Üniversitede güvenlik zafiyeti!

Sinan AYDIN ’ın DETAY haberi…

 

RADARHABER / ERZURUM

Atatürk Üniversitesi’nde karşıt görüşlü öğrenciler arasında kavgası çıktı, bıçak ve sopalar havada uçuştu. 5 öğrencinin yaralandığı kavgaya müdahale eden polis, 30’un üzerinde öğrenciyi gözaltına aldı. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi kantininde başlayan ve Fen Edebiyat ile diğer fakültelere de sıçrayan kavgada, tarafları etkisiz hale getiren polis, çok sayıda bıçak ve sopaya da el koydu.

BU BIÇAKLAR KANTİNLERE KADAR NASIL SOKULUYOR?

Ele geçirilen suç aletleri, başta polisler olmak üzere görenleri şaşkına çevirdi. Onlarca bıçak ve sopanın kantinlere kadar nasıl sokulduğu merak ediliyor. 60 binin üzerinde öğrencinin eğitim gördüğü Atatürk Üniversitesi’nde, öğrencilerin can güvenliği de son kavgayla bir kez daha sorgulanmaya başladı.

GÜVENLİKÇİLER NE KADAR GÜVENLİ?

100’den fazla kadrolu güvenlikçi ile yine bir o kadarda özel güvenlikçinin görev yaptığı Atatürk Üniversitesinde, o kadar güvenlik görevlisi varken suç aletlerinin kantinlere kadar nasıl girdiği merak konusu aldı. Birçok öğrenci, güvenlikçilerin yeteri kadar güvenliği sağlayamadığından dert yanıyor. Çocuklarını eğitim almaları için Atatürk Üniversitesine gönderen aileler ise, “Üniversite mi Teksas’mı. Böyle rezillik olamaz. Onlarca bıçak ve sopanın kantinlerde ne işi var. Kimse çocuğunu sokakta bulmadı” diyerek gerekli tedbirleri alamayan Üniversite yönetimine tepki gösteriyorlar.

SAVCILIKTA SORUŞTURACAK

Üniversitesi Rektörü Hikmet Koçak’ın fakülte kantinlerine kadar giren bıçak ve sopalarla ilgili nasıl bir savunma yapacağı merak konusu oldu. Bu arada soruşturma başlatan Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığının da bıçak ve sopaların fakültelere kadar nasıl sokulduğu yönünde ayrı bir inceleme başlattığı öğrenildi. Gözaltına alınanların Emniyet Müdürlüğündeki sorguları sürüyor. Gözaltı sayısı ise her geçen dakika artıyor.

    



Kaynak : http://www.radarhaber.com/haberler/32/universitede-guvenlik-zafiyeti_498.html