Acılı Adana değil cağ kebap yiyenler kazandı

RADARHABER / ERZURUM
TFF 1'inci Lig'in 7'nci haftasında BB Erzurumspor sahasında Adanaspor'u 3-1 mağlup etti. Mavi -beyazlılar bu skorla puanını 15 yaparak maç fazlasıyla 2. sıraya yükseldi. Maçın ilk yarısını Roche'nin kendi kalesine attığı golle 1-0 önde kapatan BB Erzurumspor, ikinci yarıya da hızlı başladı. 67. dakika da Gökhan Alsan, 69. dakika da ise Novikovasın golleriyle skoru 3-0'a getiren Dadaşlar, 83'de Samet Kaya'nın golüne engel olamadı. Karşılaşma 3-1 sona erdi. Erzurumspor kötü futbola rağmen üç puanı hanvsini yazdırarak taraftarını sevindirdi. Futbolcuların sahaya çıktığı forma beğenilmedi. Taraftarlar, '' Formalar kötü, futbol kötü ama sonuç iyi'' değerlendirmesi yaptı. Maçın en iyi oyuncusu Estralla olurken, Olanare sezon başından buyana kötü ve bencil futbolu ile Dadaşların bu sezon da en azından Ocak ayı transfer dönemine kadar forvete hasret kalacağını gösterdi.  
 
 
MAÇTAN DAKİKALAR:
 
 
9'uncu dakikada Adanaspor gole yaklaştı. Kazanılan faul sonrasında ceza alanına gelen topu Uğurcan Yazğılı kafayla içeri çevirdi. Erzurumspor savunmasının uzaklaştırmak istediği top Ozegovic'in öünde kaldı. Bu oyuncunun bekletmeden yaptığı vuruşta öne üst direğe sonra da yere çarpan topu Erzurumspor savunması kornere attı. Adanasporlu futbolcular, uzun süre topun çizgiyi geçtiği yönünde itirazda bulunsa da hakem Kadir Sağlam korneri gösterdi.
 
 
18'inci dakikada Estrela, pasını Novikovas'a verdi. Novikovas'ın ortasında Olanare'nin vuruşunu yaptı, meşin yuvarlak savunmaya çarparak kornere gitti. 
 
 
32'nci dakikada ev sahibi ekip öne geçti. Novikovas'ın ortasında kafalardan seken topu kaleci Karacic yumrukladı. Adanasporlu Roche'ye çarpan top ağlara gitti: 1-0.
Mücadelenin ilk yarısı, ev sahibi ekibin 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.
 
 
67'nci dakikada Erzurumspor farkı 2'ye çıkardı. Ceza sahası içinde topla buluşan Novikovas, müsait durumdaki Gökhan Alsan'ı gördü. Bu oyuncunun vuruşunda top ağlarla buluştu: 2-0.
 
 
69'uncu dakikada Erzurumspor bir gol daha buldu. Rüştü Hanlı'nın hatasıyla topla buluşan Novikovas, ceza sahasına girdikten sonra yaptığı sert vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 3-0.
 
 
83'üncü dakikada Adanaspor farkı 2'ye düşürdü. Konuk ekipte topla buluşan Samed Ali, yaptığı vuruşla topu ağlara gönderdi: 3-1.
 
 
Karşılaşmada başka gol olmadı ve BB Erzurumspor sahasında Adanaspor'u 3-1 mağlup etti. 
 
 
 
 
STAT: Kazım Karabekir
 
 
HAKEMLER: Kadir Sağlam, Mehmet Kapluhan, Gökmen Baltacı
 
 
BB. ERZURUMSPOR: Jakub Szumski - Ufuk Budak, Gökhan Kardeş, Mücahit Albayrak, Hasek (Dk. 68 Alican Özfesli), Estrela, Gökhan Alsan, Novikovas (Dk. 85 Rosheuvel), Orhan Ovacıklı (Dk.85 Süleyman Koç), Eren Tozlu (Dk. 85 Oltan Karakullukçu), Olanare (Dk. 46 Emircan Altıntaş)
 
 
ADANASPOR: Goran Karacic- Celil Yüksel, Uğurcan Yazğılı, Samed Ali Kaya, Bruns (Dk. 73 Orkan Çınar), Evren Korkmaz (Dk. 87 Bennasser), Isaac Donkor, Benjamin Roche (Dk. 64 Tetteh), İsmail Erdoğan, Ahmethan Köse (Dk. 64 Rüştü Hanlı), Ozegovic
 
 
GOLLER: Dk. 32 Benjamin Roche (Kendi kalesine), Dk. 67 Gökhan Alsan, Dk. 69 Novikovas (BB. Erzurumspor), Dk. 83 Samed Ali (Adanaspor)
 
 
SARI KARTLAR: İsmail Erdoğan, Celil Yüksel (ADANASPOR)
 
 
 
MEHMET ŞİMŞEK: “ZOR BİR MAÇTI. KAZANDIĞIMIZ İÇİN MUTLUYUZ”
 
 
BB Erzurumspor Yardımcı Antrenörü Mehmet Şimşek, Adanaspor maçının ardından, “Her zamanki gibi zor bir maç oynadık. Ama kazandığımız için mutluyuz. Oyuncularımız bu zor şartlarda kazanmayı bildiler” dedi. Şimşek, kazandıkları için mutlu olduklarını belirterek, “Her zamanki gibi zor maç oynadık. Ama kazandığımız için mutluyuz. Oyuncularımız bu zor şartlarda kazanmayı bildiler. Finansal zorluklar yaşıyoruz ama oyuncular yürekten oynuyorlar. Önümüzdeki günlerde daha iyi olacağımızı düşünüyoruz” şeklinde konuştu. 
 
 
YILMAZ AKBAŞLI: “GOLÜ ZOR BULUYORUZ”
 
 
Adanaspor Teknik Direktörü Yılmaz Akbaşlı ise, “Golü kendi kalemize atmamız moralimizi bozdu. Mücadele yönünden her takımla kafa kafaya oynuyoruz ama eksiğimiz gol. Bunu kısa sürede giderip daha iyi sonuçlar alacağız” dedi. Akbaşlı, “Maça iyi başladık. Bizim kaçırdığımız golün aynı pozisyonundan gol yedik. Golü kendi kalemize atmamız bizim moralimizi bozdu. Mücadele yönünden her takımla kafa kafaya oynuyoruz ama eksiğimiz gol. Bunu kısa sürede giderip daha iyi sonuçlar alacağız. Erzurumspor’u kutluyorum" ifadelerini kullandı. 


Kaynak : http://www.radarhaber.com/haberler/20/acili-adana-degil-cag-kebap-yiyenler-kazandi_19975.html