Askeriyenin mesire alanı acımasızca yağmalandı

Sinan AYDIN'ın haberi 
 
RADARHABER / ERZURUM
Erzurum Orduevi tarafından işletilen Piknik Köşk, yağma edildi. Yakın zamana kadar askeriyenin mesire alanı olma özelliğine sahip olan, Pasinler yolu üzerinde Paşapınarı’nın karşısında bulunan Piknik Köşk, askeriye tarafından boşaltıldı. Bunu fırsat bilenler de Piknik Köşk’ü yağmalamaktan çekinmediler. 
 
 
İÇLER ACISI GÖRÜNTÜLER
 
 
Doğu Anadolu Canlı Hayvan Borsasının yakınında yer alan mesire yerinin musluğundan çatısına, penceresinden kapısına kadar her yeri sökülmüş, kamelyalarına zarar verilmiş olması manzaraya şahit olanları üzüyor. Savaş bölgelerindeki binaları andıran görüntü, birçok soruyu da beraberinde getiriyor. Bu alanın sahipsiz bırakılıp yağmalanmasına müsaade edilmesi yerine, tesisin kiraya verilmesi vesilesiyle hem tesisin zarar görmesinin engellenmesi hem istihdama katkıda bulunulması hem de bu vesile ile Orduevinin maddi kazanç elde etmesi sağlanamaz mıydı, sorusu akıllara geliyor. 
 
 
 
 
RESTORE EDİLEREK KAMUYA AÇILMALI

 

Mesire alanının ortaya çıkan görüntüleri, her kesimden tepki çekiyor. Son dönemde metruk binalarda yaşanan olaylar da düşünüldüğünde, bu bölgede de kötü olaylar yaşanıp biirlerinin canının yanacağı endişesi yaşanıyor. Tesisin, yakın zamanda ülke gündemine gelen Erzurum’daki metruk binada öğrencilerin birbirine zarar vermesi olayı gibi nahoş olayların yaşanabileceği bir mekâna dönüşme ihtimali de kamuoyunu rahatsız ediyor. Erzurumlunun gönlünden geçen ise bu tesisin restore edilerek kamuya açılması. (Kaynak: Günebakış gazetesi)

 

 

 

 

 



Kaynak : http://www.radarhaber.com/haberler/18/askeriyenin-mesire-alani-acimasizca-yagmalandi_20342.html