Ackah süresiz kadro dışı bırakıldı

RADARHABER / ERZURUM
Büyükşehir Belediye Erzurumspor'un Kayserispor'dan kiraladığı orta saha oyuncusu Yaw Ackah, Kayserispor maçında gördüğü şaibeli kırmızı kart sonrası süresiz kadro dışı bırakıldı, sözleşmesinin de feshedileceği açıklandı. Süper ligin 24. hafta müsabakasında Hes Kablo Kayserispor'u konuk eden Büyükşehir Belediye Erzurumspor'da teknik direktör Mesut Bakkal, böylesi önemli bir maçta rakip takımdan gelen Ackah'a da şans verdi. Ackah'ın 34. dakikada gördüğü ve akıllarda soru işaretleri olşuturan kırmızı kart, çok tepki çekti. Ackah, rakibin ayağına vurdu. Direk kırmızı kartlık hareketti ancak hakem sarı kart gösterdi. 
 
 
#ŞİKEVAR HASTANGI ELDEN ELE PAYLAŞIM YAPILDI
 
 
Bir anda hiçbirşey yokken rakip takım oyuncusu Aziz ile tartışmaya giren Ackah, rakibine saldırma girişiminde bulundu. 2. sarı karttan kırmızı kart gördükten sonra ise bir anda sakinleşerek oyunu terkeden Ackah, yapmacık hareketleri ile büyük kuşku uyandırdı. Bilerek ve isteyerek kırmıız kart görüp Kayserispor'u kollamakla suçlanan Ackah'a tepkiler çığ gibi büyüdü. Taraftarlar ' Sabahı beklemesin geceden gönderilsin' derken, sosyal medyadan #ŞikeVar hastangı elden ele paylaşım yapılarak yayıldı. Gerek karşılaşma esnasında ve gerekse maç sonu çılgına dönen Erzurumsporlu taraftarlar, Kayseriden kiralık olarak gelen Yav Ackah denilen İrlandalıya büyük tepki gösterdiler. Sosyal medya üzerinden Ackah'ın takımı resmen sattığını savunan taraftarlar, gerek yönetimin ve gerekse teknik direktör Mesut Bakkal'ın bu oyuncuyu hiç bir şekilde kulüp tesislerine bile sokmamasını istediler. Bilerek yaptığı faul sonrası kart görmek için Aziz Behic'in üzerine yürüdüğü ve sonrasında ise göstermelik olarak sinirlerine hakim olamayıp takım arkadaşlarının ısrarla "sakin ol" çağrılarına da uymamakla suçlanan Ackah için gereken yapıldı. 
 
 
SÜRESİZ KADRO DIŞI....SÖZLEŞMESİ DE FESHEDİLECEK...
 
 
BB Erzurumspor'un 1 - 0 önde olduğu ilk yarıda resmen takım arkadaşlarına ve kulübe ihanet etmekle suçlanan Yaw Ackah, kiralıktan tekrar döneceği takımı Kayserispor'un ekmeğine yağ sürmüş oldu. Yaşanan bu gelişmelerden sonra camiada istenmeyen adam ilan edilen Ackah ilv ilgili yönetimden 'Gereken yapılacak' açıklaması geldi. Kırmızı kart görerek oyundan atılan Ackah hakkında Basın sözcüsü Ahmet Dal, sosyal medya hesabından açıklama yaparak "Gereken yapılacak" dedi. Ahmet Dal sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, " Kayserispor maçında kırmızı kart gören Yav Ackah ile ilgili gereken yapılacak ve kamuoyu  bilgilendirilecektir. Ne dün yaşananlara seyirci kaldık, ne de bugün seyirci kalacağız. Büyük Erzurumspor taraftarımızın endişesi olmasın" demişti. Bu açıklamadan kısa bir süre sonra da kulübün resmi sitesinden açıklama yapıldı. Açıklamada, Ackah'ın süresiz kadro dışı bırakıldığı ve sözleşmesinin de feshedileceği duyuruldu. Alınan karar, taraftarlar arasına büyük memnuniyetle karşılandı.
 
 
İŞTE O AÇIKLAMA 

 

 



Kaynak : http://www.radarhaber.com/haberler/20/ackah-suresiz-kadro-disi-birakildi_19467.html