SP'li Çalık 2013 yılını değerlendirdi

RADARHABER / ERZURUM
Saadet Partisi (SP) İl Başkanı Faik Çalık, 2013 yılını değerlendirdi. Çalık açıklamasında, 2013’ün dış politika, ekonomi ve insan hakları ihlalleri açısından kötü geçtiğini söyledi. İslam Ülkelerinde yaşanan katliam ve trajedilerin İslam ülkeleri üzerinde oynanan karanlık oyunların bir sonucu olduğunu vurgulayan Çalık, AK Partinin 2013 yılındaki dış politika icraatlarını da facia olarak nitelendirdi. 
Çalık "AK Parti iktidarı, mazlum İslam ülkelerine öncülük yapması gerekirken, ABD ve AB endeksli politikaların sözcülüğünü üstlenmiştir. AK Parti iktidarı bu tavrıyla Geçmiş Yıllarda olduğu gibi 2013 yılında da bütün beklentilerin boşa çıkmasına neden olmuş ve milletimizi bir kez daha hayal kırıklığına uğratmıştır" eleştirisinde bulundu.
 
''KAZANAN FAİZ LOBİSİDİR''
Açıklamada ekonomik tabloyu da değerlendiren Faik Çalık, “AK Parti iktidarının daha önceki yıllarda olduğu gibi 2013 yılında da kazanan milletimiz değil, rantiyeciler olmuştur. Hükümet'in 2014 bütçesi bunun en somut örneğidir. Yine Kazanan üretici değil Faiz Lobisidir. AK Parti iktidarının 2013 yılı için asgari ücretliye reva gördüğü artış günlük bir simit parasıdır. Aynı AK Parti iktidarının hazırladığı 2014 bütçesinde faize ayrılan para ise tam 52 milyon TL'dir. Eğer faize ödenen para millete ödenmiş olsa tek bir vatandaşımız aç ve açıkta kalmaz" dedi.Çalık, daha sonra şunları kaydetti; “2013’ü geride bırakıp, 2014 yılına giriyoruz. İslam coğrafyasının kan ve gözyaşına boğulduğu, ülkemizin en sinsi kuşatmaların pençesinde olduğu bir dönemde bize düşen örf ve adetlerimize aykırı eğlenceler yapmak değil, bütün bu gelişmeler ışığında bir yılın muhasebesini değerlendirmektir. Dünyanın bütün mazlumları ve mağdurları için dua etmektir. 2014 yılının ülkemize, İslam coğrafyasına ve tüm insanlığa barış, huzur ve saadet getirmesini Yüce Allah'tan temenni ediyorum.”
 


Kaynak : http://www.radarhaber.com/haberler/28/spli-calik-2013-yilini-degerlendirdi_3630.html