Mücadele iyi ama sonuç yine hüsran

RADARHABER / ERZURUM
Spor Toto 1. Lig'de 22. haftanın kapanış maçında deplasmanda zirve mücadelesi veren Samsunspor ile Erzurumspor karşılaştı. Erzurumspor, 1-0 öne geçmesine rağmen, üstünlüğünü koruyamayarak  2-1 kmağlup oldu. Karadeniz ekibi bu galibiyetle ile 41 puana yükselerek averajla liderlik koltuğuna oturdu. Karşılaşmanın 28. dakikasında Orhan Ovacıklı'nın golü  ile öne geçen Erzurmspor,  bu golden iki dakika sonra Tanque'nin golüne engel olamadı. İkinci yarının 76. dakikasında Osman Çelik ile öne geçen Samsunspor karşılaşmadan 3 puan ile ayrılan taraf oldu. 
 
 
 
ERZURUMSPOR HIZLA DİBE GİDİYOR
 
 
Erzurumspor'da Cengizhan Bayrak 92. dakikada ikinci sarıdan kırmızı kart görerek  takımını 10 kişi bıraktı. Samsunspor yenilmezlik serisini 12 maça çıkardı. Mavi-beyazlılar ise bu sonuçla 18 puanla ligin 15. sırasında kaldı., Ligin ilk yarısında Erzurum'da oynanan karşılaşma 2 - 2'lik eşitlikle sona ermişti. Erzurmspor, bu hafta evinde Tuzlaspor'u konuk edecek.  Liderliğe yükselen Samsunspor ise  Manisa deplasmanında mücadele edecek.
 
 
Maçtan dakikalar
 
 
14. dakikada Fofana’nın ara pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Laura’nın şutu üstten auta çıktı.
 
 
28. dakikada Eren’in ortasına iyi yükselen Orhan’ın kafa vuruşunda meşin yuvarlak filelerle buluştu. 0-1
 
 
30. dakikada Ali Kaan’ın sağ kanattan ortasına iyi yükselen Tanque’nin kafa vuruşunda top ağlara gitti. 1-1
 
 
45+5. dakikada Alim kafa vuruşuyla topu ağlara gönderirken, hakem VAR uyarısıyla pozisyonda faul nedeniyle golü iptal etti.
 
 
55. dakikada Soner’in ortasına iyi yükselen Osman’ın kafa vuruşunda top üst direği sıyırarak auta çıktı.
 
 
76. dakikada Laura'nın ara pasında ceza sahasında topla buluşan Osman'ın şutunda meşin yuvarlak filelerle buluştu. 2-1
 
 
90+5. dakikada defanstan atılan uzun topta kaleciyle karşı karşıya kalan Polat'ın şutunu kaleci Rıdvan kurtardı.
 
 
Stat: 19 Mayıs
 
 
Hakemler: Oğuzhan Çakır xx, Mehmet Kapluhan xx, Hasan Hüseyin Tetik xx
 
 
Samsunspor: Jakup Szumski x, Zeki Yavru x, Alim Öztürk xx, Yunus Emre Çift xx, Osman Çelik xxx (Ahmet Sağat dk. 80 x), Celil Yüksel x (Soner Aydoğdu dk. 61 x), Ali Kaan Güneren x (Yusuf Abdioğlu dk. 61 x), Soner Gönül x, Gaetan Laura xx, Moryke Fofana x (Cihan dk. 80 x), Douglas Tanque xx (Polat dk. 90+3 ?)
 
 
Yedekler: Aykut, Ali Taha, Ali Ülgen, Yusuf Emre, Tomane
 
 
Teknik Direktör: Hüseyin Eroğlu
 
 
Erzurumspor FK: Rıdvan Yağcı x, Mustafa Yumlu x, Mustafa Akbaş x, Ufuk Budak x (Muhammed dk. 84 ?), Herolind Shala x, Batuhan Artaslan xx, Orhan Ovacıklı xx (Celal dk. 68 x), Özgür Sert x (Alican dk. 84 ?), Cengizhan Bayrak x, Eren Tozlu x, Samuel Olanare xx
 
