Altın kızlar AB eğitim sertifikalarını aldı

RADARHABER / ERZURUM 

Avrupa Birliği (AB) Eğitim ve Gençlik Programları Leonardo Da Vinci (LDV) programı kapsamında Pasinler Kaymakamlığı AR-GE birimi tarafından Pasinler Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdürlüğü adına hazırlanan “Çocuk Gelişiminde Avrupa’ya Açılan Pencere, Işık Olacak Gençlere’’ projesinin hareketlilik faaliyeti tamamlandı. 
1 Nisan 2013 tarihinde Ankara Esenboğa Havaalanından Almanya’ya yolcu edilen katılımcı öğretmen ve öğrencilerin yurda döndüğünü söyleyen Proje Koordinatörü Yunus Cihan, projenin yasal temsilcisi Pasinler Kız Teknik Meslek Lisesi ve projenin yurtiçi ortağı Yozgat Sorgun Çiğdemli Çok Programlı Lisesinden toplam otuz öğrenci ve beş refakatçi öğretmenin Almanya’da bir aylık staj faaliyetinde bulunduklarını belirtti.
Pasinler Kız Teknik ve Meslek Lisesi Okul Müdürü Yakup Azbay’ı ve katılımcı öğrencileri makamında kabul eden Pasinler Kaymakamı Cihangir Güler, katılımcı öğrenciler ile birebir ilgilenerek, proje kapsamında edinilen kazanımlar hakkında öğrencilere sorular sordu.
Katılımcı öğrencilerden Şeyma Sarıgül, Avrupa’daki insanların yaşama tarzının ilgisini çektiğini, birbirlerine olan saygıları ve kurallara olan riayetlerinin kendisini cezp ettiğini, ayrıca Almanya’da yeni dostluklar edindiğini de sözlerine ekledi.
Katılımcı öğrencilerden Ceylan Balcı, Mesleki açıdan çok faydalı bir proje olduğunu, hem mesleki yabancı dil yeterliliklerinin arttığını, hem de Almanya’daki okul öncesi kurumları sık sık ziyaret etme imkanı bulduklarını, böylece bu okullarda ki uygulamaları dikkatlice gözlemleyerek ilçemizde ki örnekleriyle karşılaştırma imkanı bulduğunu söyledi.
Ziyaret kapsamında Okul Müdürü Yakup Azbay ise; proje faaliyetleri sürecinde Avrupa’da ki okullarla olan bağlarını güçlendirdiklerini, süreç boyunca desteğini hiç esirgemeyen Kaymakam Cihangir Güler’e teşekkür ettiğini ifade etti.
Ziyaret Kaymakam Cihangir Güler’in, öğrencilere AB Eğitim ve Gençlik Programları sertifikalarını dağıtarak hatıra fotoğrafı çektirmeyle son buldu.



Kaynak : http://www.radarhaber.com/haberler/26/altin-kizlar-ab-egitim-sertifikalarini-aldi_587.html