Fakülteye ISO 9001 kalite belgesi

RADARHABER / ERZURUM

Uniacademy Institute tarafından Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ne ISO 9001:2008 kalite belgesi verildi. 

AVRUPA STANDARTLARINA YÜKSELDİ
Bologna sürecinde, Türkiye’den gerçekleştirilmesi istenen en önemli maddelerden biri olan, “Kalite güvencesinde Avrupa boyutunun oluşturulması, kolay anlaşılabilir ve karşılaştırılabilir bir akademik derece sistemi ve hayat boyu öğrenme.” koşulunu İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi aldığı bu belge ile yerine getirmiş oldu.
Kurumsal alt yapının güçlendirilmesi, faaliyetlerin ve yapılan işlerin izlenebilirliğini ve kalitenin temin edilmesini sağlayan ISO 9001:2008 kalite belgesi Rektör Vekili Prof. Dr. Sebahattin Tüzemen’in de katıldığı programda, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Suphi Orhan’a Uniacademy yetkilileri tarafından takdim edildi. Uniacademy baş denetçisi Niyazi Eser, yaptığı açıklamada şunları kaydetti; “Kurmuş olduğumuz bu kalite yönetim sistemiyle kimin, hangi işi ne zaman, nasıl yapacağı ve yapılan işin nasıl kontrol edileceği tanımlanmıştır. Böylece ortaya çıkan iş kaliteli olmakta, beraberinde yetki ve sorumluluk kargaşası ortadan kalkmaktadır. Bunun sonucunda üniversitemizin vatandaşa iyi, kaliteli ve doğru hizmeti vermesi garanti altına alınmış olmaktadır.” 


Kaynak : http://www.radarhaber.com/haberler/18/fakulteye-iso-9001-kalite-belgesi_515.html