Dadaş uzatmalarda güldü! Güç oldu ama üç oldu...

RADARHABER / ERZURUM
Deplasmanda Eyüpspor'la karşılaşan B.B Erzurumspor, 90+5. dakikada penaltıdan bulduğu golle zorda olsa İstanbul'dan 3 puanla dönmeyi başardı. Sakat ve cezalı oyuncular nedeniyle kadro sıkıntısı yaşayan Erzurumspor İlk yarıda dengeli bir futbol oynadı. Her iki takımda bulduğu pozisyonları değerlendiremeyeyince, ilk yarı 0-0 eşitlikle kapandı. 
 
 
UZATMALARDA GÜLDÜK
 
 
İkinci yarıya iyi başlayan Erzurumspor gol yollarında etkili olamadı. Uzatma dakikalarında gol için yüklenen mavi beyazlı ekip, 90+5. dakikada sağ kanattan cezasahasına giren Gökhan Alsan'ın formasından çekilip düşürülmesi sonrasında Hakem Penaltı noktasını gösterdi. Novikovas'ın kullandığı penaltıyla golü bulan Dadaşlar sahadan 1-0 galip ayrılmayı başararak, 3 puanı hanesine yazdırdı. Ligde aldığı 4 galibiyet ve 2 mağlubiyetle 12 puana yükselen mavi beyazlı ekip, şampiyonluk yarışında altın değerinde bir üç puanı hanesinen yazdırıp avantaj elde etti. 
 
 
 
 
MAÇTAN DAKİKALAR
 
35. dakikada sol kanattan topla birlikte ilerleyen Novikovas’ın ceza sahası sağ çaprazından çektiği sert şutu kaleci Emrullah direk dibinden kornere çeldi.
 
 
47. dakikada yarı sahadan atılan uzun pasta savunmanın arkasına sarkan Emircan’ın ceza sahasına girip kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda hafif sağ çaprazdan yaptığı aşırtma vuruş auta gitti.
 
 
50. dakikada Bekir Yılmaz’ın sağ taraftan kullandığı köşe vuruşunda ceza sahasında iyi yükselen Taşkın’ın yaptığı kafa vuruşu üst direkten oyun alanına döndü.
 
 
81. dakikada sağ taraftan ceza sahasına girip son çizgiye kadar inen Estrela’nın ön direğe verdiği pasta Olta’nın zor pozisyondaki vuruşu yan ağlarda kaldı.
 
 
90+2. dakikada Yalçın’ın, Gökhan Alsan’a ceza sahasında yaptığı faul sonrası hakem Bülent Birincioğlu penaltı noktasını gösterdi.
 
 
90+3. dakikada penaltı atışını kullanmak için beyaz noktaya gelen Novikovas, meşin yuvarlağı filelere gönderdi. 0-1
 
 
Stat: Eyüp
 
 
Hakemler: Bülent Birincioğlu xx, Burak Cansız xx, Anıl Usta xx
 
Eyüpspor: Emrullah xx, Cenk Ahmet xx (Mikail dk. 72 x), Mezague xx, Kemal xx (Enes Ersoy Ö. dk. 84 ?), Bülent xx, Bekir xx, Taşkın xx (Gökcan dk. 59 x), Umut xx (Pa Dibba dk. 59 x), Muhammed xx, Caner xx, Stancu xx (Mete dk. 83 ?)
 
 
Yedekler: Çağlar, Yalçın, Enes Keskin, Erencan, Taha
 
 
Teknik Direktör: Zafer Turan
 
 
BB Erzurumspor: Szumski xx, Orhan xx (Özgür dk. 89 ?), Gökhan xx, Mustafa xx (Mücahit dk. 46 x), Ufuk xx, Novikovas xx, Estrela xx, Hasek xx, Emircan xx (Gökhan Alsan dk. 60 x), Shala xx (Rosheuvel dk. 59 x), Eren xx (Oltan dk. 46 x)
 
 
Yedekler: Göktuğ, Rıdvan, Fırat, Olanare
 
 
Teknik Direktör: Erkan Sözeri
 
 
Gol: Novikovas (dk. 90+3 pen.) (BB Erzurumspor)
 
 
Kırmızı kart: Zafer Turan (Maç bitimi) (Eyüpspor)
 
 
Sarı kartlar: Estrela, Hasek, Gökhan (BB Erzurumspor), Bekir, Cenk Ahmet, Umut (Eyüpspor)
 
