Ali Öğdük, İYİ Parti İl Başkanlığına adaylığını açıkladı…

RADARHABER / ERZURUM

 

İYİ Parti’nin kurucularından olan iş insanı Ali Öğdük, Kasım ayında yapılacak kongrede Erzurum İl Başkanlığına adaylığını açıkladı. İYİ Parti Erzurum teşkilatını yeniden ayağa kaldırmayı hedeflediklerini söyleyen Öğdük, “Seçilmemiz halinde kimseyi ötekileştirmeden, küskünlükleri, kırgınlıkları ortadan kaldırarak birlik ve beraberlik içerisinde parti bayrağımızı yukarılara taşımak için gayret göstereceğimden kimsenin şüphesi olmasın” dedi. Partisinin Palandöken ve Yakutiye Belediyesi Meclis Üyeleri ile birlikte basın mensupları ile bir araya gelen Ali Öğdük, geçmişte İYİ Parti’nin kurucu il yönetiminde Muhasip olarak görev yaptığını hatırlatarak, “O dönemde ateşten gömlek giyerek bu davaya omuz verdik. FETÖ’cü ya da terör işbirlikçisi gibi yaftalamalara rağmen, biz vatan ve millet sevdalıları inandığımız yolda yürümeye devam ettik” ifadelerini kullandı.

 

‘‘O DÖNEM ATEŞTEN GÖMLEK GİYDİK’’

 

İYİ Parti’nin kuruluşundan itibaren aktif görev aldığını hatırlatarak, “O dönemde ateşten gömlek giyerek bu davaya omuz verdik. FETÖ’cü ya da terör işbirlikçisi gibi yaftalamalara rağmen, biz vatan ve millet sevdalıları inandığımız yolda yürümeye devam ettik” ifadelerini kullandı. Halen Yakutiye Belediyesi İYİ Parti Meclis üyesi olan Öğdük, “ İl Başkanımız Sayın Ensar Nuhoğlu, şehirde bulunamaması münasebeti ile kağıt üzerinde bir başkanlık yapmakta. Bu süreçte neler yaşandığını, nasıl bir il başkanlığı yapıldığını ve bu partinin nasıl bir tabela partisine dönüştürüldüğünü yakından takip ettik. Sayın Başkan, Erzurum gibi siyasi varlığı yüksek bir şehirde ana muhalefet görevini taşıyan bir partinin il başkanı olmasına rağmen bir çok önemli gelişme karşısında sessiz kalmayı tercih etti. Oysa Genel Başkanımız Müsavat Dervişoğlu yaşanan her adaletsizliğe, her ihanete yüksek sesle karşı çıkarken yereldeki il yöneticilerinin sessizliği kabul edilemez. Bu sessizlik kifayetsizliktir, sorumluluktan kaçıştır, hatta bir anlamda emeğe ihanettir” diye konuştu.

 

 

 

‘‘EKONOMİ ÇÖKMÜŞ DURUMDA’’

 

Konuşmasında ülke gündemine de değinen Ali Öğdük şu ifadeleri kullandı: “ Bugün Türkiye’de adaletin ne durumda olduğu malum. Ekonomi çökmüş durumda, emekli, memur, esnaf, büyük sıkıntıda, konkordatolar artmış, vatandaş açlıkla tokluk arasında yaşam savaşı veriyor. İkinci çözüm süreci adı altında ihanet süreci yeniden hortlatılmış durumda. Ben Türk milliyetçisi bir şehit yakını olarak bu yola ne birinin adamı olarak, ne de birilerinin güdümünde çıktım. Parti tabanımızın talebi, delegelerimizin isteği üzerine il başkanlığı için adaylığımı açıklıyorum. Cesurlar hareketi diye adlandırdığımız bu parti Erzurum’da kimsenin güdümüyle hareket edecek bir parti değildir.

 

 

‘’PARTİ BAYRAĞIMI YUKARILARA TAŞIMAK İÇİN GAYRET GÖSTERECEĞİM’’

 

Erzurum’daki hiç kimsenin siyasi ikbali partimizin üzerinde değildir. Seçilmemiz halinde kimseyi ötekileştirmeden, küskünlükleri, kırgınlıkları ortadan kaldırarak birlik ve beraberlik içerisinde parti bayrağımızı yukarılara taşımak için gayret göstereceğimden kimsenin şüphesi olmasın. Yönetim kurulundaki arkadaşlarımızı belirlerken de bu düsturla hareket ediyoruz.

Ben bu şehirde doğdum, bu şehirde doyuyor ve bu şehide yaşıyorum. Herhangi bur etikete, unvana ihtiyacımız yok. Dadaş olmak en büyük unvanımızdır. Buz 2017 yılında kefenimizi giyerek bu yola çıktık. Gönül verdiğimiz İYİ Parti ve Türk milliyetçiliğine hizmet etmekten başka bir derdimiz yok. Bu süreçte partimizin şehir teşkilatlarını daha da güçlendirmek adına önemli adımlar atmayı hedefliyoruz. İlk ve son sözümüz de şu olacaktır: “Ne mutlu Türküm diyene.”

 

ALİ ÖĞDÜK KİMDİR?

 

Erzurum doğumlu olan Ali Öğdük, uzun yıllardır emlak ve otomotiv alım satım işleriyle uğraşıyor. Türk milliyetçisi kimliğiyle tanınan Öğdük, 2017 yılında kurulan İYİ Parti’nin Erzurum’daki kurucu kadrosunda yer aldı ve İl Muhasibi olarak görev yaptı. Partinin kuruluş sürecinde aktif rol alan Öğdük, birçok sivil toplum kuruluşunda da çeşitli görevlerde bulundu. Erzurum’da toplumsal dayanışma ve siyasi katılım alanlarında yürüttüğü çalışmalarla dikkat çeken Öğdük, 2025 yılı itibarıyla İYİ Parti Erzurum İl Başkanlığı için adaylığını açıkladı. 



Kaynak : http://www.radarhaber.com/haberler/28/ali-ogduk-iyi-parti-il-baskanligina-adayligini-acikladi_20827.html