Erzurum'da korona yasakları oraya ilgiyi artırdı

Sinan AYDIN'ın haberi... 
 
 
RADARHABER / ERZURUM
Erzurum'da geçen yılın başlarında hizmete açılan ve alan bakımından Türkiye'nin en büyük kütüphanesi olan İsmail Saib Sencer İl Halk Kütüphanesi, korona virüs tedbirleri altında hizmet devam ediyor. Diğer kurumlara korona tedbirleri kasamında ara verilmesinin, İl Halk Kütüphanesine olan ilgi ve talebi artırdığı açıklandı. Salgının arttığı dönemde hizmete ara veren ancak 1 Haziran 2020 tarihi itibari ile takrar kapılarını okuyucularına açan yeni İl Hallk Kütüphanesi, korona yasakları ile ilginin dahada arttığı bir alan oldu. Son dönemlerde artan covid-19 vakaları sebebiyle, belediyelere bağlı kütüphaneler ve bilgi evleri, üniversite kütüphaneleri hizmetlerine ara verdi. İsmail Saib Sencer İl Halk Kütüphanesi de ara vermiş olduğu hizmetlerine, 1 Haziran 2020 tarihi itibari ile takrar başladı. Diğer bilgi merkezlerinin hizmetlerine ara vermiş olması, İl Halk kütüphanesine olan ilgi ve talebi artırdı.  
 
 
COVİD-19 TEDBİRLERİ ÜST SEVİYEDE TUTULUYOR
 
 
Artan ilgi ve talep doğrultusunda, kütüphanede Covid-19 tedbirleri üst seviyede tutuluyor.  Maskeli bir şekilde kütüphaneye kabul edilen kullanıcılardan HES kodu alınıyor. Kullanıcılara bina girişinde ateş ölçümü yapılıyor. Ardından dezenfektan istasyonlarına yönlendirilen kullanıcılar; sosyal mesafe kuralları dikkate alınarak hazırlanmış salonlara alınıyor. Kütüphane personeli tarafından salonlar sık sık kontrol ediliyor ve uyarıcı-hatırlatıcı anonslar yapılıyor. Devam etmekte olan covid-19 salgını döneminde, son derece kontrollü olarak hizmetler sürüdürlüyor. 
 
 
 
 
TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK VE EN MODERN KÜTÜPHANESİ
 
 
Türkiye’de sadece beş ilde yapılacak olan 1 Milyon Doküman kapasiteli merkez kütüphane projesi kapsamında İlimizde de bir İl Halk Kütüphanesi hizmvte sokuldu. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Atatürk Üniversitesi’nden 40 bin metrekare bir alanı kendi kurumuna tahsis ettirip kütüphane projesi bu alana konuşlandırılmıştır. Alan yeni AVM’nin karşısı tohum ıslah bahçesi diye bilinen mevkide. Erzurum Valiliği Koordinesinde, YİKOB tarafından projelendirilen kütüphane ihale edilerek, 2018 Ağustos sonunda yapımına başlandı ve 2019 Ekim ayında bitirildi. 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren okuyucu kabul etmeye başlayan kütüphane, alan itibariyle Bakanlığa bağlı Türkiye'nin en büyük Kütüphanesidir. Bu kütüphane tamamen dijital olup, 9750 metre kare  kapalı alanı ile bölgemizin ve ülkemizin önemli bilim merkezlerinden biri. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın en büyük halk kütüphanesi olarak Erzurum'da açılan kütüphane, 10 bin metrekare alan üzerine 4 katlı olarak inşa edildi. Kütüphanede 3- 6 yaş grubu çocuklar için özel salon, 23 ayrı okuma salonu, kent kütüphanesinin yanı sıra kafeterya ve spor salonu da bulunuyor. 

 

 



Kaynak : http://www.radarhaber.com/haberler/26/erzurumda-korona-yasaklari-oraya-ilgiyi-artirdi_19481.html