 
Yedekler: Fırat Aymak, Bergdich, Fırat Şaşi, Eyüp, Yakup, Güney, Muhammet
 
 
Teknik Direktör: Muzaffer Bilazer
 
 
Goller: Tanque (dk.30), Osman (dk. 76) (Samsunspor), Orhan (dk. 28) (Erzurumspor FK)
 
 
Kırmızı kart: Cengizhan (90+2) (Erzurumspor FK)
 
 
Sarı kartlar: Fofana, Alim, Soner Aydoğdu (Samsunspor), Eren (Erzurumspor FK)
 
 
MUZAFFER BİLAZER: “ZORLUKLARLA MÜCADELE EDİYORUZ”
 
 
Erzurumspor FK Teknik Direktörü Muzaffer Bilazer, transfer yasağı ve birçok sıkıntıyla uğraştıklarını belirterek Samsunspor'a kaybettikleri için üzgün olduklarını söyledi. Muzaffer Bilazer maç sonu basın toplantısında karşılaşmayı değerlendirdi. Üzücü bir mağlubiyet aldıklarını ifade eden Muzaffer Bilazer, “Bizim için zor bir maçtı. Samsunspor’un liderlik maçıydı. İyi bir oyun oldu. Maçı kazanabilirdik. İyi bir atmosfer vardı. Bizim açımızdan hakem üzerinden maçı okumamız gerekiyor. Zorluklarla ve transfer yasağı ile mücadele ediyoruz. Hakemler birçok maçta bize kart konusunda cömert davranıyor. Kırmızı kart yediğimiz pozisyonun ardından hakeme itiraz ederken sarı kart gördüm. Bunun Samsunspor ile alakası yoktu. O ara tepki gösterirken koridorlarda polis bize saldırdı. Polis bana, Mustafa Yumlu ve başkanımıza vurdu. Üzerimize kan bulaştı. Emniyet güçleri koridorlarda yenilen takımlara daha toleranslı olmalı. Gereksiz bir arbede yaşandı. Zor günler geçiriyoruz. Maç takvimimiz de çok sık. En zorlu yollarda otobüsle yolculuk yapıyoruz. Çok iç açıcı bir durumda değiliz. İyi oynadığımız birçok maçı kazanamadık. TFF ve hakemlerin de bu noktalarda bize olumsuz etkisi oldu. Mağdurluklarımız skorlara yansıdı. Bu kötü günleri atlatmak için daha çok çalışacağız” dedi.
 
 
HÜSEYİN EROĞLU: “11 YILLIK SÜPER LİG HASRETİNİ SONLANDIRMAK İSTİYORUZ”
 
 
Samsunspor Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu ise, ligde ilk kez lider oldukları için mutlu olduklarını ve 11 yıllık Süper Lig özlemini sonlandıracaklarını söyledi. Eroğlu maç sonu basın toplantısında karşılaşmayı değerlendirdi. Ligde lider oldukları için mutlu olduklarının altını çizen Hüseyin Eroğlu,“36 haftalık lig maratonunun 21. haftasında çok önemli bir maça çıktık. Lider olmak önemliydi. Rakiplerimiz puan kaybetmişti. Puan anlamında kolay görünen maç çok zor geçti. Eyüpspor galibiyetinden sonra hazırlıklarımızı bugün için yapmıştık. Maçın ilk yarısı tempoyu yakalayamadık. Rakibin oyunu da bunu etkiledi. Pozisyonları değerlendiremedik. Geri düşünce reaksiyon verdik. Bir net golümüz de verilmedi. Öne geçince daha hızlı oyun oynuyoruz. 2. yarıda taraftarla birlikte rakip alanda oynamaya başladık. Skoru bulunca farkı kaçırdık. Sonuçta kazandık. Lider olduk. Önemli olan bu liderliği ilerleyen haftalara taşımak. Ligde kolay maç yok. Oyuncularımızı ve camiamızı tebrik ediyorum. 11 yıllık Süper Lig hasretini bu sene gidermek istiyoruz” dedi.


Kaynak : http://www.radarhaber.com/haberler/20/mucadele-iyi-ama-sonuc-yine-husran_20359.html