çakır adına dikilen çam fidanı da dikkat çekti. Geçtiğimiz yıllarda kurulan Erzurum Atatürk Üniversitesi Hayvanseverler Grubuna  üye bir grup öğrenci, önceki gün çok anlamlı bir etkinliğe imza atarak sosyal mesaj verdiler. 
 
 
PALANDÖKEN'DE İSME ÖZEL 300 FİDANI TOPRAKLA BULUŞTURDULAR
 
 
Atatürk Üniversitesi Hayvanseverler Grubu ekibi; hem Türkiye'deki kadın cinayetlerine dikkat çekmek, hem kadın cinayetlerinin son bulması, hem de katillerin en ağır cezalara çarptırılması amacıyla çam ağacı fidanı dikim etkinliği yaparak seslerini duyurdular.  Atatürk Üniversitesi Hayvanseverler Grubu ekibi, hayattan koparılan her kadının bir fidan olduğunu, öldürülen kadınların kiminin ailesinden, kiminin de çocuklarından koparılmasına tepkilerini dile getirdiler. Grup üyeleri, bu kapsamda kadın cinayetlerine kurban giden her bir isme özel 300 adet çam ağacı fidanı dikimi yaptılar. 
 
 
 
 
ALEYNA ÇAKIR'IN İSMİ PALANDÖKEN DAĞINDA YAŞATILACAK
 
 
Hayvanseverler Grubu ekibinin bu güzel ve anlamlı davranışına, Palandökenden sorumlu ejder3200 yönetimi de teşekkür ederek, ayrıca geleceğe nefes olduklarından dolayı da duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Ekibin isme özel diktikleri fidanlar arasında, Aleyna Çakır ismi de vardı. Aleyna Çakır, geçtiğimiz haftalarda intihar ettiği iddia edilen ve daha sonra erkek arkadaşının bayıltana kadar dövüp kameraya çektiği görüntüler Müge Anlı tarafından ortaya çıkarılan ve erkek arkadaşı tarafından öldürüldüğü ihtimali bulunan genç bir kızdı. Ölümünü Türkiye'nin günlerdir konuştuğu Aleyna Çakır'ın ismi, Palandöken dağında dikilen çam fidanı ile yaşatılacak. 
 
 
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ HAYVANSEVERLER GRUBU'NUN TARİHÇESİ
 
 
Atatürk Üniversitesi’nde bir grup öğrenci, yıllar önce kurdukları ‘hayvanseverler kulübü’yle sokak hayvanlarına kucak açıyor. Atatürk Üniversitesi öğrencileri 2014 yılında gönüllü olarak ‘Kedi Evi Projesi’ kapsamında bir araya gelerek sokaktaki hayvanların barınabilecekleri alanlar yaptı. Ardından aynı yıl içerisinde sokaktaki hayvanlara kol kanat germek ve çeşitli projeler gerçekleştirmek için ‘Atatürk Üniversitesi Hayvanseverler Kulübü’ nü kurdular. Bu sayede sahip çıktıkları sokak hayvanlarının tüm bakımın üstlenen gençler, onlara sahip bulmak için de sosyal medyayı kullanmaya başladılar. Facebook ve İnstagram hesaplarında fotoğraflarını paylaştıkları hayvanlara yeni sahipler arayan gençler 5 bini aşkın takipçiye ulaşırken, şimdiye kadar onlarca hayvana da sıcak barınak buldular. 


Kaynak : http://www.radarhaber.com/haberler/18/oldurulen-kadinlarin-ismi-palandokende-yasatilacak_19308.html