Hilton kapılarını Erzurum basınına açtı

Sinan AYDIN'ın Haberi...
 
RADARHABER / ERZURUM
3 ay önce konuklarına kapılarını açan Hilton Garden Inn Erzurum Yönetim Kurulu Üyesi Ferhat Binici, Genel Müdür Sayit Önay, Satış ve Pazarlama  Müdürü Aydın Şener ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Türkiye'nin turizm alanında her geçen gün yıldızı parlayan kenti Erzurum'da, Hilton markası ile hizmet vermenın mutluluğunu paylaşmak istediklerini anlatan Önay, toplam 172 oda ve 414 yatak kapasiteli otelde kısa sürede yarısı yabancı uyruklu olmak üzere 8 bin konuk ağırladıklarını bildirdi. HİLTON markasını 25 milyon dolarlık bir harcamayla Erzurum’a kazandırdıklarını hatırlatan Hilton Garden Inn Erzurum Yönetim Kurulu Üyesi Ferhat Binici, düzenledikleri basın toplantısında hem yatırımlarıyla ilgili bilgi verdi, hem de memleket sevicilerine “Sizi görelim… Gelin hiç olmazsa bir kişiyi istihdam edeceğiniz bir yatırım yapın” diyerek meydan okudu.
 
 
HİLTON HİKAYESİ 2016’DA BAŞLADI
 
 
Palandöken Kayak Merkezi’ne 5, havalimanına da 6 kilometre mesafede bulunan Hilton’un her türlü toplantı ve organizasyona müsait bir konsepte sahip olduğuna işaret eden Genel Müdür Önay, toplamda 2 bin 770 metrekare açık ve kapalı etkinlik alanına sahip otelde düğün dahil her türlü etkinliğin rahatlıkla yapılabileceğine işaret etti. Genel Müdür Önay’dan sonra söz alan Ferhat Binici, Hilton’un hikayesinin 2016 yılından itibaren başladığını hatırlattı. Hilton Garden Inn Erzurum için 25 milyon dolarlık bir yatırım gerçekleştirdiklerini belirten Binici, Erzurum markasını öne çıkarmak için kaliteli hizmet veren otel sayısını çoğaltmak gerektiğini kaydetti, Palandöken’i şehrin önemli bir değeri ve zenginliği olarak nitelendirdi. Türkiye’nin üç tarafının denizlerle çevrili olduğunu, ancak turistlerin öncelikle ve özellikle Antalya’yı tercih ettiklerine işaret eden Binici, şöyle devam etti:
 
 
 
 
PALANDÖKEN'IN ETEKLERINDE HILTON ZAMANI
 
 
“ İnsanlar rahat konaklayabilecekleri kalite yerlere ve mekanlara ilgi gösteriyor. Palandöken de bizim büyük bir değerimiz. Bu değerden yeterince yararlanabilmemiz için şehirdeki kaliteli konaklama yerlerinin sayısını artırmak gerekiyor. Ben bu şehirde doğdum, bu şehirde yaşıyorum. Tüm kazancımızı bu şehre yatırıyoruz. Milletvekilimiz sayın Zehra Taşkesenlioğlu, hayli zaman önce Erzurum’un kalite bir otele ihtiyacı olduğunu söylemiş, bize ışık olmuştu. 6 yıl önce kurmaya başladığımız hayali şimdi gerçekleştirmiş olmanın mutluluğu içindeyiz. Yatırım aşamasında bize her türlü desteği veren, başımız sıkıştığında yardımımıza koşan Vali sayın Okay Memiş ile Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Mehmet Sekmen’e çok teşekkür ediyorum. Bu şehir gerçekten çok güzel kadim bir şehir. Erzurum’un eski parlak günlerine kavuşmasını hepimiz istiyoruz. Ama bu sözle olmuyor. ‘Erzurum’u seviyorum’ diyenler gelsin hiç olmazsa bir kişi çalıştırsınlar da sevgilerini, sevdalarını görelim. Rabbim ortaklarımızla birlikte bize böyle bir tesisi Erzurum’a kazandırmamızı nasip etti. Şimdi yeni yatırım ve projeler peşindeyiz. Yakın bir gelecekte yeni bir projeyi daha Erzurum’a kazandıracağız. Bunun çalışmasını yapıyoruz.''
 
