Forveti olan takım kazandı

RADARHABER / ERZURUM

Adanaspor maçı sonrası "giderim" resti çekip sonra geri adım atan teknik direktör Erkan Sözeri, Ankaragücü maçında oyuna gerekli müdahaleleri yapmayarak mağlubiyetin sorumlusu oldu. Maçın hakemi Hüseyin Göçek'in rezil yönetimi de büyük tepki çekti. Mavi Beyazlı takımda forvet sıkıntısı bu maçta da ortaya çıktı. Oyuna ikinci yarıda giren Olanaren'in sahada yürüyecek hali kalmamış görüntüsü, ''futbol Olanare yi terketmiş'' dedirtti. 

 

VÜCUT GELİŞTİRMECİ Mİ FORVET Mİ?

 

TFF 1. Lig’in 8’inci haftasında MKE Ankaragücü sahasında BB Erzurumspor ile karşılaştı. Mücadele, forveti olan takım Ankaragücü'nün 2-1'lik üstünlüğüyle tamamlandı. Erzurumspor ise gerçek anlamda bir forvet oyuncusu olmadığı için gol yollarında başarısız oldu. Forvet diye transfer edilen ancak futbolundan çok gelişmiş vücudu ile dikkat çeken Olanare, bir dönemin saç-baş yolduran sözde forveti Munsy'i aratmayan görüntüsü ile taraftarların büyük tepkisini çekti. 

 

 

BU MAĞLUBİYET ERKAN SÖZERİ'YE YAZAR

 

Adanaspor maçı sonrası "giderim" resti çeken teknik direktör Erkan Sözeri, oyunun gidişatına  müdahale etmeyerek ve oyuncu değişikliklerini son dakikalarsda yaparak hem şaşırttı hem de Ankaragücü mağlubiyetine zemin hazırladı. Adanaspor maçından sonra gereksiz açıklamalar yaparak Primleri bahane eden teknik direktör Erkan Sözeri'nin Ankargücü deplasmanında oyuna geç müdahale etmesi ve bazı oyuncular üzerinde ısrarla durması yenilgiye zemin hazırladı. Karşılaşmanın orta hakemi Hüseyin Göçek'in yüzde yüzlük penaltıları es geçmesi de tepki çekti. Daha önce yaptığı açıklamalarda 'Bu taım sezon sonu şampiyon olacak' diyen Erkan Sözeri'nin Ankaragücü mağlubiyeti sonrası yaptığı açıklamada geri adım atıp, '' “Bu oyunumuzun üzerine koyarak ilk ikinin en büyük adayı olacağımızı düşünüyorum”  demesi kafalarda soru işaretleri oluştrudu  

 

Maçtan dakikalar

 

11. dakikada Mücahit Albayrak’ın ceza sahası içerisinde Eren Derdyok’a faul yapması nedeniyle Ankaragücü bir penaltı kazandı.

 

12. dakikada penaltı vuruşu için topun başına geçen Erdem Özgenç’in şutunda, kaleci Szumski gole izin vermedi. Kaleciden seken topu önünde bulan Erdem’in ikinci şutu ise direkten döndü.

 

23. dakikada Erzurumsporlu Orhan Ovacıklı’nın sağ kanattan açtığı ortada ceza yayı önünde topla buluşan Hasek’in şutu üstten dışarıya gitti.

 

35. dakikada sol kanattan kullanılan köşe vuruşu sonrası ceza sahası içerisindeki karambolde topu önünde bulan Ankaragüçlü Eren Derdiyok, topu ağlara göndererek takımını öne geçirdi. 1 - 0

 

56. dakikada ceza sahasına gönderilen uzun topla buluşan Erzurumsporlu Olanere’nin sert şutunu kaleci Akın güçlükle çıkardı.

 

74. dakikada sol kanattan rakiplerini bir bir çalımlayan Owusu, ceza sahası önündeki Chahechouhe’ye oynadı. Kaleci ile karşı karşıya kalan Faslı oyuncunun sert şutu kaleci Szumski’de kaldı.

 

79. dakikada sağ kantta topla buluşan Ali Kaan bekletmeden diğer ceza sahası içerisine ortaladı. Arka direkte topla buluşan Owusu, bekletmeden yaptığı şık vuruşla farkı 2’ye çıkardı. 2 - 0

 

90+3. dakikada topla buluşan Erzurumsporlu Novikovas orta sahadan taşıdığı topu rakip ceza sahası yayı önüne kadar getirdi. Uzaktan sert ve düzgün bir vuruş yapan Livanyalı oyuncunun şutunda top ağlarla buluştu. 2 - 1.  Karşılaşmada başka gol olmadı ve Ankaragücü müsabakayı 2 - 1 kazan taraf oldu. 