 
 
 
 
 
CAN ARAT: “ZAFER HOCA OYUCULARINI ALMAK İÇİN GİTTİ DİYE KIRMIZI KART GÖRDÜ“
 
 
Eyüpspor Teknik Sorumlusu Can Arat, maç sonu açıklamalarda bulundu. Oyuncularını hakem Bülent Birincioğlu’nun yanından almak için giden Teknik Direktörleri Zafer Turan’ın kırmızı kart görmesiyle ilgili konuşan Arat, “Hocamız maç bittikten sonra ayırmak için oraya gidiyor, ‘Bu bizim emeğimiz’ dediği için kırmızı kartla cezalandırıyor. Bülent hocam siz neden kırmızı kart verdiniz dedik, ‘Benim yanıma gelmesi bir şey söylemeden kırmızı kart’ dedi. Bülent hocanın dediğini takip edeceğiz. Oyuncularını almaya gelen hocaya sonraki maçlarda kırmızı kart çıkartacak mı göreceğiz“ diye konuştu. Can Arat, oyuncularını da mücadelerinden dolayı tebrik ettiğini ifade ederek, “Oyunun hakimi bizdik. Dibba’nın ikinci olan pozisyonda hastanelik mi olması gerekiyor kırmızı kart çıksın diye. Sarı kartla ödüllendiriliyor mu? Hocamız maç bittikten sonra ayırmak için oraya gidiyor, ‘Bu bizim emeğimiz’ dediği için kırmızı kartla cezalandırıyor. Bülent hocam siz neden kırmızı kart verdiniz dedik, ‘Benim yanıma gelmesi bir şey söylemeden kırmızı kart’ dedi. Bülent hocanın dediğini takip edeceğiz. Oyuncularını almaya gelen hocaya sonraki maçlarda kırmızı kart çıkartacak mı göreceğiz. Sadece oraya gittiği için hocamız orada kart gördü. Orta hakeme bunu dediği için kırmızı kart gördü. Ben bile korkuyorum, bana kırmızı kart gösterebilir diye. Maç oynanırken rakip takımı kulübesinden bir kişi dördüncü hakemin yanına gidiyor, penaltı pozisyonu var diye ve dördüncü hakeme telefonuyla pozisyonu gösteriyor. Bizim hakemlerimiz buna izin mi veriyor. Ben bunu anlamıyorum. Şu an kaybettiğimiz 1 puan var belki golde atabilirdik. Emeğimizin çalındığını düşünüyoruz. Aslan gibi buradayız aslan gibi de devam edeceğiz kimse korkmasın, kimse sevinmesin. Penaltı kararına herkes açıp bakabilir, asla penaltı değil. Biz burada yıllarca futbolun içinde bulunmuş insanlarız. Orada bir emek var, penaltı olmadığını düşünüyoruz. Penaltıysa da bazen çalınacak olanlar çalınmıyor, insiyatif mi kullanılıyor. İki pozisyonda penaltı değil. Onlar penaltıysa Dibba için hastaneden ambulans çağıralım“ dedi.
 
 
MEHMET ŞİMŞEK: “ZORLU MAÇTA GALİP GELMENİN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ“
 
 
BB Erzurumspor Teknik Sorumlusu Mehmet Şimşek ise, Eyüpspor karşısında alınan galibiyetle ilgili, “3 stoperimizde bugün yoktu. Ona rağmen bu zor maçta galip gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz“ diye konuştu. Mehmet Şimşek, zor şartlarda zor bir maçta galip geldikleri için oyuncularını tebrik ettiğini söyleyerek, “Alınlarından öpüyorum büyük bir aile olduk. Tüm futbolcular bunu gösterdi. Gerçekten Mustafa Yumlu kırmızı kartlı, Aykut sakat ve devrede de Mustafa Akbaş sakatlandı. 3 stoperimizde bugün yoktu. Ona rağmen bu zor maçta galip gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Ayaklarına, yüreklerine sağlık. Bundan sonraki maçlar için daha iyi olacağımızı düşünüyoruz. Antrenman ve maç eksikliği olan oyuncular çok. İnşallah daha iyi olacağız. Bu galibiyeti Erzurumspor’a hayırlı olsun“ ifadelerini kullandı. 


Kaynak : http://www.radarhaber.com/haberler/20/dadas-uzatmalarda-guldu-guc-oldu-ama-uc-oldu_19967.html