Ankara'da Erzurumlu günler

RADARHABER / ERZURUM 
ESAV (Erzurum İktisadi Sosyal Araştırma ve Yardımlaşma Vakfı) tarafından bu yıl 8. düzenlenen Erzurum Tanıtım Günleri, Başkent Millet Bahçe'sinde başladı. Erzurum Bar Ekibi ile Yedi İklim Yedi Bölge Folklor Ekibinin dans gösterisi yaptığı açılışa, Erzurum Milletvekillerimiz, Erzurum Valisi Okay Memiş, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Kaymakamlar, Belediye Başkanları, İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. 
 
 
AKDAĞ SAĞLIK HİZMETLERİNİ ANLATTI
 
 
Açılışta konuşan AK Parti Erzurum Milletvekili Recep Akdağ, 20 senedir siyaset yoluyla Erzurum'a ve Türkiye'ye hizmet etmek için çabaladıklarını, hizmetlerine devam edeceklerini söyledi. Erzurum'un hizmetler ve yatırımlar açısından çok önemli noktaya geldiğini belirten Akdağ, şehir hastanesinin, 400 bin metrekarelik alanda, son derece kaliteli ve nitelikli şekilde hizmet verdiğini anlattı. Akdağ, "Tüneller, Erzurum'u çevre illere bağlayan yollarımız, kategori 3 havalimanımız, 2. üniversitemiz, 2. tıp fakültemiz, yenilenen okullarımız, kentsel dönüşüm, sosyal konutlarımız, birçok kamu binası, hayvancılıkta yaptığımız ataklar var. Yeni bir spor salonuna ihtiyacımız var, şu anda inşa ediyoruz. İkinci organizede müthiş güzel bir alanda sanayimizi geliştireceğiz." dedi.
 
 
 
 
"DADAŞ KÜLTÜRÜNÜ GİTTİKLERİ YERLERE DE AŞILAMIŞLAR"
 
 
Erzurum Valisi Okay Memiş de Erzurum'da yaklaşık bir milyonluk bir nüfusa hizmet verdiklerini, diğer illerde de çok sayıda Erzurumlu yaşadığı ifade ederek, "Aslında biz onlarla ve sizlerle gurur duyuyoruz. Çünkü o Dadaş kültürünü gittikleri yerlere de aşılamışlar, gittikleri yerlerde bunu çok somut bir şekilde göstermişler. Hem nitelikli, eğitimli hem de varlıklı bir nüfus. Gerçekten değer katmışlar gittikleri yerlere." diye konuştu. 
 
 
 
 
SEKMEN: ÇOK ÖNEMLi BiR GELiŞME
 
 
Yapılan protokol konuşmalarında ise Erzurum'un önemine vurgu yapılırken, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, " Bu şehrimiz açısından çok önemli bir gelişme. Çünkü biz 81 vilayetin ayrı ayrı illeri olarak gelenek göreneklerimiz, değer yargılarımız söz konusu. Şehirlerimizin turizm, tarih, kültür ve doğal güzellikleri var. Sadece Erzurumlular tarafından bilinmesi yetmez. 81 vilayette yaşayan vatandaşlarımız tarafından da bilinmesi lazım" ifadelerini kullandı. Konuşmalarından ardından tanıtım günlerinin açılış kurdelası kesildi ve protokol mensupları stantları gezdi. 
 
 
 
 
BU KEZ İLGİ AZ OLDU
 
 
Kadayıf dolmasından göğermiş peynire, cağ kebaptan kıtlama şekere kadar Erzurum'un kültürünü yansıtan tüm ürünlerin  sergilediği tanıtım günlerinde ilginin az olması gözlerden kaçmazken, özellikle İlçe belediyeleri başta olmak üzere esnaflarında yeterli ilgiyi göstermemesi programın sönük geçmesine neden oldu. Bu arada Erzurum'dan merkez ilçe belediyeleri başta olmak üzere önemli kuruluşların ve sivil toplum örgütlerinin stant açmaması da dikkat çekti.  
 
 
ORGANİZASYON ÖNCEKİ DÖNEMLERİ ARATTI

 

ESAV tarafından organize edilen ve bu yıl sekizincisi düzenlenen Erzurum tanıtım günleri organizasyonu daha önceki dönemleri arattı. Erzurum Tanıtım Günleri 5 Haziran'a kadar millet bahçesinde ziyaretçileriyle buluşmaya devam edecek. 



Kaynak : http://www.radarhaber.com/haberler/31/ankarada-erzurumlu-gunler_20232.html