Erzurum’un ilk kadın aday adayı!

Sinan AYDIN'ın haberi...

RADARHABER / ERZURUM

Erzurumlunun ablası Zekiye Çomaklı, Aziziye Belediye Başkanlığı için Aday Adayı oldu.Erzurum Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Zekiye Çomaklı, Aziziye Belediye Başkanlığı için kolları sıvadı. Aday adaylığı süresinin son gününde AK Parti Aziziye İlçe Başkanı Ahmet Gül’e formunu teslim eden Çomaklı, “Belediyecilikte ilkleri başarmak için talibim” dedi.Mart ayında gerçekleştirilecek olan yerel seçimlerde Erzurum’da AK Parti için aday adaylık süresinin son gününde, Aziziye Belediye Başkanlığına sürpriz bir isim talip oldu.


İLKLERİN KADINI
Erzurum’da yaptığı faaliyetler ile adından sıkça söz ettiren Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Zekiye Çomaklı, Aziziye Belediye Başkanlığı aday adaylığı için İlçe Başkanı Ahmet Gül’e formunu verdi. 35 yıldır Erzurum’a hizmet ettiğini söyleyen Çomaklı, “Şimdiye kadar Erzurum’da bir çok ilki başarmış biriyim. Belediyecilik anlamında da ilkleri başarmak için aday adaylık başvurumu yaptım. Bizler Nenehatun'un torunları kadınlar olarak siyaset arenasında da olmalıyız diye düşündüm. İnşallah şehrimiz ve ilçemiz için en hayırlısı kim ise ona nasip olur” dedi. Erzurumlunun 'Zekiye ablası' olarak tanınan Zekiye Çomaklı, aynı zamanda AK Parti'den Erzurum'da Aday Adaylığı müracatında bulunan ilk kadın oldu. 

"ZEKİYE ABLA PARTİMİZ İÇİN BÜYÜK BİR SEVİNÇ KAYNAĞI"
Çomaklı’nın başvuru yapmasına çok sevindiğini bildiren AK Parti Aziziye İlçe Başkanı Ahmet Gül, “Yerel seçimlerde bir bayanın aday aday olması partimiz ve bizler için büyük bir sevinç kaynağıdır. Başkanlık nasip işidir. Fakat bizler Zekiye Hanım’ın aday adayı olmasına çok sevindik. İnşallah bu adım diğer tüm bayanlarımıza da örnek olur” diye konuştu.

 

 



Kaynak : http://www.radarhaber.com/haberler/28/erzurumun-ilk-kadin-aday-adayi_2763.html