 

Stat: Eryaman

 

Hakemler: Hüseyin Göçek xx, Ogün Kamacı xx, Ferdi Karadoruk xx

 

MKE Ankaragücü: Akın Alkan xx, Yusuf Abdioğlu xx, Sinan Osmanoğlu xx, Erdem Özgenç xx, Pinto xx, Mehmet Murat Uçar xx (Geraldo dk. 80 x), Ariyibi xx (Owusu dk. 67 x), İshak Çakmak xx, Abdullah Durak xx (Ali Kaan Güneren dk. 59 x), Ghayas xx (Chahechouhe dk. 67 x), Eren Derdiyok xx (Nadir Çiftçi dk. 80 x)

 

Yedekler: Mert Topuz, Erdi Dikmen, Atakan Dama, Sıtkı Ferdi İmdat,

 

Teknik Direktör: Mustafa Dalcı

 

BB Erzurumspor: Szumski xx, Mücahit Albayrak xx, Ufuk Budak xx, Gökhan Kardeş xx, Orhan Ovacıklı xx, Gökhan Alsan xx, Emircan Altıntaş xx (Ahmet Canbaz dk. 71 x), Estrela xx (Shala dk. 88 ?), Martin Hasek xx (Olanare dk. 46 x), Novikovas xx, Eren Tozlu xx (Oltan Karakullukçu dk. 88 ?)

 

Yedekler: Mehmet Göktuğ Bakırbaş, Rıdvan Oğuzhan Yağcı, Süleyman Koç, Özgürt Sert, Fırat Şaşi

 

Teknik Direktör: Erkan Sözeri

 

Goller: Eren Derdiyok (dk. 35), Owusu (dk. 79) (Ankaragücü), Novikovas (dk. 90+4) (Erzurumspor)

Sarı Kartlar: Mücahit Albayrak, Estrela, Gökhan Kardeş (Erzurumspor), Ghayas, Abdullah Durak (Ankaragücü)

 

NECATİ ERKMEN: “İSTEDİĞİMİZİ SAHAYA YANSITTIK”

 

B.B. Erzurumspor maçının ardından karşılaşmayı değerlendiren MKE Ankaragücü Teknik Sorumlusu Necati Erkmen, “Penaltı gol olsaydı daha farklı olur muydu bilmiyorum ama oyunun genelinde hem ilk yarı, hem de ikinci yarı bir iki pozisyon hariç istediğimizi sahaya yansıttık” dedi.Erkmen, “Birkaç haftadır iyi oynuyoruz. Seyirciyle de bunu iyi taçlandırdık. Penaltı gol olsaydı daha farklı olur muydu bilmiyorum ama oyunun genelinde hem ilk yarı, hem de ikinci yarı bir iki pozisyon hariç istediğimizi sahaya yansıttık. Zor bir müsabakaydı. Erzurumspor bu ligin iyi takımlarından biriydi. Bu muhteşem seyirci önünde kazanmak beni çok mutlu etti. Umarım bundan sonraki müsabakalarda bu mutluluğumuz devam eder. Önemli olan 3 puanı almaktı” değerlendirmesinde bulundu.

 

DAHA ÖNCE 'ŞAMPİYON OLACAĞIZ' DİYEN ERKAN SÖZERİ: “İLK İKİNİN EN BÜYÜK ADAYI OLACAĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM”

 

B.B. Erzurumspor Teknik Direktörü Erkan Sözeri, ise “Git gide gelişen bir oyun düzenimiz var. Önümüzdeki haftalarda bu oyunumuzun üzerine koyarak ilk ikinin en büyük adayı olacağımızı düşünüyorum” dedi. Sözeri, “Öncelikle şunu söyleyebilirim; adına yakışır bir maç oldu. Keyifli bir maçtı. Biz de iyi hazırlanmıştık. Bunu gösterdik aman özellikle ilk yarıda set hücumlarında biraz eksik kaldık. Geçişleri tam yapamadık. İlk yarıda biz daha çok pozisyona girdik. Duran toptan yediğimiz gol moralimizi bozsa da oyun disiplininden kopmadık. Çok etkili oynadık ikinci yarı. İkinci yarıdaki hamlelerimiz gayet iyi sonuçlar verdi. Maçın kırılma anı 51. dakikadaki penaltı pozisyonuydu. Bence kazanacağımız bir penaltı vardı. Biz bunları konuştuğumuz zaman aleyhimize şeyler oluyor. En ufak şeyde ceza alıyoruz. Şunu söylemek istiyorum; Erzurumspor olarak çok büyük emekler sarf ediyoruz. Emekler bir kararla heba olmamalı. Orada belki oyun başka bir yere gelecekti. Çıkarken oyuncumuzun kaptırdığı bir top gol olunca işler daha da zorlaştı. Buna rağmen oyuncularımız vazgeçmedi, farkı bire indirdik ama zaman yetmedi. Ankaragücü futbolcularını kutluyorum ama kendi oyuncularımı daha çok kutluyorum. Oyunumuz tam oturmadı diye yakınıyorduk. Git gide gelişen bir oyun düzenimiz var. Önümüzdeki haftalarda bu oyunumuzun üzerine koyarak ilk ikinin en büyük adayı olacağımızı düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.



Kaynak : http://www.radarhaber.com/haberler/20/forveti-olan-takim-kazandi_19984.html