AtaUni Rocket Team TÜBITAK'ta staja başladı

Sinan AYDIN'ın haberi...

 
RADARHABER / ERZURUM 
AtaUni Rocket Team , Teknofest '20 Orta İrtifa Roket Yarışması' kategorisinde gösterdiği başarı neticesinde Tübitak Sage (TÜBİTAK) bünyesinde ilgili birimlerde staja başladı. Erzurum Atatürk Üniversitesi öğrencileri, geçtiğimiz Ekim ayında yapılan  TÜBİTAK’ın yarışmasından büyük başarı elde etmişti. Üç birincilik ve Türkiye final sergisinde bir birincilik ile bir üçüncülük derecesi elde eden AtaUni Rocket Team, Atatürk Üniversitesi'nin ve Erzurum'un gururu olmuştu. Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİ- TAK) Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) tarafından her yıl düzenlenen 2242 kodlu Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmalarına, Atatürk Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü damga vurmuştu. Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Deniz Dal danışmanlığında lisans bitirme projesi olarak hazırlanan 6 projenin tamamı, ön değerlendirme aşamasını geçerek Türkiye çapında 4 bölgede organize edilen yarışmanın Erzurum Bölge Sergisine davet edilmişti. 
 
 
TÜRKİYE BİRİNCİSİ!
 
 
Sosyal Yenilikçilik ve Girişimcilik Kategorisinde; Gerçek Zamanlı Çeviri Yapabilen Akıllı Gözlük Projesiyle Furkan Kuşçu, Sait Özbey ve Sümeyya Şüheda Ceylan, Denetimli Serbestlik Kapsamındaki Yükümlüleri İzleme ve Mağduru Koruma Sistemi Projesiyle Osman Arda Demir, İşitme Engelliler İçin Yapay Zekâ Destekli Ses İşleyen Akıllı Gözlük Projesiyle Serdar Kurdal, Erzurum Bölge Sergisinde birincilik elde ederek Türkiye Final Sergisine katılma hakkı kazanmıştılar. Yine Serdar Kurdal tarafından hazırlanan İşitme Engelliler İçin Yapay Zekâ Destekli Ses İşleyen Akıllı Gözlük Projesi Sosyal Yenilikçilik ve Girişimcilik kategorisinde Türkiye üçüncüsü oldu. 
 
 
ATAUNİ ROCKET TEAM  TÜBİTAK'TA STAJA BAŞLADI
 
Final Sergisinde ise Mert Aksoy ve Omar Diar Bakerly tarafından hazırlanan, Fonksiyonel Elektriksel Uyarı ile Düşük Ayak Tanısına Sahip Bireylerin Fizik Tedavi Sürecini Hızlandıracak Portatif Bir Cihazın Geliştirilmesi Projesi Sağlık Kategorisinde Türkiye birincisi olmuştu. Dereceye giren öğrenciler, 24-27 Eylül 2020 tarihlerinde Gaziantep'te düzenlenen dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST 2020 kapsamında projelerini sergilediler. Festivalin üçüncü gününde düzenlenen ödül töreninde ise ödüllerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden aldılar. Atatürk Üniversitesi, "2020 Yılı Yerel Kalkınmaya Katkı Ödülü" ile kurumsal ödül almaya hak kazanan üniversitelerden biri olmuştu. Teknofest '20 Orta İrtifa Roket Yarışması' kategorisinde gösterdiği başarı neticesinde AtaUni Rocket Team Tübitak Sage (TÜBİTAK) bünyesinde ilgili birimlerde staja başladı.   


Kaynak : http://www.radarhaber.com/haberler/26/atauni-rocket-team-tubitakta-staja-basladi_19522.html