 
200 KİŞİYE DAHA İSTİHDAM KAPISI AÇACAK 
 
 
Tarihi İpekyolu üzerinde olan kadim Erzurum'un eski parlak günlerine kavuşmasını herkesin çok istediğini ifade eden Binici, "Ama bu sözle olmuyor. ‘Erzurum’u seviyorum’ diyenler gelsin hiç olmazsa bir kahvehane açsınlar, bir kişi çalıştırsınlar da sevgilerini, sevdalarını görelim. Rabbim ortaklarımızla birlikte bize böyle bir tesisi Erzurum’a kazandırmamızı nasip etti. Bu yatırımımız ile yaklaşık 200 kişiyi istihdam ediyoruz. Şimdi yeni yatırım ve projeler peşindeyiz. Yakın bir gelecekte yine hizmet sektöründe ülkemizin önemli markalarından birini daha Erzurum'a getirecek ve 200  kişiyi daha iş sahibi yapacağız" diye konuştu. Şehrin ekonomisine turizmine ve istihdamına katkı sağlayan Hilton Garden Inn şüphesiz kente güç veren yatırımlardan biri. Dünyaca ünlü oteli şehrimizle buluşmasını sağlayan projenin kahramanları Ferhat Binici ve İdris Akdemir’in kente kazandırdığı ülkenin zirvesindeki Hilton Garden Inn ile ilgili bilgileri siz okurlarımızla paylaşıyoruz. Hilton Garden Inn Erzurum’un açılması ile Hilton Markası Türkiye’deki varlığını genişletiyor Ülkemizin zirvesinde Hilton otel kayak, spor ve iş konsepti oteli olarak ön plana çıkıyor.
 
 
 
 
HİLTON ERZURUM’UN TANITIMINA BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK
 
 
Doğu Anadolu bölgesinin en göz alıcı kentlerinden Erzurum’da yer alan Hilton Garden Inn Erzurum, Temmuz 2022’de kapılarını açtı. Birbirinden modern, konforlu 172 oda, 414 yatak kapasitesine sahip olan otel Palandöken kayak merkezine 5 Km, şehir merkezine 1 km, havaalanına 6 km uzaklıkta bulunuyor. Otel ile ilgili detaylar Hilton Garden Inn Erzurum’un hemen yanında yer alan Olimpiyat parkında bulunan kapalı tenis kortu modern olarak yapılmış olup Erzurum’da bulunan tek kapalı tenis kortudur. Aynı zamanda park içerisinde futbol basketbol, voleybol sahaları, yürüyüş yolları ve yeşil alanlar bulunuyor. Hilton Garden Inn Erzurum Genel Müdürü Sayit Önay Hilton Otel’in geçmişten bugüne yaptığı organizasyonlarla kendini kanıtladığını ifade ederek bundan sonraki süreçlerde ise kentin tanıtımına yönelik çalışmalar ortaya koyacaklarını kaydetti. Sayit Önay:’’Tarihi İpekyolu üzerinde bulunan Erzurum turizm açısından sadece kayak sporu ile değil komple bir kış sporları merkezi olma yolunda geçmişte yaptığı organizasyonlar ile kendini kanıtlamıştır. Bundan sonraki süreçte de Hilton şehrin tanıtımına büyük katkı sağlayacak. Fiziki yapısı ve mükemmelliyetçi hizmet anlayışı ile şehirdeki en iyi konaklama seçeneği olacak, yiyecek içecek üniteleri ve etkinlik alanları ile de sosyal hayata farklı bir soluk ve renk katacaktır.’’ dedi.
 
 

 

 



Kaynak : http://www.radarhaber.com/haberler/22/hilton-kapilarini-erzurum-basinina-acti_20308.html