Ovit tünelinde sona yaklaşıldı

RADARHABER / ERZURUM
Erzurum ve Rizelilerin 130 yıllık hayalinin gerçekleşeceği Ovit Tünelinde üçte ikilik bölüm tamamlandı. Parti Erzurum Milletvekili Adnan Yılmaz, beraberindeki heyetle birlikte Ovit Tünelinin çalışmalarını yerinde inceledi. Ovit Tünelindeki çalışmaların ciddi bir şekilde devam ettiğini belirten Yılmaz, “Ovit Tüneli ile birlikte Erzurum ve Rizelilerin 130 yıllık hayalinin gerçekleşeceğini” ifade etti.
AK Parti Erzurum Milletvekili Adnan Yılmaz, AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize Valisi Nurullah Çakır ve Rize’deki STK başkanlarının katılımıyla Ovit Tüneline giderek incelemelerde bulundu. Heyete Karayolları Trabzon 10. Bölge Müdürü Selahattin Bayramçavuş da eşlik etti.Ovit Tüneline giden heyet, tünelin betonlanmış bölümüne kadar otobüsle girdi. Heyettekilere tüneldeki çalışmalarla ilgili bilgi veren Karayolları Trabzon 10. Bölge Müdürü Selahattin Bayramçavuş, tamamlandığında uzunluğu 14 kilometre olacak Ovit Tünelinde şu ana kadar 9 bin 600 metre ilerleme sağladıklarını belirterek, “Tünelin yarısından fazlası tamamlandı. 2015 yılının sonunda da kazı çalışmalarını bitirmeyi planlıyoruz.” dedi.
 
"RUH VE BEDEN BİRBİRİYLE KAVUŞACAK"
Erzurum Milletvekili Adnan Yılmaz ise yaptığı açıklamada, “babasının; ‘bir patika yol olsa da şu Ovit dağını aşsak’ sözünü hiç unutmadığını” ifade eden Yılmaz, “Şimdi çok şükür bu anı yaşıyoruz. Ovit Tüneli ile birlikte 130 yıllık bir özlemi gideriyoruz. Davetlerinden dolayı Rize Valimiz Nurullah Çakır beye ve Rize Milletvekilimiz Hasan Karal’a teşekkür ederiz. Rize ve Erzurum olarak ruhlarımız hep birdi, bu tünelle birlikte ruh ve beden birbiriyle kavuşacak. Allah’a şükürler olsun ki; proje, hiçbir aksaklık olmadan, ciddi bir şekilde devam etmektedir ve bu tünel sadece araçların ulaşımını sağlayacak bir tünel değildir, aynı zamanda sosyolojik yönü olan bir tünel olacaktır. Bundan sonra Erzurumlular ve Rizeliler birlik ve beraberlik içerisinde olacağız.” ifadelerini kullandı.Vali Çakır ise, başta Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Tüneldeki çalışmalar hız kesmeden devam etmektedir. Sayın vekillerimizin de temenni ettiği gibi en kısa zamanda tünelin öbür ucunu, ışığı da göreceğimize inanıyorum.” şeklinde konuştu.


Kaynak : http://www.radarhaber.com/haberler/35/ovit-tunelinde-sona-yaklasildi_5496.html