Aşkale faciası ders oldu

 

Levent AKPINAR'IN haberi...

RADARHABER / ERZURUM 


Erzurum İl Özel İdaresi ayırdığı 250 bin TL'lik bütçeyle Sivil Savunma ve Arama Kurtarma Birliği'ne 10 adet tam teçhizatlı su botu alacak. Su botları kentteki tüm baraj ve göletlerde konuşlandırılacak.Aşkale İlçesi Karasu Baraj göletinde meydana gelen elektrik arızasını gidermek için bindikleri deniz bisikletinin alabora olmasıyla 5 işçinin boğularak can vermesi İl Özel İdaresi'ni harekete geçirdi. Kurum, 2012 yılından kalan 7 milyon 250 bin TL'lik ek bütçeden 250 bin TL'sini Erzurum Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birliği'ne su botu alımı için ayırdı. Alınacak olan 10 adet tam teçhizatlı bot Erzurum merkez ve ilçelerdeki baraj ve göletlerde konuşlandırılacak. Olası bir kazaya anında müdahale edilecek.

250 BİN TL EK ÖDENEK 

Erzurum İl Genel Sekreteri Ednan Yazıcı, 2012 yılında Aşkale ilçesi Karasu Baraj göletinde 5 işçinin ölümüyle sonuçlanan üzücü bir kazanın meydana geldiğini belirterek, bu kazaların önüne geçebilmek için tedbirleri artırdıklarını söyledi. 2012 yıl sonu nakit artığından 7 milyon 250 bin TL ek ödenek ayrıldığını belirten Yazıcı, bu ödenekten 250 bin TL'nin Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birliği'ne su botu alımı için kullanılacağını ifade etti. Alınacak olan 10 adet tam teçhizatlı botun tüm baraj ve göletlerde konuşlandırılacağının da altını çizen Yazıcı, " Karasu göletinde 5 işçimiz deniz bisikletinin alabora olmasıyla can verdi. Bu tür üzücü olayların olmaması için 10 adet su botu alıyoruz. Tanesi 30 bin TL olan bu botları tüm baraj ve göletlere konuşlandıracağız"dedi.

KAZALARA ANINDA MÜDAHALE EDİLECEK

Erzurum Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birliği Müdürü İsmail Eser ise alınacak olan bu botlarla kazalara anında müdahale edileceğini belirterek, " Merkeze uzak bir gölette kaza olduğu zaman Erzurum'dan bot götürmek sorunda kalıyoruz. Botun hazırlanması ve hızımızı yavaşlatması kazalara anında müdahale etmemizi engelliyor. Alınacak olan bu botlar sayesinde artık üzücü olaylar yaşamayacağız"diye konuştu.

OLAY:

2012 yılında 5 işçi Aşkale ilçesi Karasu baraj göletindeki elektrik arızasını gidermek için bindikleri deniz bisikletinin alabora olması sonucu boğularak hayatını kaybetmişti. İşçilerin ölümüne deniz bisikletinin neden olduğu uzun bir süre tartışılmıştı. (Palandöken)



Kaynak : http://www.radarhaber.com/haberler/18/askale-faciasi-ders-oldu_342.html